Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Recenze (590)

POMO 

všechny recenze uživatele

Solídny haunted-house horror. Pôvodnú verziu z roku 1979 prekonáva nielen technickým spracovaním, ale aj niekoľkými scenáristickými nápadmi. Aspoň pokiaľ sa bavíme o prvotnom psychologickom stupňovaní stiesnenosti. Záver totiž akoby vypadol z priemernej non-brain vyvražďovackej. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I když obsazení nabádá k teenagerovské vyvražďovačce, jde o psychologickou hru, která se opírá o vynikající "dospělé" výkony Raynoldse a George. Režijně to hodně připomíná Texaský masakr motorovou pilou, přičemž Douglas klade větší důraz na budování mentální nestabily, která pramení i z naprosto běžných zvuků, které dům skýtá. Výsledný dojem trošku kazí akční závěr (ostří uvěřitelného psychothrilleru se na konci přeci jen mírně ztupí) a především pak dovětek s holčičkou, který tam rozhodně být nemusel. Výsledný dojem je tak 3.5*, přičemž ke 4 se přikláním z toho důvodu, že je mi sympatické, že film má svým pojetím mnohem blíže ke Kruhu, nežli k laciné teen lekačce, kterých je teď jak šafránu... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Prodám starobylý rustikální dům 3+1 situovaný do krásné přírody Long Islandu. Ideální pro rodinu s dětmi a psy. Varování: z okna vypadávají plyšoví medvídci. Zn.: Spěchá!!!“ Hloupý originální název dostal svého ještě hloupějšího českého bratříčka pojmenovaného 3:15 zemřeš, což je kec, protože dvě desetiny nikdy nezemřou. Samotnému napsáni scénáře musela předcházet důkladná lekce tvůrčí neoriginality, kde se zjevně hodně povídalo o Osvícení, Vymítači ďábla nebo Poltergeistu (podobnost s původním Hororem v Amityville nemohu posoudit a ani mě to moc neštve). Průměrná americká rodinka se přistěhuje do divného domku, jejím jednotlivým členům začne brzy strašit ve věži: dcerka klasicky vídá pobledlou holčičku, která má červenou skvrnu na čele, ačkoliv není Indka; otec by nejraději všechny rozsekal; matka to přestává psychicky zvládat a nejmladší synek je pro jistotu retardovaný hned od začátku. Lekačky moc nefungují, budování chorošné atmosféry rovněž ne a Ryanu Reynoldsovi stejně nevěříte, že by „to“ udělal. Vyjma pár slušně zrežírovaných (leč ne zrovna hororových) scén a Melissy George, která z jistého úhlu připomíná Kate Winslet, není oč stát. 45% Zajímavé komentáře: wipeout, záplata, Iroquaise ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ne přímo vykrádání, ale inspirace scénami z mnohých hororů je patrná, originál neznám, ale tohle šlo (je to rozhodně lepší než třeba "Hide And Seek".) Nejlepší (rozuměj napínavá, ne strašidelná) je scéna na střeše a pak nejrůznější, více či méně autentické dokumenty, které obsahuje DVD. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu mě nebylo moc dobře to je přesně co má horor ve mě budit. Atmosféra a hudba mě nutila dívat se na hodinky kdy už bude 3:15 a TY zemřeš . ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $65,233,369Tržby Celosvetovo $108,047,131║ na kino veľmi pôsobivý horror s dobrými lakačkami, napätím /videl v kine 2x: 90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Celkem jednoduché schéma příběhu. Rodina v domě, jednomu ze členů hlasy řeknou at všechny zabije a on to udělá. Po pár letech se do tohoto domu přistěhuje další rodina a vše začíná znovu... a vše skončí stejně? :-) to uvidíte. Možná je škoda, že konec filmu je trochu už v médiích a nápisem"Podle skutečné události" dost odhadnutelný. Přesto tento nápis možná způsobí v kdekom trochu obavy typu "...se fakt stalo? se může stát i nám!". Ryan Reynolds upřímně překvapil a hraje lépe než v Blade Trinity. Ostatní neřešim, protože je povětšinou neznám. Český název je odvozen od času, kdy se probouzejí hlasy a začíná se dít ty nejhorší špatné věci. jak už to tak bývá, ten kdo tyto názvy tvoří je jistě lehce chorý... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi velke prekvapenie. Ryan ma teda statocne desil... Ten pohlad v ociach, asi by som ho v noci nechcela stretnut niekde v hornej dolnej v lese :D ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Nic extra jsem nečekala, takže nemůžu nikomu nadávat jenom sobě. Koupit výhodně starý dům v tom je „Vždy nějaký háček“ .... „Staré domy mají duši“ a některé i duchy. O něco zajímavější než „ Texaský masakr motorovou pilou“. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rámcovaním v úvode a závere pristupuje remake k svojmu originálu rovnako ako Nispelov The Texas Chainsaw masacre k svojmu Hooperovmu predobrazu. Oproti nemu si podľa mňa ale oveľa lepšie vedie v budovaní atmosféry ako aj v ústrednom hereckom podaní Ryana Reynoldsa. Žiaľ škoda, že v celku to už nie je tak konzistentné ako v jednotlivých sekvenciách. Badateľné to je hlavne v poslednej dvadsaťminútovke - je síce najakčnejšia, ale to práve paradoxne filmu najviac ubližuje. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Instantní blbárna na nudný noční večer, když fakt už nemáte jinou variantu jak se zabavit. Jediný klad filmu se jmenuje Ryan Reynolds a i ten se ke konci okouká. Prostě hrozná kravina, která je i přes svojí malou stopáž pořád moc dlouhá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

na můj vkus je v poslední době k dostání nějak moc hororů. george a kathy právě udělali životní obchod a nastěhovali se do krásného domu s výhledem na loděnici, sklep a rozbitej budík s časem 3:15. a taky je tam Jodie, která chce malé chelsea ukázat tatínka, u kterýho může zůstat. bohužel, Jodie je mrtvá a v nebi s anděli určitě není. jednoduše řečeno, v tom domě je něco zlého. ,,zjevení" jsou působivá, taková jaké mám rád, při pohledu na ně zamrazí v zádech. a ještě je zde finále, kde zlo ovládá george a je zajímavě ztvárněné v prostřihu krvavých obrazů. ale dost bych přidal na tempu. tenhle film už po druhé vidět nemusím. nic tak zajímavýho v něm není. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

taková děsivá podívaná..do hororu bych to ale neřadila... a asi nejstrašidelnější věc na tom je, že je to údajně natočený podle skutečných událostí.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Domy ľuďom neubližujú. Ľudia ubližujú ľuďom.“ Zapáčilo sa mi to, už keď som to videl prvý raz v atmosférickej tme kina na jeseň 2005. Okrem zručnej réžie a očakávane pôsobivej výpravy obrovského starého domu na samote pri jazere, v ktorom sa kedysi dávno odohrala desivá, obludná tragédia, sa snímka môže pýšiť niekoľkými vydarenými scénami (šatník, strecha, exorcista Philip Baker Hall), ľakačkami, ktorých sa prekvapivo zľaknete hoci ich do jednej čakáte a príjemne ma prekvapili „dospelé“ herecké výkony sympatického Ryana Reynoldsa a jeho austrálskej partnerky, Melissy Georgej. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me se tenhle horor nahodou libil moc. Pribeh je sice klasika o strasidelnym dome, ale tady je to navic osvezeny tim nabadanim obyvatel k zabijeni. Navic lekacky fungujou, nejaky drsny sceny tu jsou taky a film dokaze skvele vybudovat atmosferu i bez haldy mrtvol. Navic i Ryan Reynolds, keryho furt vidim jako Van Wildera je tady velmi slusnej a i na ostatni si stezovat nemuzu. Takze par super napadu, skvela atmosfera a fungujici lekacky, to na dobrej horor staci. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Klasickej priklad soucasne ackove horrorove produkce. Remake, ktery vyhazuje prakticky vse co je na originalu dobreho a strasidelneho a nahrazuje to zbytecnymi triky, nepresvedcivymi herci a lacinymi lekackami. Proste v jedny rade s prumernymi az srackoidnimi kusy jako je novej Dawn of the Dead nebo TCM. Netreba vic dodavat, ruce pryc, ponechat nezkusenym teenagerum. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Musím říct že produkování horrorových remaků jde Michaelu Bayovi mnohem lépe, než třeba takovému Silverovi se Zemeckisem. Tohle mě skutečně pobavilo. Dávám sice takových 3 a 1/2 *, ale citím se příjemně horrorově nasycený. Hehe, tomuhle totiž vážně nic nechybý. Strašidelné atmosféra se dá krájet už od začátku, lekačka kdy sem v kině vyštěknul jak holka tu je taky a závěr, který standardně z plného počtu nějaký ten drobeček uloupne, protože se s ním tvůrci rozhodnou vypořádat tak trochu po hollywoodsku, taktéž! Doporučuju! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda , nuda. Po nadupanom začiatku sladučký rodinný prostriedok a nezvládnutý akčný záver. A strach ? Ani náhodou. Ďalší zbytočný film 3/10 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, který mě ničím nepřekvapil, ani neodrovnal. Dobře zabitá hodinka a půl, ale podruhé už bych to opravdu vidět nemusel...... ()

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama