Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Keby sa Leterrierovi podarilo tú svoju zbesilosť trošilinku viac priškrtit, bola by to pecka. Akcia výborná (vivat Corey Yuen), káry ďábelsky rýchle, ženské sličné, kamera Bayovsky štýlová, aj príbeh v rámci "nobrain" levelu môže byť. Ale celé to je degradované dementným preháňaním. Aj keď v tomto smere mám hranice ďaleko, to čo tam Frank Martin predvádzal bolo moc aj na mňa a s pribúdajúcim časom to začalo nepríjemne strhávať veškerú pozornosť. Ale Stathamovi obtiahnuté sako a čierna kravata aj tentokrát velice sluší a konečne sa objavuje v akčnom filme hero, ktorému nemožno nefandiť. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

No, trochu hloupe myslet si, ze na to nekdo skoci. To rovnou nemusel byt thriller s prvky akcniho filmu, ale scifi! Nejvice me dostalo, jak leti pres ty baraky a tak hezky to ubrzi. Nebo to, jak on skoci na ten jerab s tim autem a presne se trefi tak, aby ta bomba odpadla. Kdybych Franka Martina mel jako sveho sofera, zil bych 100 let, on by me ochranil Nemate na nej nekdo kontakt? ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pravidlo č.1: Netoč druhý díl, když nejsi přesvědčen, že trumfneš první.. Že Frank Martin skáče se svým Audi A8 z domu na dům, proráží betonové zdi a demontuje bombu z podvozku za letu hákem jeřábu, to dokážu ještě odpustit. Že ono auto hned poté vypadá, jak by právě vyjelo z myčky sousedící s autoklempířstvím, to také. Ale neodpustím Bessonovi, že mě chce bavit opakovaným vtipem, který už dávno přestal býti vtipným. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alexandre Azaria: 1. Naughty Girl ,2. Cells - Servant ,3. Icarus - Amen Birdmen ,4. Painful - Sin ,5. Main Theme ,6. Life Support - The Strays ,7. The Body - Servant ,8. Talk Amongst Yourselves - Grand National ,9. Kendo ,10. Saviour - Anggun ,11. Revolution - Kate Natua ,12. Paris Four Hundred - Mylo ,13. Can You Handle It - Shakedown ,14. Chase - The Cinematics ,15. Voodoo Child - DJ Cam ,16. Jet Boxing , ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Druhý díl o Kurýrovi, který by mohl být v klidu Jamesem Bondem (ta nezranitelnost je tu až zarážející :-)) se mi dost líbil. Až do 3/4 filmu jsem si říkal, že tu vykouzlím nějaké 4 hvězdy, ale pak přišla scéna s letadlem a tak mizerné grafické zpracování, že mi to zkazilo celý filmový zážitek. Mimo tohohle kiksu nám ale tento film má relativně co nabídnout. Ať už Jasona, který, pokud nezabředne někam do pochybných filmů, se stane prototypem akční hvězdy těchto let, či Kate Nautu a její spodní prádlo. Ptáte se mě, jestli má smysl podívat se na Kurýra 2? Já říkám, že ano. Ale jen v případě, že vám nevadí některé přehnané akce a místy dost zběsilý střih. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Pištoľ, ktorú dievča používa v úvodnej scéne, je Vektor CP1. Značku a typ možno čítať spomalene. (Zeker)
  • Pistole ve scéně v soukromém tryskáči je typu Walther P99. (DaViD´82)
  • Snímek je věnován pomocnému kameramanovi Michaelu Stoneovi, který zemřel při automobilové nehodě měsíc před uvedením snímku do kin. (DaViD´82)

Reklama

Reklama