Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 149)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Není ten Šestý smysl svého druhu prokletím nejen M.N. Shyamalana, ale také Těch druhých? Nebýt toho, že jsem Smysl viděla dřív, byla bych nadšením bez sebe, takhle jsem "šokující vyvrcholení" podvědomě tušila a od poloviny víceméně najisto čekala. Ale setsakra dobře vymyšlené, setsakra strašidelné a setsakra dobře zahrané. A Grace/Nicole bych teda za matku fakt nechtěla. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Reinkarnace anglického hororu s plnou parádou. A nejzajímavější na tom všem je, že ani minuta filmu nebyla natočena ve Velké Británii a tvůrcem je Španěl Alejandro Amenábar. Ovšem to na věci nic nemění. Atmosféra je úžasně temná, a jemné mrazení snad za celou dobu neustane. Těch pár postav je výtečně napsaných i zahraných. Nicole Kidmanová mě opět pouze utvrdila v tom, že je nejlepší herečka. A pointa? Kam se hrabe Šestý smysl. Paráda. Horor jak má být. 100%. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ač jsem sám nevěřil, že se něco takového může stát, jsou Ti druzí na druhé zhlédnutí ještě mnohem lepší než na první. Příjemné drama jedné rodinky s nástavbou hororu je jasnou ukázkou dobře zvládnutého filmu. Samotný snímek začíná nevinně. Příběh známe jen okrajově a narozdíl od jiných žánrových kousků je nám tu nabízeno více než jedno téma. Autoři pracují s divákem, a to přímo úžasným způsobem. Pomaličku vykládají karty na stůl a když se začné zdát, že divák má vyhráno, rychle vyloží trumf. Počáteční minimalismus není na škodu, právě naopak, skvěle dokresluje komorní atmosféru rodinného dramatu. Nicole Kidman uchopila roli skvělým způsobem a hraje velmi podobně jako v Trierově Dogvillu (dokonce i obě její postavy mají stejné jméno). Samotná strašidelnost vyplývá pouze z faktu, že se jedná o horor. Ano je to tak. Ono se vlastně vcelku nic neděje. Autoři sice něco málo naznačují, ale divák se chytá do pasti zcela sám. Pokud by bylo jasně uvedeno, že Ti druzí jsou pouze dramatem, byl by počáteční přístup diváka naprosto odlišný. Atmosféru pak dokresluje veliké sídlo plné temných koutů, pochmurná atmosféra, nejistota v tom co se vlastně děje, dokonce i doba, ve které se film odehrává a v neposlední řadě komorní, kteří se nám ke konci začnou pěkně vybarvovat. Zajímavý je pak závěr, který je diametrálně odlišný od doposavadního dění. Náznaky dostávají pevné obrysy a na povrch vychází pravda, která se však ještě několikrát převrátí vzhůru nohama. Alejandro Amenábar od počáteční nevinnosti postupně přitvrzuje, ale nikdy nevyjede z jasně dané linie. Příběh graduje až do závěru a to postupně. Ti druzí nabízejí opravdu povedený divácký zážitek. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

můžete mi prosím někdo povědět, u kterých scén jste se báli?? nemůžu si pomoc, ale já se spíše nudila.. Kidman mě stále nepřesvědčila, že je dobrá herečka.. ale tady se ukázala, jako slušná.. ale atmosféru, kterou měla vyvolat, u mě neuspěla.. vadilo mi, jak jenom stále křičí na tu nebohou holčičku a na své služebnictvo, které je od začátku pochybné.. mělo to několik slibných náznáků.. a teda úžásnou pointu.. za kterou dávám 2* navíc.. ale jinak mě to nepřesvědčilo :( a mám pár otazníků, na které si bohužel neumím odpověděť.. dám tomu ještě jednu šanci.. uvidíme co mi na podruhé předvedou ;) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ti druzí jsou prvním snímkem režiséra Amenábara, který jsem měl možnost shlédnout, a udělal na mě velký dojem. Právě režie je to, co tenhle snímek výrazně vyzdvihuje do nadprůměru. Námět připomíná duchařský Šestý smysl, ale je to přece jen jiné, poněkud komornější a pomalejší. O to víc vyniknou detaily a herecké mistrovství Nicole Kidman počínaje a představiteli dětských rolí konče. Otevřeně se přiznám, že tenhle film Šestý smysl v mých očích překonává. Sice jen o chloupek, ale přece jen. Dobrá kamera a nasvícení dotvářejí dokonale ponurou atmosféru. Celkový dojem: 90 %. Příklad filmu, který bez nákladných triků, krvavých stříkanců a lekaček dokáže navodit hororovou atmosféru. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Film je zvláštnym mixom rôznych kultúr, ktoré sa podieľali na produkcii. Austrálska herečka v ňom hrá Angličanku, napísal ho a režíroval Španiel s podporou Američanov. Príbeh sa odohráva na anglickom ostrove Jersey, ktorý leží pri francúzskom pobreží, ale film sa natáčal v Španielsku. (TonyM)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama