Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když jsem si u Danny the dog liboval, jak má na poměry Luca Bessona kvalitní scénář, tak po Kurýrovi 2 musím uznat, že to bylo jenom chvilkové osvětlení jeho mysli. Celé schéma prvního dílu bylo jednoduše okopírováno a v rámci silnějšího diváckého ohlasu přesunuto do Ameriky. Naštěstí amerikanismus je zde připomenut jenom jednou trapnou větou a americká vlajka je stylově použita v jedné akční scéně, které jsou opět vymazlené do posledního detailu. Choreografický balet z dílny Coreyho Yuena opět osciluje mezi dokonalou jednoduchostí a vlastní sebeparodií. Škoda častějšího využívání slabých digitálních efektů, které dělají nejeden kaz ve scénách, kdy máme možnost sledovat nádherné Audi W2, na kterém sice nenajdeme prach a škrábanec ani po průjezdu zdí, ale když se to prohání po silnici, kamera kolem něj krouží a za volantem sedí Jason Statham, který jako vždy má charismatu na rozdávání, nejde se nehněvat. Roztomile hloupá oddechovka, která má smůlu v tom, že vznikla až jako druhá. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, který ve svém scénáři zcela rezignuje na jakoukoli logiku, ignoruje fyzikální zákony a přesto je ve své zjevné naivitě a neskrývané blbosti vcelku zábavný jednak tím, že si na nic nehraje a jednak přítomností Jasona Stathama, který se do rolí podobných akčních supermanů nadmíru hodí. Jemu prostě stačí ukázat svůj sveřepý obličej a procedit hlubokým hlasem několik úsečných vět, aby byl fanoušek akčních filmů spokojený. Celkový dojem: 35 %. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Těžko říct, kdo koho zachraňuje víc, jestli hlavní hrdina malého chlapce, nebo adrenalinová jízda, která divákovi nedává příliš prostoru, aby si povšiml pár chybek, jako je nedotaženost a nelogika některých scén. Naštěstí jich není mnoho, takže se můžete vcelku nerušeně kochat pohledem na nereálné, avšak efektivní, důmyslné a působivé akční scény, a na Jasona Stathama, který je opravdu jedničkou ve svém oboru. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem neměl vůbec chuť přemýšlet nad tím, kde vázne scénář, protože film měl natolik rychlý spád, že jsem jen sledoval akci, kde jedna neskutečná paráda střídá druhou (zneškodnění bomby, skoky s audinou, bitka s požární hadicí ad.). Čekal jsem tudíž, že závěr bude něco neuvěřitelného, no a dočkal jsem se banálního zúčtování s dvojicí hlavních záporáků. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nechápu hodnocení výsledné hodnocení Kurýra 2 na CSFD. Ano, film má špatné místy až trapné dialogy. Přišla mi i směšná neprůstřelná blonďatá ďáblice, která se bezpečně dokáže vyhnout každé kulce. O realismu u většiny scén se ani nedá mluvit (odstranění bomby z podvozku auta díky jeřábu nebo letadlo, které ke konci filmu spadne do vody bez jakkýkoliv komplikací). Řeknu Vám jedno. Mě to bylo u tohohle filmu absolutně jedno. Film si na žádnou realitu nehraje a já jsem to od něj ani nečekal. Spíš mě jen mile překvapovalo, co jsou všechno tvůrci filmu vymyslet a natočit. U filmu jsem se vrchovatě bavil už od prvních minut a tempo mi vydrželo až do konce. Dokonce se mi zdá, že mě bavil víc než první díl Kurýra, který pro mě ke konci filmu ztrácel dech. Pokud se tedy chcete u filmu výborně bavit doporučuju tento film. Je to docela nářez. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • V úvodu filmu Frank (Jason Statham) jezdí v Audi A8 L D3 Typ 4E s motorem V12 z roku 2005. Na přední masce je znak W12. Po zbytek filmu se pak střídají záběry, v nichž znak je a není vidět. (st.jim)
  • Pistole ve scéně v soukromém tryskáči je typu Walther P99. (DaViD´82)
  • Druhé filmové nasazení kurýra stálo producenty 32 milionů amerických dolarů a během prvních tří dnů (2.-4. 9. 2002) promítání zaplatili američtí diváci za akční jízdu 20 milionů. Celkový výdělek v této zemi se vyšplhal na 43 mil. dolarů. (imro)

Reklama

Reklama