Krevní pouto
Thriller / Mysteriózní
USA, 1998, 96 min
Jonathan DarbyHudba:
Christopher YoungObsah
Sympatická a přitažlivá Helen se vdala za svého přítele Jacksona. Krátce po svatbě se rozhodnou, že vánoční svátky stráví na rodinném ranči, kde žije Jacksonova matka Martha. Helen je těhotná a věří, že budoucí babička bude mít nesmírnou radost. Skutečnost je však trochu jiná. Martha je posedlá představou, že Helen je její sokyní, která jí chce obrat o Jacksona. Vždy svého syna milovala chorobně silnou mateřskou láskou. A je schopná i zabíjet, jen aby se jí zbavila. (('Butcher')) -
Helen sa vydala za svojho priateľa Jacksona. Krátko po svadbe sa rozhodnú, že sviatky prežijú na rodinnom ranči, kde žije jeho matka Martha. Helen je tehotná a veria, že budúca babička bude mať nesmiernu radosť. Skutočnosť však je trošku iná. Martha je posadnutá predstavou, že Helen je jej sokyňou a chce ju obrať o Jacksona. Vždy svojho syna milovala chorobne silnou materskou láskou. A je schopná aj zabíjať, len aby sa jej zbavila. (Karush)
Matty
Výtečně nezdařený thriller. Nejvíc pobavila „pocta“ Hitchcockovým Ptákům. 50%(13.3.2005)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $13,583,690║Tržby Celosvetovo $-║ /55%/(26.7.2009)
tron
Slušný komorný psycho triler s makambróznou scénou pôrodu. Aj keď je tu snáď až príliš krotká atmosféra a označenie "psycho" je predsa len troška zveličené. Nejaké zimomriavky z toho uprostred noci idú, aj keď si myslím, že je to o kúsok slabšie, ako RUKA NA KOLÍSKE. Ktorá už sama osebe nebola žiadna extra liga.(9.9.2005)
movie
příliš o ničem, aby se na to dalo pořádně koukat.(26.6.2002)
sud
Tenhle film neberu ani tak jako thriller, jako spíše rodinné drama. Když se vykašlete na ty rádobythrillerové prvky a vezmete film něco jako "Dospívání po Americku" v ženském podání, myslím že to nebude tak špatné. Mě se film docela pasoval. Skvělá Jessica Lange a Gwyneth Paltrow.(24.8.2007)
viperblade
Nebýt skvělé Lange a decentně nahé Paltrow, tenhle film byl upadl v zapomnění. Dokonalá definice průměrnosti. 50 %.(25.6.2011)
petaspur
Vdala se za vysněného muže, otěhotněla s ním a vydala se do rodinného sídla, ale jeho maminka ji nemá ráda. Pozabíjejí se navzájem nebo si padnou do náručí? Musím se přiznat, že mi to bylo zcela jedno, neboť tato pitomost je pouze ztrátou času.(2.2.2009)
castor
Gwyneth Paltrow zaznamenala zřejmě svůj vrchol v druhé polovině 90.let, kdy vedle Oscara za Zamilovaného Shakespeara dostávala slušné nabídky na hlavní role (Srdcová sedma, Dokonalá vražda, Talentovaný pan Ripley) a její kariéra nabrala slušivé tempo. Mezi několik zajímavých titulů se toho času vklínil i thriller Hush, známé to téma šílené tchýně, která je posedlá mateřskou láskou ke svému synovi a čerstvou snachu považuje za nebezpečnou sokyni v jeho pozornosti. Několik zajímavých momentů nám dovolí zapomenout, jak stroze a hloupě jsou karty rozdané, přesto ve jménu obecné pravdy, že nastávající snachy se budoucím tchýním nikdy příliš nezamlouvají, tu máme nezávadné drama, které si už podruhé nezopakujete!!(29.8.2007)
Hunt
HUDBA: Christopher Young(22.8.2007)
ajuska
Celkem slušný thriller s bezvadně šílenou tchýní.(16.1.2006)
LiVentura
Mně se zdálo tohle představení obou dam amerického filmu dobrým zkoušením jejich hereckých kvalit a prokázaly je. Psychopatická Langeová chce mermomocí zlikvidovat svou snachu a jak..? Vším možným. Dobrý thriller o zrůdnosti a síle lásky.(1.12.2011)
Slarque
Vážně nechápu, proč tak dobré herečky berou role v tak špatných filmech. I když přiznávám, že občas jsem se docela zasmál. Bohužel si jsem jistý, že tvůrci ty neuvěřitelně pitomé scény mysleli smrtelně vážně.(27.2.2003)
zahadna
Dobrý komentár napísal castor...úplne s ním súhlasím...a moja obľúbená herečka už hrala aj v lepších úlohách.(12.11.2008)
havLord
Díky bohům za tu panovačnou tchýni. Díky, Jessico.(31.7.2006)
Skip
V tomto veskrze nudném filmu je jen pár "světlých" okamžiků, a to, když Jassiku Langeovou popadne rapl.(8.9.2004)
kingik
Gwyneth Palthrow hraje mladou ženu, která se provdá do dobře situované rodiny. Netuší, že její panovačná tchyně udělá všechno proto, aby se domnělé sokyně co nejdříve zbavila. A v podstatě z toho vzešel jen solidně obsazený, ale veskrze průměrný thriller, který zpočátku docela nudí.(4.3.2009)
COF_666
Z Jessicy Lange šel docela strach ale jinak to bylo o ničem.(9.10.2008)
BoPo
Stále aktuálne téma. Nevesta vs svokra. Neustály súboj, v ktorom manžel/syn sa mení na trofej. Kto ju získa na svoju stranu, ten víťazí. Z môjho pohľadu dobrý thriller, ktorý nie je určený len na jednorazové použitie.(30.5.2011)
wosho
Toto je opravdu velká kravina!!!!!!!!!! Celý thriller je ubohý výplod všech, co se pod ním podepsali a do halíře by měli vrátit plat-to platí hlavně pro scénaristu a režiséra.(8.10.2007)
corpsy
Priemerný thriller, ktorý ale ponúka akurátnu dávku napätia.(2.1.2011)