Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 149)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ať žijí duchové 2 aneb každý den, každý den, k svačině, jedině, Amenábarův horor s Pyrenejí.. Šestý smysl naruby je tvořen jednoduchými prostředky, potemnělou atmosférou a překvapivou pointou postrádající však vzhledem k předchozímu ději lehkost. Já, jakožto další místní všeznalý odhalovač point, jsem již asi po deseti minutách bez problémů poznal, že dávno mrtvý je…, ten vzor okenních závěsu a nedivím se, že je ti druzí pořád odtahovali. Kidman jako lehce šáhlá maminka přesvědčivá a já bych jako ochranu před ní asi zaminoval vstup k dětem do pokojíčku.. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zase po dlouhé době jeden horor, který se obejde bez vizuálních efektů a snaží se vystrašit a zaujmout něčím jiným. Což se tady velmi dobře daří - atmosféra a stylizace jsou naprosto perfektní, Nicole Kidman je úžasná a poměrně komorní a minimalistický (teď si nejsem jistá, jestli jde o správná slova, ale příhodnější mě nenapadají) příběh je promyšlený, napínavý a zajímavý. Překvapení na konci ale celkem (alespoň mě) odrazuje od opakovaného shlédnutí, protože háv tajemna a nevědomosti už bude pryč. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERy... Usedám před obrazovku a již v prvních minutách mi film mezi řádky říká: "Pozór, na konci bude pointa." Dobrá, dobrá, to já znám, to už tak u duchařských hororů bývá, že je tam pointa. Jedem dál. V půlce je film neotřelý tím, že mi říká: "Pozór, na konci bude POINTA." No jistě, to já vím, já už i tuším, jaká bude, ale v tomhle já se většinou pletu. Na konci mi film říká: "Tak teď, připravit, POINTA!" Ty vole, no já to trefil v tý půlce. No tak to teda ne, to mi nemohli říct, že i my jsme občas TI DRUZÍ, nějak stručněji? ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Se mou je to těžké. Dokážu zapomenout prakticky na vše, ale pokud mi někdo prozradí, jak skončí nějaký film, tak si to budu pamatovat i za pár let. Stalo se mi to u snímku The Sixth Sense, českého filmu Perníková věž a taky u tohoto. Už nevím, kdo mi to řekl nebo kdy, ale od nějaké doby jsem věděl onu skvělou pointu tohoto jinak parádního filmu. Bohužel, tento film nefunguje, tak jak má, pokud ji víte. To napětí tam už není takové a krom jediné opravdu strašidelné scény (kdo film viděl, tak určitě ví, o které scéně mluvím) tam není nic vyloženě takového na dnešní poměry děsivého. Kdo ví, jak bych tento film hodnotil, kdybych do něj šel bez znalosti pointy… je škoda, že tak parádní atmosféru jsem si nemohl vychutnat jen kvůli tomu, že jsem věděl, co se stane… 80 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ta velká hacienda, ve které se celý film odehrává už se předemnou ve filmu někdy objevila, nemůžu vystát tu myšlenku, že jsem jí už někde viděl..jenže kde. Každopádně i tak jsou Ti druzí výborná duchařina, pro někoho, respektive pro tiskaře obalů na dvdčka je to gotický horor, i když nevím co je na tom gotického, ale budiž, i tak je to nářez nevídaný, kterých by mohlo být jen víc a víc, protože přesně takovéhle filmy já mám rád. Nic nervydrásajícího, se zvláštním příběhem, a opravdu hodně povedeným závěrem. Právě ty závěry se mi na těchto filmech velice líbí, jsou nápadité a hlavně když už se film podobného ražení natočí, tak se většinou závěr nezkazí a vždycky dokáže překvapit. Je dost možné, že mě chvíli rozčilovala Nicole Kidman, ale později jsem s ní docela v tom domě žil, a věřil jsem jí i ty nervíky, které ke konci filmu z ní tekly proudem, a nebylo se čemu divit, ze mě tekly taky. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Dům, ve kterém Grace (Nicole Kidman) čeká na návrat svého manžela z války, se ve skutečnosti nachází na adrese Palacio de los Hornillos, 39450 Arenas de Iguña v Cantabrii ve Španělsku. (pornogrind)
  • Strašidelná tvár, ktorá sa v jednej scéne zjaví za Grace (Nicole Kidman), je časť preraffaelistického obrazu "The Wounded Cavalier" ("Tvár puritána") z roku 1855, ktorý namaľoval William Shakespeare Burton (1824-1916). Tvár patrí hercovi Eduardovi Noriegovi. (TonyM)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama