Reklama

Reklama

Vánoční prázdniny

  • USA Christmas Vacation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina, a zoufale se snaží svou představu rodinného štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem a s vděčným pochopením přijímá veškeré manželovo snažení, jeho dvě děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti. Jeho sliby a plány je už předem přivádějí k zoufalství. Tentokrát se rozhodl zůstat pro změnu doma a prožít s rodinou Vánoce podle všech tradic a zvyklostí. Nic jej od této myšlenky nedokáže odradit. Ani stromeček, který svou velikostí rozhodně neodpovídá tradici, ani předlouhé elektrické svíčky, které nesvítí. Možná by Štědrý den nakonec nemusel dopadnout tak tragicky, kdyby se Clark nerozhodl pozvat na návštěvu ztřeštěného strýce Lewise, tetu Bethany a nesnesitelného bratrance Eddieho s manželkou. Už když se objeví, je jasné, že nemohou přispět k pohodě Vánoc. Navíc je tu Clark se svými nápady. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

juta 

všechny recenze uživatele

Vánoční Griswoldy mám rád. Clark jako otec rodiny se snaží, aby letos byly Vánoce perfektní a normální. U Griswoldů ale slovíčko normální neznají a tak s nimi můžeme zažít spoustu dobrodružství. Za sousedy bych je chtít nechtěl, ani Griswoldi to se sousedy moc nevyhráli. :-) Leonard z Teorie si je podobný, i když tady je ještě malej prcek. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

85% ??? No tak to jsem asi divný, ale tohle přece není film, který by se měl pohybovat tak vysoko. To je stejný, jakoby se Forrest Gump pohyboval okolo 40%. A vymlouvat se na dabing je hloupé. Pokud je film slabý, neemoční, bez vánoční atmosféry, směšný a takřka pořád přehnaný (superveverka, kovové tryskové boby, přepadení), tak si prostě nemůže zasloužit takhle vysoké hodnocení, lidi! Nebo si opravdu myslíte, že Vánoce jsou hlavně o penězích??? Jestli ano, tak je to smutné. Scénář je sice napsaný vtipně, to nepopírám, a hudba byla docela slušná, ale jinak obří zklamání a veliký údiv nad zdejším hodnocením. 25% ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Spadne po hlavě do studny a šilhá.Kopne ji mezek a kouká normálně!" V první polovině skvostná zábava s tunou parádních gagů a scének,kdy jsem se mnohdy vážně nahlas řehtal.Bohužel ve druhé části se snímek přehoupne od crazy komedie skoro k rodinnému dramatu a to už zdaleka tak nebaví,občas i vyloženě nudí.Naštěstí má snímek mimořádně příhodnou stopáž,takže jakmile mu začne docházet dech... tak prostě skončí.A na čtyři hvězdičky to nakonec v pohodě vytáhne bezvadná dvojice sousedů.Té nepříliš vtipné druhé půlky je škoda,ale i tak jsou Vánoční prázdniny příjemná komedie bez trapných scének,která spolehlivě navodí vánoční atmosféru.Co víc bych si měl od vánoční komedie přát? 75 % ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si moje maminka pravidelně pouští už asi n-tým rokem vždycky na Vánoce, a já, přestože už ho znám nazpaměť, většinou taky neodolám a podívám na něj po n+1-té. A pořád je hodně zábavný. Jedna z nejlepších opravdu bláznivých komedií všech dob. Bohužel existují 2 verze dabingu, a ta, co šla v TV zabíjí spoustu dobrých vtipů, takže si radši pořiďte originál s titulky a máte zábavu jistou. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je dobre, že som film videl koncom februára a nie koncom decembra. Chápem, že ľuďom, ktorí si nevedia Vianoce predstaviť bez tejto komédie, sa páčil. Veď Clark Griswold mal tiež veľmi konkrétnu predstavu, ako pripraviť a stráviť Vianoce. Aj som sa zo začiatku zasmial. Bohužiaľ vtipnosť veľmi rýchlo prešla do trápnosti a moje hodnotenie z mierne nadpriemerného do nekompromisne podpriemerného. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (38)

  • Na konci filmu, keď manžel tety Bethany (Mae Questel) škrtne zápalkou a vybuchne kanál, vymrští ho to dopredu. Pri detailnom zábere, keď letí, vidno, že je pripevnený na tenkom lane. (DJ Rocco iNc)
  • Když do domu přijíždí velmi špatně vidoucí teta Bethany (Mae Questel) kvůli záplavě světýlek na domě, tak se otáže, zda-li rodině Griswoldů nehoří dům. Jen chvíli poté se zeptá, jestli už jsou na letišti, což v souladu s prvním výrokem nedává smysl. (PlayEasy)
  • Rebrík do podkrovia je očividne zasúvací, avšak scéna v podkroví bola natočená v úplne inom podkroví, keďže Clark, potom, ako ho zavrú do podkrovia, robí s rebríkom pohyby, ktoré so zasúvacím rebríkom nie sú možné. Tieto pohyby sú možné jedine so skladacím rebríkom. (megacik)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Sousedský vánoční spor

Sousedský vánoční spor

11.04.2006

Spousty diváků určitě nezapomenou na památnou scénu z filmu Vánoční prázdniny, v níž snaživý tatínek Clark Griswold, v podání komika Chevyho Chase, vyzdobil rodinný dům tisíci žárovek, jen aby si… (více)

Reklama

Reklama