Reklama

Reklama

Queen v Budapešti

(koncert)
  • Česko Queen: Magic Tour v Budapešti (více)
Hudební / Dokumentární
Maďarsko / Kanada / USA, 1987, 90 min (Alternativní 59 min)

Nezapomenutelný koncert rockové kapely Queen na budapešťském Népstationu v červenci 1986. Byl to jeden z prvních velkých koncertů západní kapely v tehdejším východním bloku. Do jeho rozkladu ještě zbývaly tři roky, ale mezi 80 000 diváky už bylo i několik fanoušků z tehdejšího Československa. Ti si tak mohli užít hity jako Radio Ga Ga, We Will Rock You nebo Bohemian Rhapsody na vlastní oči a uši. Tyto a další písně rozhodně nemůžou chybět v hodinovém sestřihu z tohoto koncertu. Navíc málokdo asi tušil, že se jedná o jedno z posledních živých vystoupení zpěváka kapely Freddieho Mercuryho s kapelou. Po skončení The Magic Tour už s kapelou nikdy nevystoupil. (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

FrajerTom 

všechny recenze uživatele

Koncert neskutečného historického významu - Queen se jako první skupina takového formátu představila za, do té doby nedobytnou, železnou oponou.. A chlapci se no to jaksepatří připravili - Freddie pravděpodobně nikdy nezpíval na živo lépe než právě tady.. Skvělá skladba těch největších pecek spolu s raritními kousky, kterým vévodí maďarská lidová folková písnička Tavaszi Szel.. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Bráno z nezaujatého hlediska nebyli Queen příliš dobrá kapela. Samozřejmě, líbí se mi Bohemian Rhapsody, líbí se mi prakticky celé Innuendo. Jenže jako instrumentalista byl jasně rozpoznatelný pouze Brian May. A celek by mnohdy nestál za zlámanou grešli, kdyby... Kdyby tu nebyl ještě Rtuťovitý Béďa, jenž svým unikátním hlasem, neskutečným charismatem, nasazením a způsobem, jakým dokázal pracovat s publikem, záchránil cokoliv. Záznam z Budapešti zcela odkrývá sílu jeho osobnosti a fakt, že si byl onoho kouzla vědom. Vylezl na pódium a proměnil se v "kinga", "parní válec" i patetického citlivku. Obecenstvo mu zobalo z ruky (ne jen maďarské, žijící za lehce korodující železnou oponou) a jiskry létaly. Mnohdy šlo o záležitosti nevkusné a podbízivé. No a co? Tohle je ztělesnění pop-kultury a její moci (která může otupovat i osvobozovat zároveň). Tohle je Bulsara v oslnivé formě a spoustě z nás chybí. ()

Reklama

Johgas 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncert - stála jsem frontu na lístky do kina Lípa v Liberci, abych mohla vidět Freddieho pobíhat po pódiu s obrovskou maďarskou vlajkou. Jediný koncert Queen v socialistickém bloku, snímek dobře zachycuje neopakovatelnou atmosféru a nadšení publika. Koncert je prokládaný medailonky jednotlivých hudebníků, kde zase exceluje Freddie - jeho konverzace při projížďce po Dunaji: Hm, to je budova parlamentu? A je to na prodej? A kolik to má ložnic? :-) Závěrečná God Save the Queen a Freddieho exhibice v hermelínovém plášti a s korunovačními klenoty na komanče musela působit jak rudý hadr na býka:-) ()

LucillaK 

všechny recenze uživatele

Freddie, Brian, Roger a Deacy v Budapešti. V době tuhého komunismu - to byl opravdu velký úspěch. Mrzí mě, že jsem jejich koncert nemohla zažít na vlastní uši, kůži, vjemy, prostě na celé tělo! Když se cítím mizerně, tak si to pustím a pokaždé to ve mě probudí obrovskou energii, vůli a samozřejmě obrovské emoce. Queen, to je věčnost. Alespoň pro mě byli, jsou a budou věční. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka. Geniální. Skvostné. Dechberoucí. Absolutně úžasné. Neskutečná show. Queen a zejména sám Freddie v absolutní životní formě, koncert plný těch absolutně největších hitů (jedna pecka za druhou) a neskutečná atmosféra, rozdováděné publikum... Neskutečná záležitost, nevídaná show. 100%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Vystúpenie sa uskutočnilo na Népstadione a pozrieť si ho prišlo 80 tisíc fanúšikov. (Raccoon.city)
  • Tracklist:
    01. Intro
    02. One Vision
    03. Tie Your Mother Down
    04. In The Lap Of Gods
    05. Seven Seas Of Rhye
    06. Tear It Up
    07. It's A Kind Of Magic
    08. Under Pressure
    09. Who Wants To Live Forever
    10. I Want To Break Free
    11. Guitar Solo
    12. Now I'm Here
    13. Love Of My Life
    14. Tavaszi Szél Vizet Áraszt
    15. Is This The World We Created
    16. Tutti Frutti
    17. Bohemian Rhapsody
    18. Hammer To Fall
    19. Crazy Little Thing Called Love
    20. Radio Ga Ga
    21. We Will Rock You
    22. Friends Will Be Friends
    23. We Are The Champions
    24. God Save The Queen (Shorty_)
  • V hodinovom zostrihu sú vynechané nasledujúce skladby: "Who Wants to Live Forever" / "Guitar Solo" / "Is This the World We Created" / "Tutti Frutti" / "Friends Will Be Friends". (Rozjimatel)

Reklama

Reklama