Boon je poberta, který se vyzná ve lhaní, krádežích, podvodech a podobných uměních. Nyní má pouhé čtyři dny na to, aby své znalosti předal mladému Luciusovi (oficiální text distributora)
Bejt v jedenácti pořezanej při rvačce v bordelu se nepoštěstí každému. A na tom, že poznat život z různých stránek se může člověku dost hodit, něco jistě je. Zvláště pokud se jedná jen o čtyřdenní výlet, který na jednu stranu představuje pouze malou exkurzi realitou okolního světa, zároveň ale zřejmě definitivně ukončí období sladkého a nevědomého dětství.(3.2.2006)
ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 9.6.1987 - réžia českého znenia (ČST Praha 1984) = ZDENEK HRUŠKA - na NOVE predabované a tým pádom pre mňa nepozerateľné. (30.5.2009)(30.5.2009)
27. Zlatý Glóbus za rok 1969 - nominace (2) - Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Steve McQueen,
Nejlepší herec ve vedlejší roli - Mitch Vogel(7.1.2009)
Moc mě to nebavilo, i když připouštím, že Steve McQueen je cool až na strop. Jinak komediální vlna tu dramatickou jednoznačně převálcovala.(29.11.2010)
Nic moc, hloupoučká komedie, takového Sawyerovského stylu, název filmu je výstižný, není to ovšem můj šálek kávy. McQueen tradičně dobrý, o zbytku se už tohle říci nedá.(15.10.2011)
Výborná, svěží komedie se skvostným Stevem McQueenem a jednom čtyřdenním výletě, při kterém Steve, 11letý chlapec a černoch zažijí řadu dobrodružství a nevšedních situací. Říkám si jaké to byly časy, když neexistovali měšťáci, značky, zácpy a spěch, jo to byla určitě radost řídit auto.(19.8.2011)