Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Povrchní horůrek, který hodně táhnou dolů ryze šablonovité postavy, prázdné dialogy, celková nijakost a nudná předvídatelnost. Technicky je film nasnímaný dobře, hlavně v adrenalinovějších sekvencích. Lekačky možná hororově choulostivější diváky občas vyplaší, atmosféra není marná, ale stejně to spolehlivě zazdí hloupě působící závěrečná pasáž a zčistajasna nekomplikovaný konec. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl 31. 5. u babičky společně se ségrou, sestřenicí a bratrancem. Dodívali jsme se v 22:43, šli jsme se napít vody a pak spát. Spal jsem nahoře na patrovce, pode mnou spal bratranec. A! Přesně ve 3:15 v noci se pode mnou prolomila 2 prkna a já horní polovinou těla zůstal viset nad bratrancem...chvíli jsem se snažil vyškrábat, to už byli všichni na nohou. Bacha na tyhle filmy, autosugesce je mocná věc. Zpátky k filmu, souhlasím, co napsal flanker.27, ale přesto dám vyšší hodnocení z důvodu, že mě místy (ne)příjemně mrazilo v zádech...hlavně v první půlce filmu. Nevím jak vy, ale já jsem běžně ve 3:15 v delta spánku :) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Prodám starobylý rustikální dům 3+1 situovaný do krásné přírody Long Islandu. Ideální pro rodinu s dětmi a psy. Varování: z okna vypadávají plyšoví medvídci. Zn.: Spěchá!!!“ Hloupý originální název dostal svého ještě hloupějšího českého bratříčka pojmenovaného 3:15 zemřeš, což je kec, protože dvě desetiny nikdy nezemřou. Samotnému napsáni scénáře musela předcházet důkladná lekce tvůrčí neoriginality, kde se zjevně hodně povídalo o Osvícení, Vymítači ďábla nebo Poltergeistu (podobnost s původním Hororem v Amityville nemohu posoudit a ani mě to moc neštve). Průměrná americká rodinka se přistěhuje do divného domku, jejím jednotlivým členům začne brzy strašit ve věži: dcerka klasicky vídá pobledlou holčičku, která má červenou skvrnu na čele, ačkoliv není Indka; otec by nejraději všechny rozsekal; matka to přestává psychicky zvládat a nejmladší synek je pro jistotu retardovaný hned od začátku. Lekačky moc nefungují, budování chorošné atmosféry rovněž ne a Ryanu Reynoldsovi stejně nevěříte, že by „to“ udělal. Vyjma pár slušně zrežírovaných (leč ne zrovna hororových) scén a Melissy George, která z jistého úhlu připomíná Kate Winslet, není oč stát. 45% Zajímavé komentáře: wipeout, záplata, Iroquaise ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Duchařská fantasmagorie bez racionálního základu. Melissu George mám rád, a to nejen proto, jak vypadá, Chloe Moretz je další herecká přidaná hodnota, ale tenhle horor byl krok vedle. Jak něco takovýho mohl produkovat Michael Bay. # Postřeh - klika má na sobě symbol křesťanského kříže; při otevření dveří se kříž otočí o 180° a je z něj satanský - zajímavý nápad. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Námetom mi to silne pripomenulo Darkness. Bubácky dom a psycho foter, ktorý nad sebou stráca kontrolu. Dúfal som že sa budem báť, lebo poslednou dobou mám k podobným filmom miernu nedôveru spôsobenú prehnanými očakávaniami (viď. Shutter). A bol som prekvapený! Depka funguje, strihy sú úžasné a to najdôležitejšie ATMOSFÉRA je a drži v napätí celý film. V podstate celý audiovizuál filmu funguje na jedničku a je ako sa patrí dark. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když otec (Ryan Reynolds) štípe dříví, jeho syn mu podá špalek bez kůry. Ve chvíli, kdy otec špalek rozsekne, kůra na něm je. (topesto)
  • Původní knihu „The Amityville Horror“ napsal Jay Anson, který se živil psaním scénářů pro propagační filmíky k řádným filmům (např. Tucet špinavců, 1967). Údajně ji vytvořil podle skutečných událostí, které se měly odehrát v roce 1974 v New Yorku na Long Islandu. (imro)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 87. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama