Arachnia: Nestvůry útočí (video film)

Arachnia

Horor / Sci-Fi

USA, 2003, 82 min

Brett Piper

• TheCaelos

Začínám milovat společnost Asylum. Tak fajnové komedie nikdo dělat neumí:) Smíchy jsem se málem podělal.(14.4.2010)

• Karamanlis

Príšerné herecké výkony - to síce už znie ako zautomatizovaná fráza, používaná pri každom horšom filme, ale sci-fi horor Arachnia dáva tomuto slovnému spojenia vcelku nový rozmer. O spoločnosti Edgewood, ktorá má tento kúsok na svedomí som doteraz nevedel nič, podľa "jedinečného" štýlu, ktorý používajú však vyzerajú byť dôstojnými konkurentmi neslávne známeho štúdia The Asylum.(6.5.2011)

• L_O_U_S

Tak tohle bylo... superextraordinarissimo. Takovou partu blbců už jsem v žádném filmu (Byl tohle vůbec film?) dlouho neviděl. Dvě tupé slečinky (To byly studentky? Ty by nemohly dělat ani VŠE!), přestárlý puberťák, kterému sperma tlačí na mozek, profesor studený čumák, černá přicmrdávačka, pilot hrdina a dědek z venkova. Vskutku geniální skvadra. No a pak tu jsou pavouci. Nebo vlastně brouci? Á, chuj s tím. Ta stop-motion animace je tak hrozná, až mám důvodné podezření, že jde o poctu 50. létům. Omlouvám se, pokud jsem se někdy o filmových příšerách vyjádřil jako o špatně animovaných - pojem "špatně animovaný" získává svůj reálný význam až zde. Ta hvězdička, kterou jsem nakonec udělil, je (jak je u mě dobrým zvykem) za kozy a za lesbickou scénu. Jinak opravdu úlet. (558.)(19.5.2010)

• Holina

Nejde dát něco horšího než je odpad ještě? Tohle totiž ani není sranda, všechny podobně laděná béčka, která jsem dosud hodnotil jsem právě strašně urazil...(23.5.2011)

• MatthewM.

Člověk by čekal, že když už se natáčí film o obřích pavoucích, tak si někdo ze štábu třeba alespoň zjistí, jak pavouci vypadají, ale to ne... Ačkoliv je pravda, že takový scénář by nejspíš seberealističtější technické provedení nezachránilo.(12.7.2007)

• Trolejbus

Nádhera!(12.11.2010)

Další v z pavoučích hororů. V tomhle se mu líbila ta pasáž v jeskyni ala Vetřelci. Na druhou stranu mi ale vadil umělý vzhled pavouků a ty dvě otravné holky bych nejradši zastřelil.(18.4.2010)

• SOLOM.

Dobrých pavoučích hororů existuje na světě opravdu jen velmi málo a tenhle film mezi ně nepatří. Už začátek filmu vám napoví, jak na tom bude zbylých osmdesát minut. Zelené meteority a plastové letadélko zmítající se v poryvu větráku jsou prvním co uvidíte. Největší katastrofa však začala teprve po pádu letadla. V té chvíli se spustila lavina stupidních monologů, otřesný český dabing se nedal poslouchat a započala dlouho trvající nuda. Jediným zpestřením těchto chvil byla lechtivá scénka z vany. To je ovšem to jediné co vás za první půlhodinu dokáže rozptýlit. Ta největší show však měla teprve přijít s příchodem pavouků na scénu. Pokud jsou pavouci zabráni z velké blízkosti tak to ještě ujde, ale jakmile se kamera jenom trochu víc vzdálí nastupuje animace. Scéna kdy dva tvorové trhají jednu z postav před barákem mi připomínala Pata a Mata když se přetahovali o balon. V této chvíli jsem se už zcela vzdal naděje, že uvidím slibovaný horor a soustředil jsem se pouze na jeho parodii. Korunku všemu nasadil boj hlavních postav s gigantickými pavouky. Dynamit, mol. koktejl či motorová pila se stali módním doplňkem tohoto paskvilu. Výběr herců byl naprosto katastrofální. Dám tomu 10% za poskytnutí zábavy v jinak špatném dni a dalších 10% za scénku z jeskyně ala malí pavoučci se klubou na svět.(22.4.2010)

• Johny M.

Bomba!!! Horší efekty jsem snad ještě neviděl (a to ani u 40 let starejch snímků) a ti "herci"? Proboha, kde vyhrabali takový retardy?!? Arachnid je oproti tomuhle fakt skvělej biják...(17.4.2010)

• oveckaoa

Na tenhle film jsem čekal 5 roků než ho u nás vydají a stálo to za to. Chtělo by to i Arachnii 2 :-)(17.2.2010)

• HonzaMag

Skutečně k popukání - kompars, dialogy, triky (i před sto lety byly na neskonale vyšší úrovni), ...(3.5.2010)

• Alexandre

Opravdu rád bych dal alespoň jednu hvězdičku, ale vážně nemám za co. Jak tohle někdo můža nazvat sci-fi hororem, tak to vážně nechápu. Jako komedii bych to bral, ale i tak to byla bída bídoucí. Naprosto nelogické chování, nulová, spíš až mínusová atmosféra a děj. Po prvních 10 minutách jsem přemýšlel, zda se na to mám vůbec dokoukat, ale nakonec jsem si řekl, že to nějak vydžím. Vydžel jsem, ale byla to pouhá ztráta času. Nenašel jsem ani žádnou povedenou scénu, která by se dala pochválit. A ti pavouci... No že z nich opravdu šel strach... Pro mě úplná zbytečnost a ztráta času.(10.5.2010)

• Hapretor

Ha! Na jedno kouknutí, na zabití času dobrá oddychovka. Že je to úplná píčovina, snad nemusim psát?(23.5.2011)

• Suomi

Tak to už snad není ani možný, film z roku 2003 a efekty jako naše prvorepublikové filmy. Horor-hm to je a pořádnej, ale pro toho kdo to vydrží sledovat až do konce.Pomalu si začínám vážit českých hororů,sice za nic nestojí, ale proti tomuto dílu jsou užasný.Tento film je naprostej dementní hnus, naprostá ztráta času, to už je zábavnější sledovat tlení hovna(11.4.2010)

• djbarrel

Solidní komedie, dávám 75 % ... jo sakra, tohle není komedie ? Ne to je horor ! Aha, tak si to musím znovu probrat. Letí letadlo a letí meteorit - krásnej zelenej. Ten dopadne na zem a krásně zeleně vybuchne a tlaková vlna sundá letadlo. Všichni přežijou a vydaj se hledat pomoc. No koho tu máme ? Pilot letadla (všechny vaše problémy vyřeší dynamit), chytrej vědátor (jsem chytrej a nadrženej), asistentka (jsem drsná holka), dvě studentky (co se nám líbí ojedeme a co ne to praštíme pánvičkou) a skupinku uzavírá student (jsem nadrženej a blbej). Tahle parta si najde rozpadlou barabiznu. která patří dědovi (ustřelím vám koule když budu muset). Děda se vyzná v pavoucích a to se hodí když dorazí. Jemu to ale moc nepomůže. Pak se to nějak mele a mele a nakonec přiletí armáda a pavoukům natrhnou prdel. Bezva fakt, že jo. Snad by mi ještě někdo mohl vysvětlit jak se třeba dá vystřílet dávka z jednoranné pušky (s tím si totiž neporadili ani herci - vždy po výstřelu s puškou nějak divně zakejvali a už zase střílela), jak je možný, že výbuch dynamitu na střeše nepoškodí střechu, kde najednou všichni vzali tolik zbraní, jak je možné že benzín nalitý na zem se do země nevsákne a mnoho dalších logických věcí. Ale hlavně jak je možný, že někdo tohle financuje a natočí v 21. století. A kdo neviděl animace pavouků (nebo co to bylo - vždyť měli i klepeta) ten neuvěří. Viděl jsem mnoho špatných animací, ale tohle nemá chybu. Ostatně ve scéně ve které si dělník vlezl do auta a našel tam malého pavouka, byl použit gumový pavouk. Mimochodem ona scéna s filmem nijak nesouvisela a tak vypadala, že je snad z jiného filmu. Všem fanouškům odpadu vřele doporučuji ! 0 %(29.1.2011)

• MFZB

Filmy s pavúkmi mám rád celkom, aj tento by som hodnotil aspoň dákymi dvomi hviezdami, keby tie pavúky vyzerali aspoň troch reálnejšie a nie tak umelo... 25%(21.7.2010)

• Katy19

Tohle nemohli myslet vážně!!! Efekty jedna báseň! Hlavní hrdina v džínách celý Schwarzenegger.(23.1.2011)

• petrik11

Tak toto bolo nechutné, toto bol totálny antifilm. Ak to niekto vydržal pozerať dokonca vážne by som pochyboval o jeho duševnom zdraví.(14.3.2011)