Reklama

Reklama

Úspěšný dramatik Felix Webb (Lambert Wilson) má novou hru "Zabiják", která se právě zkouší v divadle pod režijní taktovkou dávného přítele Humphreyho Beala (Barry Humphries). Felix se ale nemůže těšit z úspěchu. Propadl totiž vášnivé lásce k Hilary (Thandie Newton), krásné a mladé herečce, kvůli níž se připravuje opustit svoji dokonalou rodinu - manželku Elenu (Anna Galiena) a tři děti. Jeho nepřijatelná situace se ještě více vyhrotí, když Humphrey obsadí do hlavní role charismatického mladého hollywoodského herce Robina Grangea (Jon Bon Jovi), pro kterého je role zároveň jeho londýnským divadelním debutem. Robin je přitažlivý, okouzlující a nebezpečný, a brzy zkříží cestu každému. Nejenom že přehází obsazení hry ale dokonce se nabídne vyřešit Felixovo dilema. Navrhne, že jestliže on sám svede Elenu, bude to možná právě ona, kdo bude chtít ochotně odejít od nevěrného manžela, na kterém lpí. Zpočátku je Felix pobouřený, ale jak ve vztahu s Hilary roste napětí, plánu podlehne. Pozoruje, jak manželka reaguje na Robinovo perfektně osnované svádění, a trápí se podezřením, že i Hilary také Robin okouzlil. Felix je zoufalý, chce získat kontrolu nad vzniklou situací a rozhodne se k velkému teatrálnímu gestu. Zasáhne ale osud a oba - Felix a Robin dostanou lekci, že skutečný život není daný ve scénáři sebelepší divadelní hry... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

V krátké době je to už druhý film, v němž obsadil jednu z hlavních rolí neherec- zpěvák. I v tomto případě platí, že to není zrovna ideální nápad. Je sice fakt, že Jon Bon Jovi na rozdíl od Louisy Veronicy Ciccone neurážel mé estetické cítění, ale že by snímku po herecké stránce nějak prospěl, to bych tvrdit nemohl. Příběh jako takový by asi nemohl dostat cenu za originalitu, ale dalo se na něj dívat. Spíš mi vadilo občasné přehrávání. Jasně, chápu, šlo o divadelní herce, kteří nastudovávali novou hru, jenže na teatrální gesta docházelo i v jejich soukromí, a to už u mě trochu drhlo. No, žádný skvost to nebyl, herecké výkony mě taky neohromily, ale když filmu ponechám dvě hvězdičky, nebudu se uprostřed noci budit s křikem a zalitý studeným potem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nerušivé béčko, dárek pro příznivce Jon Bon Joviho. Příjemné prostředí zkoušení divadelní hry a parta sehraných herců. Thandie Newton byla vždycky hodně zajímavá, začínala po boku Kidmanky ve Flirtování a v době natáčeního tohoto filmu už měla za sebou románek s Bradem Pittem (potkali se během práce na Interview s upírem). A tady měla hezkou příležitost dozrát. Kdo by hledal Kidmanku, musí si počkat na její cameo na úplný závěr filmu. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Netušil som, že aj JBJ si zahral vo filmoch. Nehrá síce nič extra, ale je na nerozoznanie od vyštudovaných hercov, čo si zaslúži pochvalu. Inak, príbeh filmu z divadelného prostredia nemá príliš čím zaujať, čo pri filmoch z divadelným zákulisím nie je žiadna novinka, aspoň z mojej skúsenosti. So záverom sa síce lepší, ale inak ide o obyčajný priemer s veľkým priehrštím romantiky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pořád platí a platit bude, že Jon Bon Jovi je skvělý zpěvák a průměrný herec. Přesto si troufám tvrdit, že Jon je v této roli více než dobrý. Příběh o sobě měl dost velký potenciál, protože přece jen nepříjemný a nevypočitatelný muž v podání známého rockera je postava, která je dost výrazná, nečekaně originální a plně funkční. Ostatní postavy jako by hrály druhé housle a vedle výrazné hlavní postavy se nedokáží prosadit a zůstávají v jejím stínu. To samé se dá prohlásit o stylové režii a téměř originálních nápadech a postupech ve scénáři. Jenže, jako nejslabší se ukázala dramaturgie filmu. Není jasné, co film přesně chce. Jestli chce být thrillerem, nebo dramatem plným intrik. Film ani příliš negradoval a moje hodnocení se ustálilo na 60% ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Mužem v hlavní roli je zde Jon Bon Jovi, což mně nijak nevadilo, i když ho mám mnohem radši za mikrofonem. Větší problém vidím ve filmu samotném. Nepřekvapuje mě, že scénář má na svědomí žena. Kterého muže by napadlo zabývat se takovými malichernostmi a věnovat tomu celovečerní film? To je největší problém filmu - nemá v podstatě divákovi co nabídnout. Celá ta zálržitost s manželskou nevěrou není moc zajímavá a celé vyznění filmu navíc sráží jeho "televizní" zpracování. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama