Reklama

Reklama

Depeche Mode: One Night in Paris

(koncert)

Obsahy(1)

Koncert Depeche mode natočený během jejich turné k albu Exciter (Exciter Tour 2001). Záznam je z 10. října 2001 z pařížské spotovní haly Palais Omnisports de Paris-Bercy. Vyšlo jako dvě DVD, přičemž první obsahuje celý koncert a druhé bonusy jako interview s Depeche mode, interview s fanoušky, koncertní projekce aj.

Tracklist: 1. Dream On (guitar intro)
2. The Dead Of Night
3. The Sweetest Condition
4. Halo
5. Walking In My Shoes
6. Dream On
7. When The Body Speaks Video
8. Waiting For The Night
9. It Doesn't Matter Two
10. Breathe
11. Freelove
12. Enjoy The Silence
13. I Feel You
14. In Your Room
15. Its No Good
16. Personal Jesus
17. Home
18. Condemnation
20. Black Celebration
21. Never Let Me Down Again (J.Connor)

(více)

Recenze (19)

Marys 

všechny recenze uživatele

Na posledných troch vystúpeniach v rámci turné k albumom Playing the Angel, Sounds of the Universe a Delta Machine som sa osobne zúčastnil a bola to bomba. Bol som zvedavý, aké to bolo po tom "prerodovom" albume Exciter. Hoci nepatrí k mojim top CD, koncert bol veľmi dobrý. Mohla tam byť väčšia práca s obrovským plátnom v pozadí, ináč ale fajn. Na Delta Machine tour sa to síce nechytá, no Depeche Mode aj tak nesklamali. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé sledovať playlist tohto koncertu, kde sa kapela viac sústreďuje na skladby, ktoré neboli vydané ako single. Je to tu tak pol na pol. Chvalabohu! Takúto odvahu nabrali vo svojej kariére iba počas Exciter turné a dovolili si zahrať množstvo piesní z tohto albumu, ktorý bol prijatý dosť kontroverzne. Je to rockovejšie, ako predchádzajúce turné, bicie s Martinovou gitarou poriadne dunia a publikum je super. Asi také, aké bolo v Prahe. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Když jsem v roce 1987 poprvé uslyšel DM, byla to láska na první poslech. A vydrželo mi to dlouhá léta. Od Songs of Faith and Devotion se ale mnoho věcí změnilo. Odešel Wilder, Gahan si prošel drogovým peklem, Gore se málem uchlastal k smrti a Fletcher se psychicky zhroutil... . Zdálo se, že je s DM konec. V tomto kontextu byl Exciter fanoušky vymodlený, ale současně byl i zklamáním. Aby taky ne...alba jako byl Violator a SOFAD nasadila laťku tak vysoko, že by se ji nepodařilo přeskočit ani kdyby byla black four v plné kondici; a s Wilderem ve studiu. Exciter není nejhorší DM album, ale turné, které následovalo, to už je jiná. Fanoušci své miláčky po čtyřech letech vítali s nadšením a mnoho z nich naprosto neřešilo, že zní Gahanův zpěv opravdu špatně. On sám přiznal, že se učil znovu zpívat, ale výsledky se dostavily až mnohem později. Proto nemůžu tento koncert hodnotit lépe. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Album Exciter byva v ramci discografie Depeche Mode casto podcenovane z duvodu prilis velke umirnenosti, coz je naopak duvod, proc se mi libi a tenhle relaxacni feeling byl transformovan i do live podoby. One Night In Paris obsahuje mnohem mene stadionove bombasticnosti z minulosti a mnohem vic intimity, ktera DM slusi minimalne stejne tak. Jadro koncertu zacinajici neskutecne pohodovou "When The Body Speaks" a pokracujici v dalsich klidnejsich sonzich je pro me nejoblibenejsi pasaz, ve ktere ma hlavni roli Martin Gore v andelskem kostymu, ktery je mi minimalne v ramci zde zachyceneho Exiter Tour mnohem sympatictejsi, nez prehravajici a zadkem kroutici Dave Gahan. Fletcher se klasicky schovava za klavesama, nebo jinak poflakuje a je tam vicemene do poctu. Rozhodne vitam minimum zaberu na divaky, coz je neduh mnoha koncertnich zaznamu a Corbijn nastesti chape, ze na to neni nikdo zvedavej. Dalsi highlighty ze setlistu: Halo a exklusivni live party, ktera byla pridana k songum Enjoy The Silence a Never Let Me Down Again. 8/10 ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Na Exciter Tour vzpomínám jako na první koncertní turné těchto britských Bohů na kterém jsem byl na více než jednom koncertě. Samozřejmě jako první koncert jsem si vychutnal v pražské Pegas Aréně, kde kapele předskakoval legendární Fat Gadget, to samé jsem si užil o čtyři dny později v německém Hamburku za podpory vydatného deště na venkovní ploše používané pro koňské dostihy a kam se ten den přišlo podívat neuvěřitelných 68 tisíc fanoušků této kultovní kapely. Každýmu bych přál vidět tu atmosféru, když bezmála 70 tisíc lidí zpívá vaše oblíbené skladby a při Never let me down again mávájí pažemi jak na prvního Máje. A za měsíc a půl jsem se přesunul do francouzského Lyonu, kde jsem stál téměř u pódia. Celkově kapela odehrála 84 koncertů ve 24 zemích a jejich show vidělo přes jeden a půl milionu diváků. Na tomto koncertním záznamu vidíme sestřih dvou koncertů z pařížské haly Bercy za pomoci třinácti digitálních kamer a vidíme v něm všechny členy kapely včetně doprovodných vokálů a už bohužel bez mého oblíbeného Alana Wildera. Za mě stoprocentně 100%. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama