Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ona je drsná policistka bez slitování, on dobrosrdečný učitel, který jen pronásledoval zloděje ukradené dámské kabelky. Na policejní stanici ale skončil on. A právě na základě těchto událostí vznikne životní pouto dvou mladých lidí, kterým život zrovna dvakrát nepřeje. Jak se dá vypořádat s nepřízní osudu? A vyplatí se vůbec bojovat? Režisér Jae-young Kwak (My Sassy Girl, The Classic) i do třetice originálním způsobem obohacuje vody romantického filmu. (numi)

(více)

Recenze (89)

tombac 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s Lhurgoyfem. Windstruck je také pro mne, v kontextu s dosud mnou zkouknutou jihokorejskou filmovou tvorbou a speciálně MSG, obrovské zklamání. Odzbrojující lehkost a úsměvnost, která mě v MSG tak rozněžnila, je v dalším snímku režiséra Kwaka v nenávratnu. Windstruck se totiž snaží skloubit komediální taškařici s melodramatem a vůbec se mu to nedaří. Fórky použité v komediální části jsou někdy trapné a vykonstruované až hrůza. A situaci nezachrání ani opět neodolatelná Ji-hyun Jun v hlavní roli. V druhé polovině se film překulí do žánru vážného melodramatu. To, co mi v jihokorejských romantikách spolehlivě vhání slzy do očí, mě tentokrát téměř vůbec nedojalo a ještě způsobilo bolení hlavy. Co je moc, to je moc. Abych jen nekritizoval, pár scén se mi hodně líbilo. Třeba roztomilé umývání k sobě připoutaných hrdinů (že, Seifere :-)) a již vzpomínaná závěrečná scéna s hrdinou MSG, jež je i odkazem na tento dokonalý film. 5/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Romanca “mimo realitu”, ktorej samotná story pripomína skôr fantasy príbeh, než dianie v reálnom svete. Spočiatku celkom vtipný počin sa však odstupom času stal nátlakovou, emocionálnou bublinou, ktorá extrémne tlačila na pílu. Sľuboval som si viac, dostal som len lepší priemer, ktorý neohúril natoľko, aby som skákal od radosti. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako perfektní komedie, tak skvělá, že jsem byl připraven ohodnotit 5*. Za polovinou filmu se styl změní na poměrně napínavý drama/thriller, což by nebyl problém, jenže posledních asi 40 minut se nese v duchu slzopudné romance, což je něco, co nemám rád a obvykle se tomu záměrně vyhýbám! Pro mě tedy po perfektním začátku velké zklamání. Korejci jsou na tohle téma mistři, ale mně to prostě nic neřiká, takže nakonec jen slabší 4*. Nebýt toho konce, byl by Windstruck jedním z adeptů na mou nejoblíbenější korejskou komedii. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vynikajúca komediálne ladená romantická dráma od majstra žánru Kwak Jae-Younga. Má skvelý príbeh o drsnej policajtke, ktorá sa počas akcie zoznámi so slušným učiteľom a napriek rozdielnosti pováh medzi nimi preskočí iskra a vytvoria pár, ale všetko krásne sa raz skončí a aj ich rozdelí mimoriadne závažná udalosť. Ale láska si vždy nájde cestu. Spracovanie je perfektné, je až neskutočné, čo všetko sa môže nachádzať v romantickom filme a pritom to nepôsobilo výraznejšie samoúčelne, mafie, masový vrah, viacero zabitých ľudí, historická vložka, nejaká tá mystika a pritom to všetko tak krásne funguje. Nadpriemerná dĺžka tu nie je ani najmenší problém, celé je to tak úžasne hravé, milé a nápadité, tu sa nenájde jediná scéna, ktorú by som mohol skritizovať. Film by sa dal rozdeliť na tri tretiny, prvá je vydarená komédia s množstvom príjemných situácií, kde zaujme minimálne už len spôsob zoznámenia hlavných postáv, druhá už kladie väčší dôraz na romantiku, ktorá je zvládnutá dobre, chválim perfektnú historickú vložku a samozrejme aj zásadnú scénu, ktorá výrazne zmení žáner a aj celé pojatie filmu a posledná tretina je pre mňa čistá dokonalosť, patrí medzi to najlepšie, čo som vôbec kedy videl, jedna úžasná nezabudnuteľná scéna strieda druhú, ešte úžasnejšiu a k tomu ten dokonalý záver v podobe odkazu na My sassy girl, ktorý moje nadšenie vyzdvihol až do úplných výšin, nádhera. A pritom tu úplne všetko funguje, páči sa mi humor, romantika, dokonca aj mierne depresívny pocit v polovici filmu. Herecké obsadenie je skvelé, Jeon Ji-Hyeon vo svojej klasickej a tým aj najlepšej úlohe, veľmi ma bavil aj jej priateľ Jang Hyuk a plno skvelých vedľajších postáv, obzvlášť postavy policajtov si ma získali. Réžia a technická stránka sú dokonalé, toto je jednoznačne absolútny vrchol žánru, skvelý vizuál, množstvo kamerových nápadov, zaujímavé efekty, tu nemám čo vytknúť. A k tomu tá krásna hudba, ktorá vylepší množstvo už tak výborných scén. Tu ani nemám čo vytknúť, jeden z najlepších filmov, aké som kedy videl, pričom záverečná tretina je už úplná dokonalosť a v rámci žánru absolútna špička. 90% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ne že bych záměrně vyhledával romantická dramata, ale tohle mi vážně sedlo. Příběh možná plný klišé, ale režisér Jae-young Kwak to umí zabalit do vlastního stylu a postupů, tak že mu to sežeru i s navijákem. Nádherné vizuální zpracování některých scén, spousta nápadů, vtipné situace a dialogy, a hodně emocí, které mě dojaly. A i to zapracování akční krimi složky se povedlo na výbornou. Mám tušení, že další díla tohoto režiséra u mě budou častým hostem. OST je fakt výborné, za zmínku stojí, že je tam i skladba Tears od mých oblíbenců X-Japan.Musím dát pět hvězd mimo jiné i za neodolatelnou Ji-hyeon Jeon, taky proto, že se mi toto dílo od Jae young Kwaka líbí zatím nejvíce. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Hudební stopu nahrála pražská filharmonie pod vedením dirigenta Stanislava Vavřínka. (Vavča)

Reklama

Reklama