Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Příběh Nody Megumi, talentované ale roztržité hráčky na klavír, a Šin‘iči Čiakiho, cílevědomého a perfekcionistického dirigenta, pokračuje. Může konečně láska najít cestu jak spojit tyto dva a překoná všechny překážky, nebo zemře a nikdy už se nepokusí o návrat do jejich srdcí? V Paříži, městě světla, zjistíme, jak tato láska za zvuků vážné hudby dopadne. (Zíza)

(více)

Recenze (8)

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nodame i Čiaki nám krásně dospívají, a i když jdou různými cestami, stejně se potkají. Hudba jako vždy úžasná. Tohle byl moc pěkný konec - překrásná tečka za vším, co jsme s nimi prožili - který se mi v animované podobě líbil mnohem více než v manze. Opening i ending jsem si musela s každým dílem poslechnout, protože to prostě jinak ani nešlo, tedy jsem je prostě vyhledávala a nepřeskakovala, jako to bývá u jiných anime. Podle mě nejlepší série z Nodame. Asi proto, že už je tak krásně dospělá. Tahle série není dělaná, abyste si postavu zamilovali, protože vypadá cool, ale abyste si ji zamilovali proto, jaká je, což je ten největší klad, který chci vyzvednout, neboť zamilovat si Nodame a Čiakiho je velmi snadné. :-) ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásne poukázane na dospievanie oboch hrdinov, hlavne Nodame. Laťka nespadla ani tu, v tretej sérii, kde sa všetko končí. Veľké plus tohoto anime je, že všetky vedľajšie postavy si váš tiež dokážu získať, v mojom prípade Tanya a Kuroki, alebo Streseman, ktorý je nenahraditeľný. Jedno z najkrajších anime vôbec, bezproblémových 5* a s radosťou 88% mením na 89%, pretože Nodame a Chiaki si to zaslúžia. ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to byla dýka, nečekaná, sakrá ostrá, ve tmě, když jsem spal, měl zavázaný ruce. Totální bezmoc. K tomuto nemilému incidentu se ale dostanu (a někteří možná tuší, o co jde). Nodame cantabile byl krásný výlet za hudbou, sny a lidí, kteří hledají v hudbě něco hlubšího, než jen obživu. Ano, sledovali jsme osud hned několika umělců, kterých je až přespříliš na to jedno malé, osvětlené smětiště. A je to boj vcelku krutý, protože neúspěch znamená konec nadějí. V tomto završení máme příležitost nakouknout i do života vedlejších postav, který i když nemají tak bouřlivý výlety jako Čiaki a Nodame, tak jen potvrdí, že cesta nahoru je pouze jedna. Nešlo tedy se možná více soustředit na ústřední duo, které nás jednoznačně zajímá nejvíce? Čiaki to má jasně naplánované, zdá se tou osobu, která má vše pod kontrolou a jasný směr, ale stále ne úplně dospělá Nodame se nemůže rozhodnout, co bude dělat i skrz svůj nesporný talent. Doufal jsem, že bude přímější, ale hádám, že když nám je celý seriál předhazováno, jak se nikdy nezmění, tak to musíme dodržet. Mezi něma to neustále vrže, ale když už jejich loď má konečně správný vítr v plachtách a cíl na dohled a já už se předem vítězně usmívám..tak najednou..střih a místo úsměvu mám jen zkřivená ústa, jako kdyby poslední tón skladby byl ten nejfalešnější, co jsem kdy slyšel. Mám chuť otevřít všechny kohoutky a "poanimeovsku" spustit grandiozní vodopád slz: Jak jste mohli?! Jak jste mohli Čiakimu a Nodame takhle ufiknout zakončení?! Tohle je přece tak nezasloužené! Aktuálně cítím hlubokou beznaděj a přemítám, kam se vlastně jejich vztah posunul. To, že býval vždy velmi vlažný a na romantický seriál až místama výrazně podchlazený na úroveň zápalu plic, na to jsem si zvykl. Pár obětí, letmá pusa, žádný dárek, žádný hlubší vyznání. Ale co je moc, to je moc. S tímto jděte do háje. Velmi slabé a uražené 4* za nostalgii a poděkování. Gyabo! ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Den po shlédnutí nemám moc slov, ale ve zkratce třetí fínální série nezklamala a udržela si vysoký standart nastavené předchozímy dvěma sériiemi, fantazie 94%. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama