Reklama

Reklama

Vánoční prázdniny

  • USA Christmas Vacation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina, a zoufale se snaží svou představu rodinného štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem a s vděčným pochopením přijímá veškeré manželovo snažení, jeho dvě děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti. Jeho sliby a plány je už předem přivádějí k zoufalství. Tentokrát se rozhodl zůstat pro změnu doma a prožít s rodinou Vánoce podle všech tradic a zvyklostí. Nic jej od této myšlenky nedokáže odradit. Ani stromeček, který svou velikostí rozhodně neodpovídá tradici, ani předlouhé elektrické svíčky, které nesvítí. Možná by Štědrý den nakonec nemusel dopadnout tak tragicky, kdyby se Clark nerozhodl pozvat na návštěvu ztřeštěného strýce Lewise, tetu Bethany a nesnesitelného bratrance Eddieho s manželkou. Už když se objeví, je jasné, že nemohou přispět k pohodě Vánoc. Navíc je tu Clark se svými nápady. (TV Nova)

(více)

Recenze (584)

golfista 

všechny recenze uživatele

Žádné Vánoce nesmí chybět rodinná pohoda u této skvělé komedie ! Tento rok jsme se bohužel spolehli na TV Prima a to, co s notoricky známým filmem dokáže udělat špatný dabing nás všechny vyhnalo od TV. Nicméně film je skvělý :-) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si moje maminka pravidelně pouští už asi n-tým rokem vždycky na Vánoce, a já, přestože už ho znám nazpaměť, většinou taky neodolám a podívám na něj po n+1-té. A pořád je hodně zábavný. Jedna z nejlepších opravdu bláznivých komedií všech dob. Bohužel existují 2 verze dabingu, a ta, co šla v TV zabíjí spoustu dobrých vtipů, takže si radši pořiďte originál s titulky a máte zábavu jistou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč některé televize neustále znechucují diváky odstrašujícím dabingem? To by asi bylo na delší debatu, ale proto tu nejsme:) Jsme tu proto, že Vánoční Prázdniny jsou výborná komedie. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kdesi v jádru je vlastně taková buranštější verze jiné nezbytné vánoční klasiky, Caprova It's a Wonderful Life. Baví i po dvaceti letech a takřka dvaceti zhlédnutích. 85% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pro rodinku Griswoldovic mám slabost, ale tahle taškařice mi přišla ze všech nejslabší. Hodně často dochází této komedii dech...ale na druhou stranu to nebylo tak často a protože se mi předcházející pokračování líbila naprosto absolutně, dávám čtyři... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Vánoční prázdniny si užila rodinka Griswoldovic, a to téhož roku, kdy já se narodil, tedy v době Sametové revoluce. Ještě teď vzpomínám na chvilky, kdy jsem s tátou poprvé sledoval tuto praštěnou ale geniální komedie a při scénce, kde se chudák kočička prokouše až do nitra drátu a lehce jí elektrika osmahne jsem se řezal asi....půl hodiny. Ano, opravdu půl hodiny. Možná je to trochu sadistické to tady takhle přiznat, ale já si nemohu pomoci. Díky tomu se mi Griswoldova famílie okamžitě dostala do popředí zájmu a od té doby jsem sledoval každý jejich příběh o prázdninách. Přesto ale tyto Vánoční prázdniny bylo to první co mě s nimi mohlo potkat a jsem za to vděčný. Takovéto komedie pohladí na duši a příjemně potěší. Chevy Chase jako komik patří v Americe mezi elitu a za to mu skládám hold. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $71,319,526Tržby Celosvetovo $72,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $38,929,706Tržby za predaj DVD v USA $99,329,525║ strašná povrchná slabota ako toto môže niekoho baviť, fakt baviť a 83% na csfd, hmmm dobré /20%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Hughes .. Pro mě nejlepší a nejzábavnější část ze série o rodince Griswoldovic. Až k Vám přijedou na Vánoční svátky rodiče, tchýně a bratr, určitě si neužijete tolik co při sledování tohoto snímku! Kultovní "řezání stromečku", osvětlování domu, sjezd na pekáči nebo přiškvařená kočička.. Vánoční stoprocentní klasika. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Taková ta osobní kultovka s výborným dabingem(vyhněte se tomu na Primě!!!), kterou si rád pustím každé Vánoce.Hodně pravdivá komedie o tom jak se většina rodin snaží s přemáháním stvořit tu pravou vánoční atmosféru.Přijede geniálně sarkastická tchýně Doris Roberts, senilní tetička se strýčkem a samozřejmě nesmí chybět addamsova rodinka bratrance Eddieho ve svém rozpadajícím se karavanu a zvracejícím čoklem: "Ano, nádherné vánoční ráno.Sníh na střeše, rodina v pohodě a kripl vypouštějící své hovna do mého kanálu!" "Zdar Clarku.Hajzl už byl plnej!" _ Vše se samozřejmě toho večera 24. prosince zvrhne... Všechny ty gagy vám neřeknu ale dojde i na výbuch kanálu a zásahovou jednotku.Jednoduchý, přiblblý filmeček ale nějakým způsobem ho miluju. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Předchozí díly o dovolených mě až tak nebraly (dovolená v Evropě mi dokonce přišla silně nevtipná), nejsem ani fanoušek Chevyho Chase, ale tento snímek se mi líbil moc - není tu snad gag, který by mi nepřišel vtipný a u některých jsem se skutečně popadal za břicho. Navíc hudba Angelo Badalamenti. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

(ne)Korunovaný král na poli stupidních (nikoli fekálních či trapných!) crazy komedií a nádavkem i naprostá vánoční klasika. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::: Každý rok se těšíme s rodinou na tuto komedii, až bude o Vánocích. Díváme se na ni každý rok a pořád neztrácí svůj lesk. Nezapomenutelné scénky, hlášky a vtipné dialogy, to tvoří z téhle, na první pohled nenápadné komedie nezapomenutelný skvost. Scénář je opravdu vybroušený do posledního detailu. Jestli máte chuť na nějakou tu Vánoční komedii, tohle je naprostá správná volba. :::::::::::::::::::: ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Sváteční potvrzení faktu, že osmdesátky byly vskutku divná éra, o účesech nemluvě. Zatímco u nás tiše padala železná opona, u Chevy Chase padal hlasitě vánoční stromeček, ozdoby, žebříky a příbuzní. Čekala jsi snad metafyziku? Ne, ale tohle je vážně příliš fyzické. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Angelo Badalamenti: 1. Christmas Vacation - Main Titles (02:56) ,2. "Take It Russ" (00:30) ,3. Hey, Santa Claus (02:27) ,4. Clark's Remark (00:27) ,5. The Spirit Of Christmas (05:08) ,6. Shitter Was Full (00:43) ,7. Christmas Vacation Medley (05:04) ,8. Aunt Bethany's Arrival (02:17) ,9. Hallelujah Chorus (03:38) ,10. Feeding The Dog (00:40) ,11. Mele Kalikimaka (02:57) ,12. Clark Explodes (01:37) ,13. Here Comes Santa Claus (02:47) ,14. Eddie's Gift (01:12) ,15. Joy to The World (01:06) ,16. Hell's Threshold (00:51) ,17. Christmas Vacation - End Titles (03:10) ,18. Rocket's Red Glare (01:03) ,19. Filler (00:16) ,20. Holiday Road (02:12) ,21. Dancin' Across The USA (03:07) ,22. Holiday Road (02:20) ,23. Christmas Vacation - Radio Edit (03:23) ,24. Radio Commercial (02:20), ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hej, Griswold, kam si myslíš, že sa ti taký blbý stromček zmestí, ha-ha-ha?“ – „Predkloň sa a uvidíš.“ – „Čo si to dovoľuješ sa so mnou takto rozprávať?“ – „Nehovoril som s tebou.“ Tak toto je tvrdá kultovka. V neuveriteľnej nahláškovanosti mi dokonca pripomenula niektoré klasiky ako Na samotě pri lese alebo Obecná škola. Najväčší vianočný stromček v USA, najvýbušnejšie osvetlený dom v ulici, najotrasnejší susedia, nechutne uslitantý pes a jedna protivná veverica, ktorú treba čím skôr zabiť,s viňu. VIANOČNÉ PRÁZDNINY sú (po kultových PRÁZDNINÁCH V AMERIKE a priemerných PRÁZDNINÁCH V EURÓPE a pred mizernou DOVOLENKOU V LAS VEGAS) ďalším dobrodružstvom amerických Miazgovcov v skvelom podaní Beverly D´Angelo a Chevyho Chasea (deti sa v jednotlivých dieloch priebežne menili, tu hrá dcéru Juliette Lewis a syna Jonathan Galecki). Nechýbajú trademarky série (let autom, vnadná krásavica privádzajúcaca konzervatívneho Clarka do zakázaného raja neverných rozkoší), výborné hlášky („Septik bol plný.“; "Dcéra je na liečení, odvyká si od pijatiky."), skvelé vedľajšie postavy (okolo stromčeka sa stretáva široká griswoldovská rodina, vrátane vzdialených a senilných príbuzných, ktorí ako darčeky zabalili to, čo mali práve doma poruke, napríklad mačky, pokazené želé alebo staré kompóty po záruke + nesmie chýbať obľúbený bratranec Eddie, malý duchom, veľký srdcom, boží Randy Quaid si pre seba absolútne kradne každú zasr*tú scénu) a zasnežená vianočná atmosféra. Som jediný, komu sa pri scéne "enormne vyschnutého krocana" zbiehajú slinky? Sranda je, že čím som starší, tým chudáka Clarka viac ľutujem... a chápem. "Ty nevieš, aké to je spať so svojím bratom." - "Ja spávam s tvojím otcom." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice tohle neni nejlepsi film, kterej jsem od National Lampoon videl, ale je to skutecne zabavnej vanocni film pro celou rodinu. Pribeh se v podstate omezuje na par dnu pred svatkama a velke pripravy oslav Vanoc, ale Griswoldovi problemy proste nemaj chybu. Navic se tu objevuje mlada Juliette Lewis a hlavne humusak Randy Quaid. Kdyby se secetly vsechny fory ve filmu, tak by nich asi zas tolik nebylo, ale prislo mi, ze to je tim, ze tvurci si pred kazdym velkym forem pripravujou pudu a postupne pointujou situaci az k foru a hned po nem si zas zacnou pripravovat cesticku pro dalsi for a tak to de vlasne celou dobu filmu. Az na par dojemnejsich chvilek, kterejch nastesti neni moc. Navic tu je par odkazu na jiny filmy, treba takovej Chevy Chase s motorovkou je proste dokonalej. Proste vyborna vanocni komedie s nekolika skvelejma forama a pohodovou atmosferou. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Plně souhlasím s tím, co už bylo řečeno - výborná komedie plná povedených gagů, ale ten dabing! První verze, kde Chevyho Chase namluvil Tomáš Juřička, je povedená, za tu druhou (se sípavým hlasem přesluhujícího Petra Olivy) bych věšel! Praktická ukázka toho, jak může špatný dabing poškodit dobrý film. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Další kultík co jsem dohnal konečně. A super k nakopnutí adventní sezóny. Chevy Chase vládne a baví jak ta parta prdelních důchodců, tak vidlácká část rodiny. Sranda i bez nostalgie a skoro 30 let poté. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase a jeho rodinka opět nezklamala!! Tenhle díl navíc považuji za nejlepší z celé série.Tohle je přesně ten typ filmu, bez kterého si neumím představit Vánoce..... opravdu jedna z nejlepších komedií o vánocích ...... ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Sousedský vánoční spor

Sousedský vánoční spor

11.04.2006

Spousty diváků určitě nezapomenou na památnou scénu z filmu Vánoční prázdniny, v níž snaživý tatínek Clark Griswold, v podání komika Chevyho Chase, vyzdobil rodinný dům tisíci žárovek, jen aby si… (více)

Reklama

Reklama