Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 151)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci som od filmu veľa nečakal, bol som strašidelne prekvapený. Nejde ani snáď len o horor ale aj o thriller. Strach naozaj z tohto filmu priamo srší a pokiaľ ide o koniec tak ja som teda fakt netušil, že to tak skončí. Keby celý film bol zlý potom ten koniec je najlepší, čo som videl. Koniec koncov. Fakt dych vyrážajúci koniec ale aj celý film. Prvý krát to zanechá nezabudnuteľný hororový zážitok. No a k výkonu Nicole Kidman netreba komentár. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERy... Usedám před obrazovku a již v prvních minutách mi film mezi řádky říká: "Pozór, na konci bude pointa." Dobrá, dobrá, to já znám, to už tak u duchařských hororů bývá, že je tam pointa. Jedem dál. V půlce je film neotřelý tím, že mi říká: "Pozór, na konci bude POINTA." No jistě, to já vím, já už i tuším, jaká bude, ale v tomhle já se většinou pletu. Na konci mi film říká: "Tak teď, připravit, POINTA!" Ty vole, no já to trefil v tý půlce. No tak to teda ne, to mi nemohli říct, že i my jsme občas TI DRUZÍ, nějak stručněji? ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

They're everywhere - they say this house is theirs. Nejatmosféričtější horror, co jsem za posledních několik měsíců viděl. Téměř bezchybná filmařina, herecký koncert Nicole Kidman a bravurně vystupňované napětí s každou další sekundou. Co mne ale zaráží je konec, který není ani tak šokující, jako spíše "divný". Bez debat se ale určitě jedná o jednu z nejlepších žánrovek dekády. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $96,522,687Tržby Celosvetovo $209,947,037 ║ prvý krát keď som to videl v TV tak ma to nejak zvlášť nebralo, kdež to už taká blu-ray projekcia cez video projektor z kvalitnou repro sústavou domáceho kina je úplne iné kafe, nakoniec uznávam pôsobivá ducharina /80%/ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ti druzí jsou prvním snímkem režiséra Amenábara, který jsem měl možnost shlédnout, a udělal na mě velký dojem. Právě režie je to, co tenhle snímek výrazně vyzdvihuje do nadprůměru. Námět připomíná duchařský Šestý smysl, ale je to přece jen jiné, poněkud komornější a pomalejší. O to víc vyniknou detaily a herecké mistrovství Nicole Kidman počínaje a představiteli dětských rolí konče. Otevřeně se přiznám, že tenhle film Šestý smysl v mých očích překonává. Sice jen o chloupek, ale přece jen. Dobrá kamera a nasvícení dotvářejí dokonale ponurou atmosféru. Celkový dojem: 90 %. Příklad filmu, který bez nákladných triků, krvavých stříkanců a lekaček dokáže navodit hororovou atmosféru. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Film začíná tak, že Grace (Nicole Kidman) čte dětem pohádku a slyšíme její hlas, jak říká: "...sedíte pohodlně? Tak tedy začnu." Těmito slovy začínal rozhlasový program rádia BBC pro děti "Listen with Mother" ("Poslouchejte s mámou"), který byl vysílán mezi 16. lednem 1950 a 10. zářím 1982. Úvodní znělka začínala slovy: "Tak děti, sedíte pohodlně? Tak tedy začnu." (HappySmile)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama