Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 150)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle me hodne mile prekvapilo. Film si drzi vybornou atmosferu uz od prvniho zaberu, kdy Kidman vykrikne. Herci jsou paradni, hlavne Nicole je fakt vyborna, ale i ostatni jsou nadprumerny. Az do konce to vypada, ze film nebude, co se tyce originality, necim vyjimecnym, ale pak pride zaverecna fakt necekana pointa, ktera celej film postavi na hlavu a film tak ziska dost na originalite, protoze nic podobneho tu jeste nebylo. Sice jsem cekal, ze nekdo mrtvej je, ale to co mi reziser predlozil jsem fakt necekal. Po celou dobu ma film hodne slusne tempo a i kdyz se odehrava na vcelku malym prostoru tak nenudi a je fakt napinavej. Chtel jsem dat 4*, ale tohle je po dlouhe dobe fakt poradnej horor, takze tu 1* pridam. Dalsi dukaz toho, ze nikde nemusi litat nejaky zrudy, aby byl film strasidelnej. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pakliže někdo srovnává Šestý smysl a Ti druzí, pak je to srovnání liché. Ti druzí jsou v tomto souboji totiž Ti první. Amenábar totiž vytvořil skutečně hutnou atmosféru s opravdu překvapivým koncem. Závěrečných dvacet minut je tak lahůdkou pro filmové fajnšmekry toho nejtěžšího kalibru. A nesouhlasím s tím, že příprava na finále byla pomalá. Herecky mne zaskočily dětští představitelé i samotná Nicole Kidman. Její křik mi způsoboval opravdové mrazení zad, čímž nemyslím žádné frázovité přirovnání, ale skutečný stav věci. Tleskám! ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ti druzí disponují silnou zvukovou stránkou, jejíž útoky dokázaly mnohdy hezky pocuchat nervy svou intenzitou. Vizuál připomíná ilustrace z nějaké knihy strašidelných historek a námět je nádherný, s ještě nádhernější pointou. Jen moc nechápu, proč tam byly postavy tří sluhů? Aby zpočátku nevinně přihlíželi, v průběhu filmu nesli hlavní podezření a v závěru mohli slavně přispět velikému odhalení? Nebylo by mnohem lepší, kdyby snímek sluhy prezentoval na stejné rovině, jako titulní rodinu (rozuměj - byli by v domě od počátku a žádná dílčí pointa by se jich netýkala)? Nebylo by pak třeba v závěru přemýšlet nad tím, nakolik je jejich přítomnost zbytečná.. SPOILER ...a proč si musí hrát na nějaké ochránce a dohlížitele svých mrtvých společníků. KONEC SPOILERU Na průběhu filmu by se nic moc nezměnilo, naopak, pointa by vyzněla úderněji. Ale abych řekl pravdu, mnohem více jsem měl problémy s určitými krutě subjektivními složkami diváctví - tu protivnou blonďatou krávu i její smrady bych prohnal vidlema po poli. 6/10 ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zase po dlouhé době jeden horor, který se obejde bez vizuálních efektů a snaží se vystrašit a zaujmout něčím jiným. Což se tady velmi dobře daří - atmosféra a stylizace jsou naprosto perfektní, Nicole Kidman je úžasná a poměrně komorní a minimalistický (teď si nejsem jistá, jestli jde o správná slova, ale příhodnější mě nenapadají) příběh je promyšlený, napínavý a zajímavý. Překvapení na konci ale celkem (alespoň mě) odrazuje od opakovaného shlédnutí, protože háv tajemna a nevědomosti už bude pryč. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se nebála tolik, na kolik jsem se těšila, ale příjemné mrazení v zádech bylo. Lví podíl na tom bezesporu měla výtečná Nicole Kidman. I obě dětské role byly bezchybně obsazené. Služebnictvo správně děsivé. Snímek měl tu kouzelnou (hororovou) atmosféru, a to jak díky režii, tak i scénáři a zejména kameře budující napětí doslova v každé minutě. Takže rozhodně nadprůměr, byť Shyalaman zůstal nepokořen. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Dům, ve kterém Grace (Nicole Kidman) čeká na návrat svého manžela z války, se ve skutečnosti nachází na adrese Palacio de los Hornillos, 39450 Arenas de Iguña v Cantabrii ve Španělsku. (pornogrind)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama