Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $43,095,856Tržby Celosvetovo $85,167,639║ Jason Statham sa stáva novodobou akčnou klasikou porovnateľnou len s podobným bijcom akým je Jet Li. Aj keď s niektorými scénkami je to miestamy dosť prehnané ale však o to v akčnej pecke aj ide, takže moc sa nezamýšlať nad logikou a len si to užívať. Špecialne triky miestamy bijú do oči. /70%/ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film s Jasonom Stathamom, ktorý je pokračovaním slušnej jednotky. Má dobrý príbeh o nájomnom kuriérovi, ktorý na nejaký čas prestal pracovať pre podsvetie a stal sa osobným vodičom vplyvnej a bohatej rodiny, ktorej vozí ich syna, ale toho unesie zločinecká organizácia a vina padne práve na kuriéra. A keďže vidí, že polícia je neschopná, rozhodne sa chlapca zachrániť sám za každú cenu. So spracovaním som veľmi spokojný, síce celá táto zápletka už nie je až tak zaujímavá a navyše je doplnená o viacero dosť hlúpych prvkov, hlavne všetko týkajúce sa vírusu, ale inak je to výborná dynamická akčná jazda so skvelým tempom a prakticky bez slabých miest, takže si v rámci žánru ani nemám na čo sťažovať. Len škoda toho záveru, celý film si udržuje vysokú úroveň, len ten záver je už dosť nezvládnutý, ale dá sa to zniesť. Akcie je tu plno a je perfektná. Len ju treba rozdeliť na dve kategórie, prvou je klasická akcia a tá je prvotriedna. Súboje patria medzi to najlepšie, čo sa dá v mimoázijských akčných filmoch vôbec vidieť, perfektná choreografia, Statham v najlepšej forme a výborná vizuálna stránka, takže tu plná spokojnosť a druhou sú všetky tie originálne akčné momenty, ako odstránenie bomby žeriavom, jazda po rímsach, snaha získať protilátky, skok k autobusu a mnohé iné, toto ma už až tak moc nezaujalo, predsa len v akčnom žánri vyhľadávam niečo iné, čo som si našiel aj tu v podobe kvalitných súbojov, ale nemám s tým ani väčší problém a pár momentov je aj celkom efektných, páčilo sa mi hlavne prehodenie si ženy na vodnom skútri, vylezenie na most alebo skok nad dvomi automobilmi. Najviac sa mi páči celá akcia v garáži, obzvlášť perfektná časť s hadicou, ale až na ten posledný v lietadle sú výborné všetky súboje akýchkoľvek dĺžok, kľudne aj rýchle, ale zábavné spútanie policajtov. Herecké obsadenie je na tom dobre, opäť výborný Jason Statham vo svojej najlepšej úlohe, ale zvyšné postavy už oproti predchádzajúcemu dielu predsa len zaostávajú, či už vedľajšie alebo aj záporné, no nemám s nimi väčší problém, Amber Valletta ako štýlová vražedkyňa aj celkom zaujme a opäť poteší postava francúzskeho policajta. Réžia a technická stránka sú o trochu slabšie, ako v jednotke, sklamú hlavne niektoré slabšie efekty, ale stále je to v rámci žánru výrazný nadpriemer. Som veľmi spokojný, síce ten príbeh nie je práve najideálnejší a záver nemám rád, ale inak je to nadmieru dynamický a zábavný akčný film s dostatkom kvalitných akčných scén, ktorý si rád občas pozriem. A z celej série mám práve tento diel najradšej. Objektívna kvalita filmu- 64%, film sa páči mne na 80%. ()

Reklama

Kordus 

všechny recenze uživatele

Prvni polovina by vyvazla tak s jednou hvezdickou (a to jeste za Jasona), ale pak prislo nekolik neskutecne prehnanych scen, digitalni vylepsovacky, bomba vs. jerab (jak zminuje Cival) a dalsi podobne silenosti. Nemluve o vyborne zvladnutych soubojich. A film na stupnici zabavnosti letel nahoru. Nakonec se vysplhal az na tri hvezdy, ale mel to jen tak tak. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

U tohohle nestačí vypnout mozek, u tohohle by bylo nejlepší, kdyby vás stvořili bez mozku. Statham se drží (a fakt to dává), Leterrier se snaží a všichni ostatní soutěžej v trapnosti. Vítězství je nerozhodné, nejtrapnější jsou hlavní záporák a ten malej harant. Hned za nima se umístil francouzskej komisař (postava tak zbytečná až to bolí) a hned po něm zlá holka, která furt něco olizuje a je nejspíš alergická na oblečení, jelikož ho nikdy moc nemá. Když máte náladu na důkladný mozkový klystýr je "Kurýr 2" určitě jasná volba a navíc tam hraje ta kytarová vypalovačka z traileru na "Sin City." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, který ve svém scénáři zcela rezignuje na jakoukoli logiku, ignoruje fyzikální zákony a přesto je ve své zjevné naivitě a neskrývané blbosti vcelku zábavný jednak tím, že si na nic nehraje a jednak přítomností Jasona Stathama, který se do rolí podobných akčních supermanů nadmíru hodí. Jemu prostě stačí ukázat svůj sveřepý obličej a procedit hlubokým hlasem několik úsečných vět, aby byl fanoušek akčních filmů spokojený. Celkový dojem: 35 %. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • V úvodu filmu Frank (Jason Statham) jezdí v Audi A8 L D3 Typ 4E s motorem V12 z roku 2005. Na přední masce je znak W12. Po zbytek filmu se pak střídají záběry, v nichž znak je a není vidět. (st.jim)
  • Vůz, se kterým Frank (Jason Statham) pronásleduje letadlo a poté vybuchne, je italský superspot Lamborghini Murciélago Roadster vyráběný v letech 2004-2006. Vůz vycházel z kupé, byl však 3mm nižší, o 150 kg těžší a maximální rychlost klesla na 320 km/hod. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama