Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Recenze (558)

Cival 

všechny recenze uživatele

What the FUCK! Frank Martin letí k jeřábu a odhákne ze svého auťáku bombu. Frank Martin si nasadí rukavice a projede se po střešních římsách. Frank Martin procedí hlášku a přeskočí dvacet metrů dlouhou průrvu mezi dvěma baráky. A Cival sedí s otevřenou hubou a říká... what the FUCK! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Bessonovy produkční a zejména scenáristické prefabrikáty se začínají stávat žánrem samy o sobě. Tedy říkejme jim prostě ´bessonovka´= příběhově debilní brain-wash pro diváka obdařeného sakra velikou dávkou nadhledu. Toho je zde potřeba desetkrát více, než u ´jedničky´(která se mi líbila pro svoji neskrývanou prostinkou nekomplikovanost a spád), ale zápletka a většina akčních pasáží ´dvojky´se stávají tak absurdními, že naopak začínají nudit. Více bombastické akce zkrátka někdy neznamená více zábavy. A transfúze protilátky a letadlo v závěru byly skutečně na pěst. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem s hodnocením musel jít níž, protože v situaci rovnaké absence nějakého rozumného příběhu se v pokračování adrenalinových příhod vyřídiče Franka Martina umně nasnímané a nastříhané, silně nápadité a hravé bitky a honičky střídají s naprosto dementními CGI záběry, které s železnou pravidelností zazdívají vyvrcholení akčních sekvencí. Děje se to způsobem tak intenzivním (potažmo nechutným), že ani pohled na více odhalené než zahalené fešné tílko a tvářičku Kate Nauty to nemá šanci zachránit. A nepomohly by větší kvéry ani větší...jiné atributy. A jen tak mimochodem, neumí chodit na podpatkách. Oddechové akčňáky mi nejsou cizí, ale čeho je málo, toho je prostě málo. 50% za ty kousky, na které se dobře dívá. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Den, kdy si Luc Besson přestane léčit své prazvláštní komplexy psaním scénářů (a následným produkováním) královsky degenerovaných béček oslavím jakožto zapřísáhlý abstinent skleničkou něčeho ostřejšího. Po pravdě, svého odporu k nevyzpytatelným lihovinám občas lituji, stav mírné podroušenosti musí být pro sledování druhého Kurýra více než ideální. První věc, které si, nezávisle na promile alkoholu v krvi, všimnete, je vyměknutí Franka Martina. Malou Asiatku vyměnil za malého klučinu, naštěstí ne moc otravného (protože brzy uneseného), přesto svou starostlivou rodinou brzdícího Martinovu přímočarou jízdu. Když už má nějaký film astenických 87 minut a hraje v něm Jason Statham, automaticky očekáváte retardovanou akci, která na nějaké retardéry nehledí. Bohužel, Kurýr 2 hledí, tudíž nudí a když nenudí, baví leda ementálovitostí scénáře a nakažlivou blbostí akčních scén. Jedna hvězdička za ně, druhá za Jasona, který v nového akčního hrdinu oficiálně dozrál až v Zastav a nepřežiješ, ale již zde předvedl, že patří k těm hercům, kteří nejenže nemusí umět hrát, ba dokonce ani cedit suché hlášky, aby byli zábavní. 45% Zajímavé komentáře: Faye, Adrian, imf, Le_Chuck ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No Jasoničku to se ti to s audinkou na silnicích Floridy frajeří, ale zkus kurýrovat na naší D1. Už v Pruhonicích by si byl v prdeli, před tebou omezení a vedle tebe kamionová stezka a jediný co by ti zbylo, by byl poslech rádia Impuls a informace o dopravních zácpách v ČR. D1 totiž u nás neslouží k jízdě, ale k dlouhým meditacím mezi stojícímy auty. Tím jsem chtěl říct, že cokoli co má v sobě speed, akci, adrenalin a sex apeal já vítaný a do jaký míry je to reálný nebo není je pro mě podstatný asi jako jestli se labutě radši koupou na pravým nebo levým břehu Vltavy. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když jsem si u Danny the dog liboval, jak má na poměry Luca Bessona kvalitní scénář, tak po Kurýrovi 2 musím uznat, že to bylo jenom chvilkové osvětlení jeho mysli. Celé schéma prvního dílu bylo jednoduše okopírováno a v rámci silnějšího diváckého ohlasu přesunuto do Ameriky. Naštěstí amerikanismus je zde připomenut jenom jednou trapnou větou a americká vlajka je stylově použita v jedné akční scéně, které jsou opět vymazlené do posledního detailu. Choreografický balet z dílny Coreyho Yuena opět osciluje mezi dokonalou jednoduchostí a vlastní sebeparodií. Škoda častějšího využívání slabých digitálních efektů, které dělají nejeden kaz ve scénách, kdy máme možnost sledovat nádherné Audi W2, na kterém sice nenajdeme prach a škrábanec ani po průjezdu zdí, ale když se to prohání po silnici, kamera kolem něj krouží a za volantem sedí Jason Statham, který jako vždy má charismatu na rozdávání, nejde se nehněvat. Roztomile hloupá oddechovka, která má smůlu v tom, že vznikla až jako druhá. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V akčních scénách je Jason Statham dokonalejší než Jackie Chan s Jetem Li dohromady, ovšem ta omáčka okolo, dějové skoky a vynechávky, pošramocená logika... Chvilkama jsem si připadal jako na horské dráze s litrem slivky v krvi, jak se mi motala hlavy z otoček, kopů a přemetů, chvilkama to bylo komunikativně na úrovni Policajta ze školky. Za tu rozpolcenost maximálně dvě hvězdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát akčnější a nemožnější jak jednička. Jednička alespoň měla hodně co do sebe, u dvojky jsem zíral na jednotlivé scény a sralo mě to všecko jak to vlastně najednou funguje, no a ta scéna s Audinou, to je takřka nezapomenutelný zážitek. Jak jsem si Stathama oblíbil, tak mi pozdějš ukazuje, že je to vlastně idiot, protože čemu ze začátku naloží, to v pokračování posere, a to je takhle pořád, a ještě k tomu u něj. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $43,095,856Tržby Celosvetovo $85,167,639║ Jason Statham sa stáva novodobou akčnou klasikou porovnateľnou len s podobným bijcom akým je Jet Li. Aj keď s niektorými scénkami je to miestamy dosť prehnané ale však o to v akčnej pecke aj ide, takže moc sa nezamýšlať nad logikou a len si to užívať. Špecialne triky miestamy bijú do oči. /70%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Pařížská lobotomie z rukou nejslavnějšího francouzského chirurga. Luc Besson by zasloužil půl druhé hodinky na skřipci, přesně tak dlouho jsme trpěli my. Jenže stěžujte si na slabého záporáka, digitální triky a extrémně hloupý scénář, když vám někdo servíruje spoře oděné zdravotní sestřičky, nezničitelné AUDI a Jasona Stathama jako největšího badasse v celém širém vesmíru. To prostě nejde. Dvě a půl hvězdičky za každou scénu, ve které se Jason přes rameno podívá do kamery a zkontroluje spoušť, kterou způsobily jeho končetiny. O dost horší než jednička, ale pořád o dost lepší než spousta jiných dvojek. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hodně přeprsknutý pokus udělat ze slušného prvního dílu megalomanskou sérii pro americký trh s charismatickým hrdinou. Problémem Stathama je, že ve filmu nemá ani zbla prostoru sehrát něco charismatického, pokud nepočítáme všechny ty něžné pohledy chladnokrevného zabijáka... Spojení hudby, luxusu a nadnesených akčních scén signalizuje, že Leterrier a Yuen pošilhávají po Bondovi, ale narozdíl od něj působí Frank dojmem legračně přehnaného geroje, jehož řešení situace nemá nic do činění s božským nadáním, ale spíše chorobnou fantazií choreografa. Kurýrovi 2 se nedá věřit do té míry, že se u něj nedá pořádně pobavit. Pokud v první díle přehánění fungovalo právě proto, že se drželo alespoň částečně při zemi a servírovalo s nadhledem, dvojka je srandovně upjatá a opravdu jen a jen hloupá. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dějová linie je primitivní, akce absurdní, hlavní záporák nudný(jeho přítelkyně o hodně zajímavější ... škoda, toho malého prostoru na její spodní prádlo:-)) a do toho hláškuje Jason Statham. Luxusní stylová jízda, která se tváří, že je nečím víc než akčnější a rychlejším Taxi. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Série „Hire“ je reklamou na BMW. „Kurýr 2“, bude zřejmě reklamou na Audi. Ani jedno z aut sice nevlastním, ale poměrně často se vezu jako „závozník“ v obou výrobních značkách. Auta jsou to úchvatnáobě!!! Ale BMW má pravděpodobně lepšího manažéra na prezentaci vozů (jinak by kurýr, prohánějící se v jedničce taky v BMW, neměnil vůz). Dílko nabídne, kromě nádherných aut a dochvilnosti hlavního hrdiny, který vždy dodrží slovo, ještě skoro nahou pistolnici na jehlových podpatcích.a především hodně stupidní příběh. PS: Audi dokáže i létat, pokud jste to nevěděli! A Frank? Ten umí všechno! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Z formálnej stránky profesionálne odvedený "francúzsky Hollywood" (dokonca do takej miery, že príbeh filmu sa odohráva na Miami a v jednej sekvencii som skoro od prekvapenia na zem padol, keď z reprákov ako hudobný podmaz zaznela známa vypalovačka z traileru na Sin City) si podal ruky zo slušnou "martial arts" ekvilibristikou, ale žial aj s neskutočne stupídnym scenárom, ktorý má na svedomí samozrejme Luc "daddy-the script-destroyer" Besson. Jeho debilita narastá počas odvíjania filmu do takej miery, že nanešťastie výrazne ruší aj vyššie spomínané klady, i keď aj tým s pribúdajúcimi minútami dochádza dych a finálné zúčtovanie s hlavnými padúchmi je tak zďaleka najslabšie z celého filmu. Jedna veľká, premárnená šanca a pre tvorčie duo Leterrier-Besson je to oproti Unleashed prepad resp. nekontrolovateľný voľný pád minimálne o dve triedy dole. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dvojka Kurýra se v abecedě jaksi zapomněla zastavit u béčka a vesele si štrajdá ještě dál. Ovšem výrazně vyšší rozpočet i nadsazenost z něj dělají jednu velkou akční jízdu, která předjede v kvalitě bez výraznějších problémů i jedničku. Jediná škoda je, že hlavní tahoun a hvězda - nezničitelná osmičková Audina s nezkrotným charismatem - zmizí z děje v půlce filmu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

U tohohle nestačí vypnout mozek, u tohohle by bylo nejlepší, kdyby vás stvořili bez mozku. Statham se drží (a fakt to dává), Leterrier se snaží a všichni ostatní soutěžej v trapnosti. Vítězství je nerozhodné, nejtrapnější jsou hlavní záporák a ten malej harant. Hned za nima se umístil francouzskej komisař (postava tak zbytečná až to bolí) a hned po něm zlá holka, která furt něco olizuje a je nejspíš alergická na oblečení, jelikož ho nikdy moc nemá. Když máte náladu na důkladný mozkový klystýr je "Kurýr 2" určitě jasná volba a navíc tam hraje ta kytarová vypalovačka z traileru na "Sin City." ()

Fr 

všechny recenze uživatele

jdu pozdě!!.... . mám dojem, že tohle už je trošku přehnaný. až trapný. banditi se chovají jako idioti, neprůstřelný dveře a J.Statham, auto, který si spletli s letadlem. akční jízda, to ano, ale postrádá to jakýkoliv kouzlo. třeba prvního dílu. tahle hra na supermana není nuda, ale většina věcí tu už byla. efektních bitek pomálu, nudný choreo. dobrá je režie a kamera. a samozřejmě J.Statham. on táhne celý snímek z produkce L.Bessona, který pomali strácí dech. jestli už není mrtvej. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alexandre Azaria: 1. Naughty Girl ,2. Cells - Servant ,3. Icarus - Amen Birdmen ,4. Painful - Sin ,5. Main Theme ,6. Life Support - The Strays ,7. The Body - Servant ,8. Talk Amongst Yourselves - Grand National ,9. Kendo ,10. Saviour - Anggun ,11. Revolution - Kate Natua ,12. Paris Four Hundred - Mylo ,13. Can You Handle It - Shakedown ,14. Chase - The Cinematics ,15. Voodoo Child - DJ Cam ,16. Jet Boxing , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Díky Jasonovi jsem si zopakovala hodiny tělocviku a nemusela jsem ani vstát z mé pohodlné postele. Pro začátek malá rozcvička s partou přátel v garáži, poté s pár kamarády v čekárně a ordinaci u dětského lékaře. Nesmí chybět hra na honěnou, skoky a předskoky mezi budovami, přemety v přístavu a výmyky opět v garáži (jsou asi v poslední době oblíbenější než tělocvična). No a nová disciplína v gymnastice, která nahradí akrobacii se stuhou za akrobacii s požární hadicí, bude jistě populární. To celé zakončené penaltovým kopem (kam se na něho hrabe Ronaldino :o) Také byl tak laskavý a vynadal Kate, která nepochopila, že se má obléct. Jednoduše řečeno mi Jason přichystal typickou várku akce a scén wtf?, které mě ale absolutně neurazí, páč jsem nic jiného nečekala. A kdopak by se na něj mohl zlobit, když má takové charisma a sexy (drsný) pohled? :o) Wrrr!! ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Prvni polovina by vyvazla tak s jednou hvezdickou (a to jeste za Jasona), ale pak prislo nekolik neskutecne prehnanych scen, digitalni vylepsovacky, bomba vs. jerab (jak zminuje Cival) a dalsi podobne silenosti. Nemluve o vyborne zvladnutych soubojich. A film na stupnici zabavnosti letel nahoru. Nakonec se vysplhal az na tri hvezdy, ale mel to jen tak tak. ()

Reklama

Reklama