Reklama

Reklama

Queen v Budapešti

(koncert)
  • Česko Queen: Magic Tour v Budapešti (více)
Hudební / Dokumentární
Maďarsko / Kanada / USA, 1987, 90 min (Alternativní 59 min)

Nezapomenutelný koncert rockové kapely Queen na budapešťském Népstationu v červenci 1986. Byl to jeden z prvních velkých koncertů západní kapely v tehdejším východním bloku. Do jeho rozkladu ještě zbývaly tři roky, ale mezi 80 000 diváky už bylo i několik fanoušků z tehdejšího Československa. Ti si tak mohli užít hity jako Radio Ga Ga, We Will Rock You nebo Bohemian Rhapsody na vlastní oči a uši. Tyto a další písně rozhodně nemůžou chybět v hodinovém sestřihu z tohoto koncertu. Navíc málokdo asi tušil, že se jedná o jedno z posledních živých vystoupení zpěváka kapely Freddieho Mercuryho s kapelou. Po skončení The Magic Tour už s kapelou nikdy nevystoupil. (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncert, který je plný energie, navíc je zachycena nejen energie celé skupiny, která prýští především z Freddieho, ale i energie všech účastníků v publiku, který byly zástupy. Navíc zde zazní skvělé písně, které máte rádi. Koncertní aranž jim vůbec nic na jejich síle neubrala, možná jim i něco přidala. ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncert - stála jsem frontu na lístky do kina Lípa v Liberci, abych mohla vidět Freddieho pobíhat po pódiu s obrovskou maďarskou vlajkou. Jediný koncert Queen v socialistickém bloku, snímek dobře zachycuje neopakovatelnou atmosféru a nadšení publika. Koncert je prokládaný medailonky jednotlivých hudebníků, kde zase exceluje Freddie - jeho konverzace při projížďce po Dunaji: Hm, to je budova parlamentu? A je to na prodej? A kolik to má ložnic? :-) Závěrečná God Save the Queen a Freddieho exhibice v hermelínovém plášti a s korunovačními klenoty na komanče musela působit jak rudý hadr na býka:-) ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další skvělý koncík od Queenů. Seznam skladeb je hodně podobný tomu z Wembley, i když obohacený o maďarskou hymnu a "ochuzený" o několik rock´n ´rollových coververzí. Kapela ve výborné formě jako vždy, Brian May nudí svým Brighton Rock sólem jako vždy, no prostě skvělý Queeni tak jak je známe. Koncert je proložen několika krátkými vstupy, které mapují pobyt kapely v Budapešti ale narozdíl od jiných DVD jiných hudebních skupin jich je pouze několik (4 nebo 5) a jsou krátké, takže nenarušují plynulost koncertu. ()

marek.kral 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších vystoupení legendaární skupiny na vrcholu jejich slávy. Freddie byl během celého Magic Tour, jehož byl Budapešť součástí, odhodlán dát ze sebe vše, což se při koncertu projevilo. Do Budapešti se sjeli fanoušci z celého východního bloku a koncert byl okamžitě vyprodaný. Queen tedy navrhli, že uspořádají další koncert den poté. To jim však nebylo umožněno, protože by koncert kolidoval s výstavou historických motocyklů :). Věřím, že pro všechny zúčasněné to byl nesmírně silný zážitek. Sám Brian May v jednom z rozhovorů popisoval své dojetí, když všichni zpívali jejich písně i přes skutečnost, že v mnoha částech východního bloku byla jejich alba nedostupná. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci koncert mojej srdcovej kapely, ktorý je výnimočný hneď v dvoch ohľadoch: bol to prvý rockový koncert "západnej" kapely za železnou oponou a zároveň to bolo posledné koncertné turné Queenu s Freddiem. Na začiatku sledujeme zaujímavý zrýchlený zostrih stavania scény ešte za svetla a potom si už naplno vychutnávame skvelé vystúpenie legendárnej kapely, ktoré už prebieha za úplnej tmy na pôsobivo nasvietenom pódiu. Pochváliť musím aj výborný strih, ktorý celkový dojem ešte umocňuje, no a k samotnej hudbe Queen a k výberu piesní sa už snáď ani vyjadrovať nemusím. Neodpustím si ale jednu poznámku k hodinovému zostrihu, z ktorého bola z môjho pohľadu úplne nepochopiteľne vynechaná skladba "Friends will be friends", čo je hádam jediná väčšia škvrna na inak výbornom zostrihu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Koncert v Budapešti bol súčasťou posledného turné Queen v zostave so spevákom Freddiem Mercurym. (Raccoon.city)
  • Tracklist:
    01. Intro
    02. One Vision
    03. Tie Your Mother Down
    04. In The Lap Of Gods
    05. Seven Seas Of Rhye
    06. Tear It Up
    07. It's A Kind Of Magic
    08. Under Pressure
    09. Who Wants To Live Forever
    10. I Want To Break Free
    11. Guitar Solo
    12. Now I'm Here
    13. Love Of My Life
    14. Tavaszi Szél Vizet Áraszt
    15. Is This The World We Created
    16. Tutti Frutti
    17. Bohemian Rhapsody
    18. Hammer To Fall
    19. Crazy Little Thing Called Love
    20. Radio Ga Ga
    21. We Will Rock You
    22. Friends Will Be Friends
    23. We Are The Champions
    24. God Save The Queen (Shorty_)
  • Vystúpenie sa uskutočnilo na Népstadione a pozrieť si ho prišlo 80 tisíc fanúšikov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama