Reklama

Reklama

Zlo přichází

(neoficiální název)
  • USA Something Wicked This Way Comes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do malého městečka na americkém Středozápadě přijede magický karneval. Jeho vedoucím je novodobý Ďábel, který lidem splňuje přání, ale vybírá si za to svůj podíl. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mám po zhliadnutí dosť rozporuplné pocity. No neviem presne určiť, čo ich spôsobilo. Snáď asi nevyrovnaná réžia, ktorej vodca sa nevie rozhodnúť či zachovať Bradburyho víziu, alebo sa prikloniť k požiadavkám Disneyho štúdia vytvoriť divácky hit. Nevychádza ani jedno. Atmosféra v mnohých prípadoch okúzľuje, ale sú to len náznaky, náznaky niečoho čo prakticky vôbec nepríde a nevytvorí z filmu mládežnícky creepy horor, ktorých kvalitných zástupcov je v histórii minimum. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Věřím, že by tento příběh obstál i v knižní podobě. (anebo byl podle ní natočen, tak daleko jsem se nedopátral) Jo zoufalství, lítost, nenaplněné sny a činy, to je to co pana Darka přivádí! A proto se snažte být jen veselí:-D Kolik hororových filmů to Disney vůbec vydal? Zatím jsem viděl pouze dva, a oba naprosto perfektní, zejména svou dějovou linií. ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Bradburyho scénář vzkvétá pod Claytonovýma rukama zabalený do půvabného hávu osmdesátých let, s poctivou trikovou a maskérskou prací a neopakovatelnou atmosférou z dob, kdy vznikaly podobné horrorově či dobrodružně laděné pohádkové skvosty. Kde je těm dnům konec? Poslední film, který mi připomněl tyto zašlé perly bylo Johnstonovo Jumanji. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nikoliv horor, ale spíše rodinná fantasy podle duchovního synkretika Ray Bradburyho. První dvě třetiny filmu jsou podle mého názoru trochu rozvleklé, lepší je až závěrečná fáze.. ovšem závěr s pointou souvislostí je poněkud ujetý, nepochybně v duchu Bradburyho panteismu. Na svou dobu jsou tu dobře zvládnuté filmové triky a výborně ztělesněné záporné postavy, místy atmosféra podbarvená dobrou hudbou, i princip vítězství lásky nad falešnými svody je správný. Ale celkově nemohu dát vyšší než 3,5. Vhodné i pro děti ve věku cca 10 - 14 let... ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Pro cokoliv od Bradburyho mám nezdravou slabost. Pro dospělého to bude zajímavá napínavá pohádka, ovšem pro děti to musí být horor srovnatelný s Arašídovou pomazánkou, ale s podstatně zajímavějším dějem a hlavně lepšími herci. Po dlouhé době nejsou dětští herci otravná hovada, kterým přejete bolestivou smrt. Držíte jim palce, stejně jako tatíkovi knihovníkovi a Jonathan Pryce je pekelný zmrd a jeho skvadra mutantů je přesně tak hnusná, aby je nikdo neměl rád. Skvělá věc a velká škoda, že takhle zapomenutá. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama