Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (24)

  • Dům, ve kterém Grace (Nicole Kidman) čeká na návrat svého manžela z války, se ve skutečnosti nachází na adrese Palacio de los Hornillos, 39450 Arenas de Iguña v Cantabrii ve Španělsku. (pornogrind)
  • Natáčelo se od 26. června do 21. listopadu 2000 ve městě Santander ve Španělsku, dále v Anglii, New Yorku (USA) a na Normanských ostrovech (Channel Islands). (Varan)
  • Film začíná tak, že Grace (Nicole Kidman) čte dětem pohádku a slyšíme její hlas, jak říká: "...sedíte pohodlně? Tak tedy začnu." Těmito slovy začínal rozhlasový program rádia BBC pro děti "Listen with Mother" ("Poslouchejte s mámou"), který byl vysílán mezi 16. lednem 1950 a 10. zářím 1982. Úvodní znělka začínala slovy: "Tak děti, sedíte pohodlně? Tak tedy začnu." (HappySmile)
  • První vikend promítání v USA se film umístil na 4. místě žebříčku návštěvnosti kin, po sedmi týdnech se dokonce vyšplhal na 2. místo. (HappySmile)
  • Tom Cruise se na filmu podílel jako producent. Šlo o poslední spolupráci mezi ním a Nicole Kidman před jejich rozvodem. Ten se uskutečnil ve stejném týdnu, v jakém měli Ti druzí světovou premiéru. (don corleone)
  • Jde o první film, který dostal španělskou filmovou cenu Goya za nejlepší film, aniž by ve filmu zaznělo jediné slovo španělsky. (don corleone)
  • Režisér filmu se objeví na jedné z fotografií mrtvých lidí, kde jsou zachyceni tři muži. Alejandro Amenábar je ten napravo s knírkem. (don corleone)
  • Španělsko se na filmu podílelo jako koproducent a díky tomu se film počítá do španělské kinematografie. Po dvou měsících promítání ve světových kinech se proto stal nejúspěšnějším španělským filmem všech dob. (don corleone)
  • Děti hlavní postavy Grace (Nicole Kidman) mají velmi vzácné vrozené onemocnění, která se jmenuje "xeroderma pigmentosum". Na světě ji má pouze několik tisíc lidí. Onemocnění se vyznačuje extrémní citlivostí na UV záření. U pacientů způsobuje těžké poškození buněk, které nejsou schopny se následně regenerovat a stávají se škodlivými pro vlastní tělo. Nejvíce poškozená bývá kůže a oči. (don corleone)
  • Film je zvláštnym mixom rôznych kultúr, ktoré sa podieľali na produkcii. Austrálska herečka v ňom hrá Angličanku, napísal ho a režíroval Španiel s podporou Američanov. Príbeh sa odohráva na anglickom ostrove Jersey, ktorý leží pri francúzskom pobreží, ale film sa natáčal v Španielsku. (TonyM)
  • Strašidelná tvár, ktorá sa v jednej scéne zjaví za Grace (Nicole Kidman), je časť preraffaelistického obrazu "The Wounded Cavalier" ("Tvár puritána") z roku 1855, ktorý namaľoval William Shakespeare Burton (1824-1916). Tvár patrí hercovi Eduardovi Noriegovi. (TonyM)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama