Reklama

Reklama

Nevěsta přes internet

  • Velká Británie Birthday Girl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spolehlivý bankovní úředníček (Ben Chaplin) si na internetu vybere krásnou ženu - Rusku Nadiu (Nicol Kidman). Představa se stává skutečností, kdy Nadia skutečně přiletí a začnou spolu žít. Vše se zdá ideální až do chvíle, než dorazí její bratranci (Vincent Cassel, Mathieu Kassowitz) a z nechtěné návštěvy se vyklubou nebezpeční gangsteři východního typu Sen o spokojeném životě s úžasnou ženou se mění v dokonalou noční můru a nezbývá než bojovat o vlastní život. Kdo je Nadia a jaká je její úloha v celé hře na ostří nože je přitom stále nejisté... Režisér Jez Butterworth původně scénář filmu psal pro Jana Svěráka. Nakonec ho natočil sám a vytvořil thriller s řadou překvapivých zvratů, v němž americká superstar Nicol Kidman hovoří rusky a francouzské hvězdy Vincent Cassel (Purpurové řeky) a Mathiue Kassowitz (Amélie z Montmartru) jsou jako typičtí pěšáci ruské mafie zcela dokonalí... (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Emzet 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli chtěl Butterworth natočit romanci, thriller, komedii nebo úplně něco jiného. A nevím jestli se mu něco z toho alespoň trochu podařilo. Jisté ale je, že takhle bizarní film jsem už dlouho neviděl. A ano, nejistě se potácí právě mezi výše zmíněnými žánry. Nicole... já nevím jestli se vzhledem ke scénáři dá říct, že "dobře hraje". Ale je rozhodně docela "hot", což byl (nejspíš?) hlavní záměr. A ano, Ben Chaplin je oproti ní docela "čehý", proč se ptáte? ()

dj_kure 

všechny recenze uživatele

U filmů toho jsem ochotnej překousnout dost. Ale naprosto nesmyslnej průběh filmu a závěr mě nutí dát jen 2*. Našlo se pár vtipnejch chvil, ale na komedii málo. Na krimi taky málo, romantika se vůbec nepovedla a thriller? Ten tam trošičku cejtit byl. Ale smrděl jak tejdení fusekle. Bohužel. 48% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to blbosť, nemá to žiadnu poetiku a medzi hlavnými predstaviteľmi to vôbec neiskrí. Lenže keď som dal párkrát o jednu hviezdu viac Zeta Jones za vzhľad, tak ju dám v tomto prípade Kidmanke za sexapeal. Film, ktorý nevie, čím chce byť. Pozrite si hore jeho žánrovú charakteristiku a porozmýšľajte, či to všetko môže dokopy fungovať. Ešte by sa k spomenutým žánrom hodilo doplniť podivnosť. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Takovou nevěstu přes internet bych prosil taky jednu. Lépe řečeno - Nicol Kidman chci taky! Ona je neskutečnej kus krásný ženský, navíc je tak roztomilá a s tím ruským přízvukem byla ještě víc sexy. Ale bonus v podobě šílenýho Vincenta Cassela bych klidně oželel. Je pravda že to není žádná velká filmařina, ale mě se film moc líbil. I humor který tam byl, mi přišel dobrý a vkusný. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že když jsem tento film viděla před více jak 10ti lety, byla jsem z něj lehce až zhnusená a otrávená...Aktuálně - jsem spíš v šoku, jak několik let dává člověku prostor na jiný pohled na svět a jak se dokáže změnit názor na film :D Kidman do ruské nevěsty skvěle sedí, Chaplina bych se nedotkla ani smetákem a od Cassela bych si klidně nechala dát facku ;) Celý film má to štěstí, že je svižný a má několik překvapivých vyústění, ale jinak je to fakt takový dost podprůměrný snímek, který bych ale i tak ostatním stejně doporučila :) Je tam plno vtipných scén - ať už snahu mladého muže získat do svého života ženu, se kterou si nerozumí, objevení "literatury" budoucího manžela, běh od letiště do motelu apod...Je to zvláštní..a ten konec - jsem za něj ráda ;) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Žádný herec ve filmu, dokonce ani režisér, neumí ve skutečnosti mluvit rusky. (HappySmile)
  • Jan Svěrák v čase premiéry filmu, se kterým nakonec neměl nic společného, vzpomínal: "Jez a Tom Butterworthové přišli už někdy v roce 1993 za Ericem Abrahamem s dvoustránkovým námětem. Dohodli se a Eric je angažoval, aby pro nás napsali z toho námětu scénář. Zdálo se, že by to mohlo být pro mě, protože látka byla o konfliktu slovanství a západního světa. Čili bych v tom mohl uplatnit svůj úhel pohledu coby cizince. V době, kdy jsme dokončovali Kolju, v zimě 1995, bráchové přijeli do Prahy, bavili jsme se o tom, co by v příběhu mělo být a co ne, oni pak odjeli do Moskvy na průzkum a napsali první verzi scénáře. Mě na příběhu bavila první část, než přijedou ti 'příbuzní' a začne vlastně jiný film. Tam to bylo jasné. On je průměrně zabezpečený, stydlivý Angličan, a tak si těžko doma najde krásnou a žádoucí partnerku, když jsou v jeho okolí všichni takoví... vychladlí. A pro Rusku to je zase obrovská příležitost dostat se z marasmu 'Divokého východu'... a hlavně je to pravda! Tyhle věci se dějí. Stejně tak si dokážu představit, že mu v korespondenci lže, že mluví anglicky, a když přijede, Angličan s hrůzou zjistí, že mu nerozumí ani slovo. Než ji pošle zpátky, dívka má pár dní na to, aby si ho podmanila jaksi mimoslovně, což je velmi filmové, pravdivé a vzrušující. Jenže to, co se začalo dít potom, že se dozvíme, že je to všechno léčka a že tam přijedou její dva kumpáni... no, stal se z toho normální thriller, který jsem už viděl mockrát. Tam už to není originální, tam už je to opsané. A to už mě nezajímalo." (NIRO)

Reklama

Reklama