Reklama

Reklama

Kdo by se odvážil zabít dítě?

(festivalový název)
  • Španělsko ¿Quién puede matar a un niño? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pár anglických turistů projíždí Španělsko a dostane se do vesnice, kde však není žádný dospělý, ale jen děti, které nic neříkají a koukají na ně s potutelným úsměvem. Dvojice postupem času zjišťuje, že s dětmi není něco v pořádku, a i když jsou to jen děti, mohou být nebezpečné... (markettka)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

hladass 

všechny recenze uživatele

Serrador po La Residencia (1969) natočil další výborný film, se skvělou, dusivou, prosluněnou atmosférou... Příběh manželského páru, který přijede na ostrov na kterém nejsou prakticky žádní dospělí, jen děti... A s těmi dětmi není opravdu něco v pořádku... Ať mi nikdo netvrdí, že se King při psaní Kukuřičných dětí neinspiroval tímto kouskem... Nebo tvůrci The Children (ne, k Eden Lake bych tenhle film rozhodně nepřirovnával)... Je docela s podivem, že kromě tohohle kusu a La Residencia jsou Serradorovy filmy prakticky nesehnatelné a co si budeme nalhávat, pokud jsou jeho ostatní filmy stejně kvalitní (a já nevidím důvod proč by neměly být) je to obrovská škoda... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hororový žáner má svoje mantinely a oproti žánrom iným, pri ňom často býva dôležitejšie "ako", než "čo". Detskí vrahovia sú výnimkou; myšlienka je to natoľko alarmujúca, že ani nepotrebuje prekvapovať, so znepokojivosťou by vystačila. V Who Can Kill a Child?, popri špičkovej atmosfére, kvalitných hercoch a nervóznej hudbe, nechýba jedno zásadné "čo" a teda krásne zvrátený nápad pár minút pred koncom. Nechcem spoilerovať, ale ona jediná scéna dotiahne bezvýchodiskovosť námetu do takého maxima, že Vám vraždiaci haranti prídu ako zlo, ktoré dokážete eliminovať. Cez to všetko. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

A co děti ? Mají si kde hrát ? Samozřejmě. Na ostrově Almanzora. Film má sice pomalejší rozjezd (mě osobně ale nenudil),ale odplatou a zadostiučiněním je poslední cca půlhodinka, která se mění v atmosferický peklo. Určitě má tenhle film pár chybyček a dal by se ještě víc vypilovat, ale já klidně přimhouřím oko. Na rok vzniku je to určitě pecka. Tyhle ostrovní dětičky dávají úsloví " Kdo si hraje, nezlobí " pořádně na prdel. Na prdel dokážou celkem posadit i úvodní titulky, které jsou prokládány záběry na zubožené děti. Masakr. Za sebe tenhle film můžu jen doporučit. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Manželský pár sa vyberie na dovolenku do španielska. Jednou z častí, ktoré chcú navštíviť je ostrov Armazola, kde bol mladý muž pred 11 rokmi na dovolenke. Štyri hodiny vzdialený ostrov od pevniny však už zďaleka nie tým čím bol. Minuloročný remake "Come out and play" kvalitou ďaleko nezaostáva. Jediným rozdielom medzi oboma snímkami je v budovaní atmosféry. Hlavne úvodné titulky boli pre mňa skutočne nepríjemnou záležitosťou - 60%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velice zajímavý, napínavý a drsný grindhouse z poloviny 70. let. Již od 70. let vznikalo postupně pár filmů, kde se objevovali zlé, sadistické, posedlé vraždící děti. Zde je tento námět doveden do absolutna. Mladý pár se ocitá na slunném ostrově, který je naposto opuštěný a postupně se zde objevují pouze děti. Je jich zde skutečně obrovské množství, není to žádná partička výrostků, takže spíš připomínají takové to hromadné zlo "posedlých/zfanatizovaných" či prostě zombies ... A děti vraždí každého dosplého, kterého potkají ... Již v podstat celý ostrov je vyvražděn a všude se válí mrtvoly. Začíná klasická "honička" kdy se manželský pár potýká s hordami útočících spratků. Samozřejmě je těmto dospělým naprosto proti srsti jim nějak fyzicky ubližovat nebo je dokonce vraždit ... Jenže spratci nedají pokoj a na tuto lidskou přirozenou "slabost-neschopnost" vyloženě spoléhají ... Film má sice táhlý a pomalý děj, který nudí. Stejně tak jen pár nevýrazných herců a plno dětí, které žádné herecké výkony nepodávají, gore efekty také nejsou nic extra ... Ve finále ale graduje tak neuvěřitelným způsobem, že jsem fakt nechápal!! Tvůrci vrší jednu "WTF" scénu za druhou kostky pyramidy, padají všechna nepsaná filmová tabu a když už si myslíte, že opravdu nemůže být hůře, věřte tomu, že může!!! Těch posledních 30 minut je neuvěřitelných!! Je pravdou, jak již bylo zmíněno, že film připomíná velmi atmosférou ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Holandská turistka mluví po celou dobu do telefonu německy. (Samthron)
  • Ve Velké Británii vyšel film pod názvem Smrt je dětská hra, ve Spojených státech zase pod názvy Ostrov zatracených a V pasti. (hladass)

Reklama

Reklama