Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 145)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ti druzí disponují silnou zvukovou stránkou, jejíž útoky dokázaly mnohdy hezky pocuchat nervy svou intenzitou. Vizuál připomíná ilustrace z nějaké knihy strašidelných historek a námět je nádherný, s ještě nádhernější pointou. Jen moc nechápu, proč tam byly postavy tří sluhů? Aby zpočátku nevinně přihlíželi, v průběhu filmu nesli hlavní podezření a v závěru mohli slavně přispět velikému odhalení? Nebylo by mnohem lepší, kdyby snímek sluhy prezentoval na stejné rovině, jako titulní rodinu (rozuměj - byli by v domě od počátku a žádná dílčí pointa by se jich netýkala)? Nebylo by pak třeba v závěru přemýšlet nad tím, nakolik je jejich přítomnost zbytečná.. SPOILER ...a proč si musí hrát na nějaké ochránce a dohlížitele svých mrtvých společníků. KONEC SPOILERU Na průběhu filmu by se nic moc nezměnilo, naopak, pointa by vyzněla úderněji. Ale abych řekl pravdu, mnohem více jsem měl problémy s určitými krutě subjektivními složkami diváctví - tu protivnou blonďatou krávu i její smrady bych prohnal vidlema po poli. 6/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem konečně narazil na lepší horor. Narozdíl od jiných filmů tohoto žánru téměř vůbec nevyužívá triků (vyjma scény u stolu); film sází na hustou atmosféru, napínavý a tajemný příběh a v neposlední řadě na výborné herecké výkony Nicol Kidmanové (náboženská fanatička a hysterka v 1 osobě) a Fionnuly Flanaganové (bohužel v mých očí nezůstala hodnou a milou starou paní až do konce snímku ;-)). Tenhle horor se opravdu podařil a rozhodně ho doporučuju i divákům, kteří úplně nemusí hororové filmy. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentáři! Nicole se mi sem vůbec nehodí, ani charakter postavy, kterou reprezentuje se mi nezdál. Vsadil bych na klasiku milujícího člověka, který rozdává radost kolem sebe a né takovou semetriku. Rozzuzlení je sice parádní (něco jako Šestý smysl, takže originální to není), ale právě ten charakter Grace to tak nějak zazdil. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Není ten Šestý smysl svého druhu prokletím nejen M.N. Shyamalana, ale také Těch druhých? Nebýt toho, že jsem Smysl viděla dřív, byla bych nadšením bez sebe, takhle jsem "šokující vyvrcholení" podvědomě tušila a od poloviny víceméně najisto čekala. Ale setsakra dobře vymyšlené, setsakra strašidelné a setsakra dobře zahrané. A Grace/Nicole bych teda za matku fakt nechtěla. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ač jsem sám nevěřil, že se něco takového může stát, jsou Ti druzí na druhé zhlédnutí ještě mnohem lepší než na první. Příjemné drama jedné rodinky s nástavbou hororu je jasnou ukázkou dobře zvládnutého filmu. Samotný snímek začíná nevinně. Příběh známe jen okrajově a narozdíl od jiných žánrových kousků je nám tu nabízeno více než jedno téma. Autoři pracují s divákem, a to přímo úžasným způsobem. Pomaličku vykládají karty na stůl a když se začné zdát, že divák má vyhráno, rychle vyloží trumf. Počáteční minimalismus není na škodu, právě naopak, skvěle dokresluje komorní atmosféru rodinného dramatu. Nicole Kidman uchopila roli skvělým způsobem a hraje velmi podobně jako v Trierově Dogvillu (dokonce i obě její postavy mají stejné jméno). Samotná strašidelnost vyplývá pouze z faktu, že se jedná o horor. Ano je to tak. Ono se vlastně vcelku nic neděje. Autoři sice něco málo naznačují, ale divák se chytá do pasti zcela sám. Pokud by bylo jasně uvedeno, že Ti druzí jsou pouze dramatem, byl by počáteční přístup diváka naprosto odlišný. Atmosféru pak dokresluje veliké sídlo plné temných koutů, pochmurná atmosféra, nejistota v tom co se vlastně děje, dokonce i doba, ve které se film odehrává a v neposlední řadě komorní, kteří se nám ke konci začnou pěkně vybarvovat. Zajímavý je pak závěr, který je diametrálně odlišný od doposavadního dění. Náznaky dostávají pevné obrysy a na povrch vychází pravda, která se však ještě několikrát převrátí vzhůru nohama. Alejandro Amenábar od počáteční nevinnosti postupně přitvrzuje, ale nikdy nevyjede z jasně dané linie. Příběh graduje až do závěru a to postupně. Ti druzí nabízejí opravdu povedený divácký zážitek. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Tom Cruise se na filmu podílel jako producent. Šlo o poslední spolupráci mezi ním a Nicole Kidman před jejich rozvodem. Ten se uskutečnil ve stejném týdnu, v jakém měli Ti druzí světovou premiéru. (don corleone)
  • Španělsko se na filmu podílelo jako koproducent a díky tomu se film počítá do španělské kinematografie. Po dvou měsících promítání ve světových kinech se proto stal nejúspěšnějším španělským filmem všech dob. (don corleone)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama