Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 147)

novoten 

všechny recenze uživatele

Vyděšené obličeje, šero a šramoty, které svou hlasitostí v tichu diváka téměř zabíjejí. Takhle dobře vystupňovaný horor jsem asi ještě neviděl. Od komorního začátku přes zneklidňující průběh až po nervydrásající finiš se zničující pointou. Při prvním zhlédnutí jsem zůstal v naprostém šoku a ze scény "ale já přece jsem tvoje dcera" jsem jeden čas měl zatraceně těžké spaní. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s Amenábarem a opět skvělý filmový zážitek. Stejně jako v Diplomové práci si vystačí s málem a i tady umí mistrně navodit napětí, třeba i při takové banální situaci jako je otevírání a zavírání dveří. Několikrát jsem se opravdu slušně lekl a po celou dobu jsem byl napnutý, co přijde dále. A závěrečná pointa je opravdu velmi překvapivá a pochybuju, že by ji někdo dopředu odhadl. Ti druzí jsou jasným důkazem, že lze natočit kvalitní horor i bez makabrozních scén, stačí "jen" mít kvalitní scenář a být šikovný za kamerou. A to Amenábar je až příliš :o) Navíc to musí být renesanční člověk, nejenom že si napsal i scenář, ale také hudbu (výbornou!) a dokonce byl jedním ze členů orchestru. Už se těším na Váš další film, Mistře. Mohu vám tak říkat, ne? ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

They're everywhere - they say this house is theirs. Nejatmosféričtější horror, co jsem za posledních několik měsíců viděl. Téměř bezchybná filmařina, herecký koncert Nicole Kidman a bravurně vystupňované napětí s každou další sekundou. Co mne ale zaráží je konec, který není ani tak šokující, jako spíše "divný". Bez debat se ale určitě jedná o jednu z nejlepších žánrovek dekády. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ať žijí duchové 2 aneb každý den, každý den, k svačině, jedině, Amenábarův horor s Pyrenejí.. Šestý smysl naruby je tvořen jednoduchými prostředky, potemnělou atmosférou a překvapivou pointou postrádající však vzhledem k předchozímu ději lehkost. Já, jakožto další místní všeznalý odhalovač point, jsem již asi po deseti minutách bez problémů poznal, že dávno mrtvý je…, ten vzor okenních závěsu a nedivím se, že je ti druzí pořád odtahovali. Kidman jako lehce šáhlá maminka přesvědčivá a já bych jako ochranu před ní asi zaminoval vstup k dětem do pokojíčku.. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevím co napsat, protože se ještě vzpamatovávám z právě skončené projekce Těch druhých. Jedná se o skvěle vypointovaný snímek, s dokonalou atmosférou a přesvědčivě hrající Nicole Kidman, v roli milující matky. A bez krve. Film se mi po celou dobu stopáže líbil, byl napínavý a zajímavý, avšak první pointa, která přišla po otočení fotografie nalezené na zemi, snímek ještě povýšila a to jsem netušil, že nás čeká ještě druhá. Že se jedná pouze o jakýsi šokový mezistupeň a to pravé rozuzlení si pro nás tvůrci nechali až na samotný závěr. Ten mě totiž poslal do kolen. Zřejmě režisér myslel na divákovo duševní zdraví a nechtěl jej omráčit jednou ranou. Dokonalost, skvělá práce, úžasná duchařina - nemám dalších slov a ještě vše vydýchávám. A dlouho budu. Takhle má vypadat horor, takhle má vypadat filmový zážitek. Po Shyamalanově Vesnici další trošku opomíjená senzace. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Španělsko se na filmu podílelo jako koproducent a díky tomu se film počítá do španělské kinematografie. Po dvou měsících promítání ve světových kinech se proto stal nejúspěšnějším španělským filmem všech dob. (don corleone)
  • Film je zvláštnym mixom rôznych kultúr, ktoré sa podieľali na produkcii. Austrálska herečka v ňom hrá Angličanku, napísal ho a režíroval Španiel s podporou Američanov. Príbeh sa odohráva na anglickom ostrove Jersey, ktorý leží pri francúzskom pobreží, ale film sa natáčal v Španielsku. (TonyM)
  • Tom Cruise se na filmu podílel jako producent. Šlo o poslední spolupráci mezi ním a Nicole Kidman před jejich rozvodem. Ten se uskutečnil ve stejném týdnu, v jakém měli Ti druzí světovou premiéru. (don corleone)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama