Reklama

Reklama

Queen v Budapešti

(koncert)
  • Česko Queen: Magic Tour v Budapešti (více)
Hudební / Dokumentární
Maďarsko / Kanada / USA, 1987, 90 min (Alternativní 59 min)

Nezapomenutelný koncert rockové kapely Queen na budapešťském Népstationu v červenci 1986. Byl to jeden z prvních velkých koncertů západní kapely v tehdejším východním bloku. Do jeho rozkladu ještě zbývaly tři roky, ale mezi 80 000 diváky už bylo i několik fanoušků z tehdejšího Československa. Ti si tak mohli užít hity jako Radio Ga Ga, We Will Rock You nebo Bohemian Rhapsody na vlastní oči a uši. Tyto a další písně rozhodně nemůžou chybět v hodinovém sestřihu z tohoto koncertu. Navíc málokdo asi tušil, že se jedná o jedno z posledních živých vystoupení zpěváka kapely Freddieho Mercuryho s kapelou. Po skončení The Magic Tour už s kapelou nikdy nevystoupil. (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další skvělý koncík od Queenů. Seznam skladeb je hodně podobný tomu z Wembley, i když obohacený o maďarskou hymnu a "ochuzený" o několik rock´n ´rollových coververzí. Kapela ve výborné formě jako vždy, Brian May nudí svým Brighton Rock sólem jako vždy, no prostě skvělý Queeni tak jak je známe. Koncert je proložen několika krátkými vstupy, které mapují pobyt kapely v Budapešti ale narozdíl od jiných DVD jiných hudebních skupin jich je pouze několik (4 nebo 5) a jsou krátké, takže nenarušují plynulost koncertu. ()

DorianGreene 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší koncert Queen. I díky nostalgickým vzpomínkám, kdy jsem jako malý kluk běhal doma před videem a předváděl Briana a Mercuryho. Ten je tu v mnohem lepší pěvecké formě než třeba na Live At Wembley. Na svou dobu je to skvěle natočené a není tam jediné muzikantské zaváhání. Naprosto TOP!!! ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Queen si jako první anglická skupina zahráli za železnou oponou.27. července na Nepstadionu natáčeni už od překroční hranic Jánosem Zsombolyaiem.Skvělá atmosféra, skvělý výkon celé skupiny i publika.Bylo vlastně první a zároveň poslední ve východním bloku kdo je viděli živě.A jakoby to věděli, užívají si každou minutu a divák s nimi. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncert, který je plný energie, navíc je zachycena nejen energie celé skupiny, která prýští především z Freddieho, ale i energie všech účastníků v publiku, který byly zástupy. Navíc zde zazní skvělé písně, které máte rádi. Koncertní aranž jim vůbec nic na jejich síle neubrala, možná jim i něco přidala. ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Dokonalý záznam koncertu z posledního turné Queen. Z téhle světové šňůry vzniklo záznamů několik a teoreticky by měly vyznít všechny podobně, ale oproti známějšímu koncertu Queen ve Wembley má pro mě Budapešť daleko větší drive i osobitost. Nevím, čím to je, snad záběry na šťastné Maďary, kteří se konečně dočkali (oproti Anglánům, kteří se ve Wembley "jen bavili"), snad tím, že Queen v Budapešti prošli i československými kiny v době, kdy se to jinak moc nesmělo, snad dojemným okamžikem, kdy Freddie Maďarům zazpívá jejich národní písničku a jim tryskají slzy jak krokodýlům, nevím. Ale jestli živák Queen, tak rozhodně a pokaždé tenhle! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • V hodinovom zostrihu sú vynechané nasledujúce skladby: "Who Wants to Live Forever" / "Guitar Solo" / "Is This the World We Created" / "Tutti Frutti" / "Friends Will Be Friends". (Rozjimatel)
  • Vystúpenie sa uskutočnilo na Népstadione a pozrieť si ho prišlo 80 tisíc fanúšikov. (Raccoon.city)
  • Záznam zachycuje první koncert skupiny Queen za železnou oponou. (Lajty)

Reklama

Reklama