Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jason Statham musel být v minulém životě hasič, protože s hadicí zachází s neochvějnou a mnohdy milimetrovou přesností. Koordinátor bojových scén Cyril Rafaelli připravil opravdu luxusní scénu, která patří určitě k vrcholům filmu. Akčních výstupů tu lze napočítat mnohem více, ale oproti tomuto chutnému obědu již působí jako malé přesnídávky. Pak se tu prohání, demolují a létají vzduchem nablýskané karosérie a k tomu všemu tu běhá dračice Lola a zabíjí jako o život. Vypadá to, že jde o mega akčňák, že?? Jenže teď přichází to horší. Nevím, co pan Besson vyhulil, ale obyčejný cíčko to asi nebylo. Takových ´what the hell´ scén v jednom filmu jsem dlouho neviděl, tyhle mentáloviny už fakt opouštějí hranici tolerantnosti i velkým nadhledem obdařeného diváka. Totální úlet! Příště bych prosil se důkladněji zaměřit a ještě přidat ve fightech, protože sledovat bombermana Stathama v obleku, kterak udílí své bleskové kopy a mrštné otočky s razancí těžkotonážního bucharu, je prostě žrádlo. 32 miliónů dolarů(rozpočet)/85 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V akčních scénách je Jason Statham dokonalejší než Jackie Chan s Jetem Li dohromady, ovšem ta omáčka okolo, dějové skoky a vynechávky, pošramocená logika... Chvilkama jsem si připadal jako na horské dráze s litrem slivky v krvi, jak se mi motala hlavy z otoček, kopů a přemetů, chvilkama to bylo komunikativně na úrovni Policajta ze školky. Za tu rozpolcenost maximálně dvě hvězdy. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Eh? Co na to říct? No Luc Besson se teda tentokrát vážně vyznamenal. Kurýr dvojka je totiž plný buď klišé anebo úplných šíleností, kdy si člověk říká, již zmíňené WHAT THE FUCK?! Příklady: Frank Martin odhakuje z pod Audi bombu jeřábem - za jízdy. Frank Martin jezdí po barácích jako Batman. No a co dělá na konci ten tryskáč je vážně nářez. Jenom sedíte a hledíte. Dva kladné body si to u mě vysloužilo za Jasona Stathama a perfektní černé Lamborghini, které to ani do konce filmu nepřežilo. Fňuk. ;-)... Napodruhé to byla mnohem větší legrace. Hodně dobře jsem se pobavil. Možná to časem zvednu na 3*. ;-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem čekal hodně akce a slaboučkej příběh, to se do puntíku naplnilo. Možná až trošku moc se to naplnilo, protože co se týče toho příběhu, tak byl postavenej na tom jak kurýr zachraňuje díťě a až moc okatě je vidět jak je ten příběh postavnej jen nato aby trochu vyplnil mezeru mezí akcí. Akce sice bylo hodně a docela promakaná, jenže tady to filmaři troch přepískli, přece jen zbavovat se bomby na podvozku stylem vyjet na šikmou ramopu otočit se vzhuru nohama, otřít podvozek o něco, tim se zbavit bomby a zase v klidu přistát na všechny čtyři kola mi přišlo spíš jako vtipná scéna než výborná akce. Jason Staham v roli kurýra je docela dobrej a řeže je tam slušně a má dobrý kmba, ale zase to vypadá trošku moc nerealisticky. Ale nadruhou stranu nemůžu řict že bych se nudil, spíš naopak a i když ta akce bylo trochu mimo realitu, tak se na to docela pěkně dívalo ()

castor 

všechny recenze uživatele

Potřebujete inteligentního gentlemana, kterého nic nepřekvapí, má speciální výcvik, rozumí počítačům, zbraním, chemikáliím, uřídí jakýkoliv dopravní prostředek, je rozeným zabijákem, co si poradí jen s hadicí proti bandě záporáků a ještě k tomu všemu bude dávat hádanky Vašemu synáčkovi? Jste na správné adrese.. Charismatický kurýr Frank se přesunul do atraktivního Miami, kde se po únosu synka zámožných rodičů rozjede pořádná akční exhibice, velmi často doprovázena úsměvným dojmem. Každá sekvence je choreograficky vymóděná, každý záběr je díky četným kamerovým filtrům jako obrázek. Kurýr 2 naprosto rezignuje na logiku a nějaký vnitřní dramatický rozměr, sype jednu akci za druhou, přičemž leccos opomene vysvětlit. Ještěže se na dvojku nechal ukecat Jason Statham, kterému dá tentokráte nejvíce práce umlčet jednu anorektickou slečinku (že by Terminátorova sestra?). Roztomile hloupoučká jednohubka, namixovaná tak akorát na něco přes 80 minut!! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Při letu jde pilot zkontrolovat podvozek, který nejde zatáhnout. Při následném záběru zvenku jsou však všechna kola zatažená. (MrAldridge)
  • Při volném pádu letadla by letadlo padalo cestou nejmenšího odporu vzduchu, takže čumákem napřed. Nikdy však ne naplocho dolů, jak padá ve filmu. (MrAldridge)
  • První díl nebyl v kinech příliš úspěšný, takže toto pokračování dostalo zelenou až po vynikajících prodejích DVD. (DaViD´82)

Reklama

Reklama