Depeche Mode One Night In Paris (The Exiciter Tour 2001) (koncert)

Dokumentární / Hudební

USA, 2002, 117 min

Anton Corbijn

• Kass

První koncertní záznam kde se vedle skupiny objevují i hostující hudebníci Ch. Eigner a P. Gordeno. Jejich přispěním získaly živé výstupy Depeche Mode novou tvář, pod níž se profilují dodnes. Koncept stage je hodně strohý; vystoupení dominuje excentrický projev Dave Gahana; kamery jsou zahleděné do pódia s minimem prostřihů do hlediště - to vše jen posiluje dojem jako bychom byli svědky nějakého klubového vystoupení a nikoliv akce masových rozměrů. Což podporuje i setlist, který v duchu prostoty vystoupení a "obnažené" prezentace skladeb činí mírný úkrok od stadionových hymen. Myslím, že "One Night in Paris" představuje zajímavou alternativu k ostatním koncertním záznamům kapely. "Let's have a black celebration..."(20.11.2011)

"We are the Dead Of Night!!!!" Muhehe......DM nikdy nezemřou! :-)(12.10.2008)

Koncert z Paříže na propagaci rozporuplného alba Exicert je i pro mě trošku otazník. Na jednu stranu se koncertu nedá upřít pohodová atmosféra, kvalitní výkon doprovodných členů (bicman, klávesák, doprovodné zpěvačky) a oprášené hity jako Halo nebo Black Celebration, ktéré určitě potěší skalní fans. Na druhé straně je sice fajn vidět Martina s akustickou kytarou, ale co je to platné, když songy právě z Exciteru na živo příliš nefungují (hlavně Martinem zpívaná Breathe) - jsou takové mdlé, uspávající a utahané. Condemnation raději hrát ani neměli, protože tahle "odsekaná" verze se s původní nemůže absolutně rovnat. V neposlední řadě bych zmínil Andyho, kterej je zde snad jenom do počtu. Ale jinak zvuku a kvalitě obrazu nemám co vytknout.(5.8.2011)

Po dokonalom Devotional-e sa jedná o maličký kvalitatívny zosun, hlavne kvôli premrštením očakávaniam. Corbijn strávil so skupinou kopu času a jeho interpretácia koncertného zážitku je opäť senzuálne nabitá. Gahan ako vždy strháva na seba väčšinu pozornosti, jeho úloha lídra sa po roky nemení a jeho výkon mu môžu mladší speváci iba (radšej ticho) závidieť. Pre fanúšika Depeche Mode a elekto muziky ďalší povinný prírastok do zbierky, pre ostatných možnosť pochopiť o čom hudba pre masy bola, je a dúfajme bude.(24.6.2008)

One Night In Paris je pro me osobne vubec nejlepsi zaznam koncertu kapely Depeche Mode, mozna i nejlepsi zaznam koncertu vubec.(8.11.2008)

Jediné, co bych tomuto dílku vytknul je to, že Dave Gahan se na tomto koncertu evidentně předvádí, schválně, protože samozřejmě ví, že se zrovna natáčí DVD a je to na něm znát už při třetí písničce ''Halo''. Není to zrovna hezké, že můj nejoblíbenější zpěvák v některých momentech působí komicky, ale je to prostě Dejvák :-) Dalším momentem, který mne nepřesvědčil, je žalostně odezpívaná ''Condemnation'', pustťe si ji z DVD ''Devotional'' a odtuď a pochopíte, proč si to myslím... Jinak za bravurně sestavený playlist, který ovšem někteří depešáci odsuzují, dávám 5 hvězdiček.(18.3.2012)

Pařížské publikum je výborné, skupina ve formě a s dobrým repertoárem. DVD verze stojí za to.(16.12.2005)

Samotné album Exciter je spíš takový slaďáček, ovšem neříkám že to je špatně. When the Body Speaks, Freelove, Waiting for the Night... krásně podané. :-) Perfektní koncert.(19.9.2011)