Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ona je drsná policistka bez slitování, on dobrosrdečný učitel, který jen pronásledoval zloděje ukradené dámské kabelky. Na policejní stanici ale skončil on. A právě na základě těchto událostí vznikne životní pouto dvou mladých lidí, kterým život zrovna dvakrát nepřeje. Jak se dá vypořádat s nepřízní osudu? A vyplatí se vůbec bojovat? Režisér Jae-young Kwak (My Sassy Girl, The Classic) i do třetice originálním způsobem obohacuje vody romantického filmu. (numi)

(více)

Recenze (89)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Windstruck je veľmi zvláštny film, akoby pozliepaný z dvoch rôznych filmov, pričom ten prvý funguje geniálne a ten druhý, je úplne zbytočný. Ji-Hyeon Jeon je ako obvykle aj tu vysoko kvalitná. Jej herecký prejav jednoducho môžem. Čo sa týka romantiky a vtipných situácií tak ich je v prvej polovici viac než dosť a vytvárajú krásne úsmevnú, nevtieravú atmosféru, ktorú len trocha spomaľujú až príliš predlžované scény. Lenže ako náhle sa dostávame do druhej polovice, ktorá začína byť mierne tragická a emočne vypätá film stráca nie len tempo ale aj krásu. Zvedenie nadprirodzena do filmu, ktorý je predovšetkým o náhodách a láske v tomto filme absolútne nefunguje. Lenže nie takým spôsobom, že by to nebolo pozerateľné. Ale tým, že tomu jednoducho už neveríme. Tam kde v MSG a v classic rozohral kwak zápletku na jednoduchosti a náhode , nemôže táto netradičná fantasy jednoducho uspieť. Scény začínajú byť točené nasilu, ako keby CHCEL dosiahnúť tých dvoch hodín, ale krásu predchádzajúcich snímkov bohužiaľ nedosiahne. Ale film to nie je zlý. Len som bohužiaľ čakal viac. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ne že bych záměrně vyhledával romantická dramata, ale tohle mi vážně sedlo. Příběh možná plný klišé, ale režisér Jae-young Kwak to umí zabalit do vlastního stylu a postupů, tak že mu to sežeru i s navijákem. Nádherné vizuální zpracování některých scén, spousta nápadů, vtipné situace a dialogy, a hodně emocí, které mě dojaly. A i to zapracování akční krimi složky se povedlo na výbornou. Mám tušení, že další díla tohoto režiséra u mě budou častým hostem. OST je fakt výborné, za zmínku stojí, že je tam i skladba Tears od mých oblíbenců X-Japan.Musím dát pět hvězd mimo jiné i za neodolatelnou Ji-hyeon Jeon, taky proto, že se mi toto dílo od Jae young Kwaka líbí zatím nejvíce. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Spíme spolu!" ■ Smíšené pocity. Stejně jako MSG, mě i Windstruck emocionálně trochu míjí. Film vnímám jako sled dynamických a nápaditých spotů, které jsou někdy vtipné, někdy vážné, často uletěné, často cool a víceméně pasují k sobě. Paradoxně hodnotím pozitivněji druhou, vážnou polovinu. Věřil jsem jí víc (v první mě některá chování iritovala - například: "Jak si neozbrojený muž může, proboha, myslet, že pokud se vydá na místo, kde jeho přítelkyně policistka právě zasahuje, pomůže jí tím?"). Celkově jsem (bohužel) seriózně váhal mezi 3 nebo 4 hvězdičkami. ■ Pro May: Super! V balení jsem našel kromě DVD také CD s OST. Pouštím si dokola pomalou orchestrální verzi Knockin'on Heaven's Door http://www.youtube.com/watch?v=nGes-p7pTEE a BK Love. Pouze mě mrzí, že krásná a pomalá verze songu Stay má jen 25 sekund :). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

70%. Windstruck (ktorý hlavne vďaka záverečnému epilógu je možno považovať za voľný prequel k My Sassy girl) je tak prvým zakopnutím v Jae-young Kwakovej režisérskej filmografii (a pevne verím, že aj posledným). Podobne ako v jeho predchádzajúcich dvoch výborných filmoch (My Sassy girl a Classic), tak aj tu je žáner romantickej komédie postupne v deji dopĺňaný o krátke odbočky do iných žánrov. Lenže zatiaľ čo v spomínaných dvoch filmoch, boli tieto presahy plne podriadené hlavnej naračnej linke samotného filmu bez toho aby ju narušovali, tak vo Windstruck tomu už tak nie je. Niekde za polovicou filmu sa zrazu z romantickej komédie (ktorá ako vždy Kwakovi ide veľmi dobre) stáva dráma s prepvapivo vysokým počtom akčných prvkov a jednoliatosť filmu ruka v ruke so súdržnosťou deja sa zrazu rozpadá. V závere sa síce Kwak znova snaží nadviazať na pôvodné smerovanie, ale už je to viazanie, v ktorom sa objavujú sem-tam aj nejaké trhliny. To ma za následok v mojom prípade aj ďalšiu skutočnosť - prvý krát mám pri juhokórejskej romantickej komédii určitý pocit citovej vydierateľnosti. Po dopozeraní tak ostáva v myšlienkách jemná pachuť, že sa tentokrát nepodarilo všetko tak, ako sa plánovalo. Je to o to smutnejšie, že spomínaný odkaz na My Sassy girl pôsobí veľmi príjemne a okúzľujúca Ji-hyun Jun je ako vždy neodolateľná. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér mojí nejoblíbenější romantiky "My Sassy Girl" nám představuje další kousek šikovně kombinující romantiku, komedii i drama. Na začátek poznamenám, že "My Sassy Girl" opět nepřekonána ale na druhou stranu se jedná o další vydařenou romantiku korejské produkce, která však po první polovině začne hodně ztrácet tempo a ony dramatické části mě nedokázali dojmout natolik, jak režisér s největší pravděpodobností zamýšlel. Po celou dobu my ve filmu chybělo lepší vykreslení postav a jejich emocí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Hudební stopu nahrála pražská filharmonie pod vedením dirigenta Stanislava Vavřínka. (Vavča)

Reklama

Reklama