Reklama

Reklama

Queen ve Wembley

(koncert)
  • Velká Británie Queen Live at Wembley '86 (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1986, 300 (60) min (Director's Cut: 80 min)

VOD (1)

Britská rocková superskupina v plném obsazení a v plné síle v roce 1986. Pojďte se s námi přesvědčit o tom, že v roce 1986 britská skupina Queen v čele s Freddiem Mercurym byla ve vynikající formě. Záznam koncertu z londýnského stadionu Wembley je skvěle natočen sestřihem záběrů čtrnácti kamer. O tom, že má AIDS, se zpěvák Freddie Mercury dozvěděl pět let před tím, než 24. listopadu 1991 zemřel. Obavy z nemoci měl už dávno. Uvědomoval si, že jeho divoký životní styl přesahoval běžné excesy rockových hvězd. „Měl jsem víc milenců než Elizabeth Taylorová," chlubíval se Mercury přátelům. Svěřil se pouze své přítelkyni Mary Austinové a manažerovi skupiny Queen Jimu Beachovi. Dohodli se, že zatím o všem pomlčí i před Mercuryho queenovskými kolegy, kytaristou Brianem Mayem, bubeníkem Rogerem Taylorem a baskytaristou Johnem Deaconem. „Kdyby to věděli, týmový organismus by se rozložil. To nechci. Jejich muzikantské kvality potřebuji víc než jejich soucit," argumentoval Mercury. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

lsd 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější koncert mé zamilované, srdcové skupiny, který jsem viděl. Mercury je zde v životní formě a jeho výkon je prostě skvostný(stejně jako výkon všech ostatních). Koncert má perfektní atmosféru a je tak krásný i díky unplugged pasáži ve které se ukáže, že Mercury byl jeden z nej zpěváků pod Sluncem. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Staré krásné Wembley, několikatisícový dav, užívající si skvělou performance a samozřejmě Král Freddy, který v doprovodu své Královny opět předvádí výkon na hranici možností, o to spíš, že v době koncertu trpěl zánětem hrtanu (a tudíž mu člověk to občasné přeskočení hlasu s klidným srdcem promine). Tohle jsou přesně ty koncerty, které utvářejí tvář populární hudby a co jsou sotva kdy opakovatelné. O to spíš pro ty lidi, co na tom stadionu tenkrát byli. A highlight koncertu? Určitě chvíle, kdy Freddy "půl hodiny" rozezpívává dav složitými popěvky, aby je nakonec sfoukl suchým "fuck you" :-) ()

Reklama

Wikishka 

všechny recenze uživatele

Jednoho krásného dne jsem si posteskla, že bych ráda zažila koncert Queenů. Obratem se mi do ruky dostalo DVDčko s live koncertem z Wembley, na které jsem koukala jako na zázrak. Doma jsem pak neváhala a celé necelé dvě hodiny poslouchala úchvatný Mercuryho hlas. I tak si ale stále přeju být přímo tam a užívat si Queeny s dalšími 72 tisíci lidmi. Musel to být perfektní zážitek! :) ()

woody 

všechny recenze uživatele

11. a 12. července 1986.75 tisíc lidí přišlo na stadion Wembley aby si poslechli nejlepší koncert co kdy Queeni spáchali (i když i takový Live Aid si ukradli pro sebe, beru ho jako charitativní akci).Vznil v rámci turné A kind of magic.První přichází na řadu One Vision a končí God Save the Queen.Mezi A kind of magic a Under Pressure se nachází kultovní okamžik kdy Freddie nechá ten několika tisícový dav lidí opakovat docela těžké arie aby to pak zhodnotil "Fuck You".Se tu však objevuje i moje nejneoblíbenější Tutti Fruti(už jen ten název) avšak to přeskočím a jdu na další rockové pecky.Celkově úžasný koncert, který však nemá na Knebworth! ()

Pompaj 

všechny recenze uživatele

Hodnotit koncerty je zvláštní. Bezesporu je hodně dobrých koncertů, ale tento je jeden z nejlepších co kdy byl od Queen udělán. Queen je legenda a to nikdo nemůže popřít. To jaký je Freddie showman a jak dokáže sjednotit 80k lidí a nechat je zpívat a všechno, naprosto úžasný člověk. Osobně se mi líbil dost i koncert v Budapešti za železnou oponou. Kdo neviděl nepochopí, kdo uvidí pochopí. Ke konci, jak Freddie přijde s pláštěm a hodí korunu krále na Rogera ukazuje to on je král ne já je úžasné. 100% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Kvůli okamžitému vyprodání lístků byl „hlavní“ sobotní koncert rozšířen ještě o „menší“ páteční vystoupení na stejném místě. (Vrata88)
  • Fredie Mercury na koncertu vystoupil navzdory doporučení lékaře, který jej od účinkování odrazoval z důvodu jeho akutního zánětu hrtanu. (jurama525)

Reklama

Reklama