Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 150)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ač jsem sám nevěřil, že se něco takového může stát, jsou Ti druzí na druhé zhlédnutí ještě mnohem lepší než na první. Příjemné drama jedné rodinky s nástavbou hororu je jasnou ukázkou dobře zvládnutého filmu. Samotný snímek začíná nevinně. Příběh známe jen okrajově a narozdíl od jiných žánrových kousků je nám tu nabízeno více než jedno téma. Autoři pracují s divákem, a to přímo úžasným způsobem. Pomaličku vykládají karty na stůl a když se začné zdát, že divák má vyhráno, rychle vyloží trumf. Počáteční minimalismus není na škodu, právě naopak, skvěle dokresluje komorní atmosféru rodinného dramatu. Nicole Kidman uchopila roli skvělým způsobem a hraje velmi podobně jako v Trierově Dogvillu (dokonce i obě její postavy mají stejné jméno). Samotná strašidelnost vyplývá pouze z faktu, že se jedná o horor. Ano je to tak. Ono se vlastně vcelku nic neděje. Autoři sice něco málo naznačují, ale divák se chytá do pasti zcela sám. Pokud by bylo jasně uvedeno, že Ti druzí jsou pouze dramatem, byl by počáteční přístup diváka naprosto odlišný. Atmosféru pak dokresluje veliké sídlo plné temných koutů, pochmurná atmosféra, nejistota v tom co se vlastně děje, dokonce i doba, ve které se film odehrává a v neposlední řadě komorní, kteří se nám ke konci začnou pěkně vybarvovat. Zajímavý je pak závěr, který je diametrálně odlišný od doposavadního dění. Náznaky dostávají pevné obrysy a na povrch vychází pravda, která se však ještě několikrát převrátí vzhůru nohama. Alejandro Amenábar od počáteční nevinnosti postupně přitvrzuje, ale nikdy nevyjede z jasně dané linie. Příběh graduje až do závěru a to postupně. Ti druzí nabízejí opravdu povedený divácký zážitek. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Film ve stylu Šestého smyslu? To možná ano, ale co se týče kvality, tak to prosím nesrovnávat! Chápu snahu režiséra o vybudování kvalitní atmosféry, bez přehnaných triků, či lacinných lekaček, jenže ve výsledku na nás film může občas působit trochu fádně. Na horror není příliš děsivý a na drama se tam toho tolik neděje. A prostředí tmavého domu, v kterém, neznámo proč, nesmí zůstat jediné dveře otevřeny, také není dostatečný důvod, proč valit bulvy po celých 100 minut. Nicole Kidman hrála výborně, to bezpochyb, jenže celý film to na lepší úroveň bohužel nepostaví. Závěrečná pointa byla taktéž slušná, jak už to u podobných duchařských filmů bývá (The Eye, Shutter apod.), jenže celkově prostě musím zůstat u 6/10 ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Alejandro Amenábar 1. The Others [2:24] ,2. Wakey Wakey [1:44] ,3. Old Times [3:25] ,4. They Are Everywhere [2:35] ,5. Reunion [1:06] ,6. Changes [1:37] ,7. I Do Believe It [3:15] ,8. Charles [1:46] ,9. Communion Dress [1:21] ,10. No Curtains [2:48] ,11. Give Me the Keys! [1:32] ,12. The Attic [1:47] ,13. Sheets and Chains [5:49] ,14. A Good Mother [5:42] ,15. End Credits [4:10], ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pointa Šestého smyslu už pro mě není na prvním místě. Ne ne, Ti druzí strčí Willise a Osmenta do kapsy! Ti druzí nejsou sice až tak vynikající film, většina filmu je tak na 4*, to se ovšem změní po závěrečných událostech. Naprosto famózní a nejgeniálnější pointa, co jsem kdy ve filmu viděl. I když jsem si tady před zhlédnutím přečetl, že film je jako Šestý smysl, bla bla bla, a tušil jsem trochu o co ve filmu půjde, tak jsem ani zdaleka netušil, že mě ten konec přejede jak parní válec. Pointa je vážně naprosto úžasná a mrazivá! Samotný film je taky více než dobrý, plný napětí, skvělých herců a nenapodobitelné atmosféry velkého temného domu. 90% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velký a ponurý dům zahalený v mlze, zatažené závěsy a Ti druzí. Tento film mi připadal jako mysteriózní propletenec Hry na schovávanou a Sirotčince, který jsem zhlédla dříve. Atmosféra tak hustá, že by se dala krájet a neustálá tma, se postaraly o vytvoření působivé podívané. Hlavní podstatou tohoto mistrovského díla je strach. Nejsou v něm bílí, znetvoření duchové objevující se v oknech a pod postelí, žádná krev a podobně. Jen to tíživé napětí a tajemno. Bála jsem se, ačkoliv ve filmu vlastně není vidět nic, čeho bych se měla bát. Nicole Kidman zde předvedla excelentní výkon. Celková pointa pro mě byla překvapující, originální, ale zároveň mě nešokovala tak, jak by možná měla. Na závěr pro ty, co ještě snímek neviděli - celou dobu můžete přemítat o tom, kdo to vlastně Ti druzí jsou a co chtějí. Někteří na to přijdou brzy, jiní si počkají až na konec filmu, kde jim podstatu Těch druhých osvětlí až závěr. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Film začíná tak, že Grace (Nicole Kidman) čte dětem pohádku a slyšíme její hlas, jak říká: "...sedíte pohodlně? Tak tedy začnu." Těmito slovy začínal rozhlasový program rádia BBC pro děti "Listen with Mother" ("Poslouchejte s mámou"), který byl vysílán mezi 16. lednem 1950 a 10. zářím 1982. Úvodní znělka začínala slovy: "Tak děti, sedíte pohodlně? Tak tedy začnu." (HappySmile)
  • Španělsko se na filmu podílelo jako koproducent a díky tomu se film počítá do španělské kinematografie. Po dvou měsících promítání ve světových kinech se proto stal nejúspěšnějším španělským filmem všech dob. (don corleone)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama