Reklama

Reklama

Siworae

Obsahy(1)

Il Mare, „Moře“, dům u jezera. O Vánocích roku 1999 se odsud stěhuje mladá dabérka dětských pořadů, Eun-joo. V poštovní schránce nechává novému vlastníkovi vánoční pohlednici, v které ho prosí, zda by jí případnou opožděnou poštu neposlal na její novou adresu. Vánoce 1997. Čerstvě dostavěné Il Mare hostí svého prvního obyvatele, architekta Sung-hyunga. Ten nachází ve své poštovní schránce vánoční přání datované rokem 1999. Píše mu jakási Eun-joo a prosí ho o vyřešení jejího problému s poštou. Jihokorejský snímek Il Mare inspiroval americký remake „DŮM U JEZERA“ (2006) režiséra Alejandra Agrestiho, se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavních rolích. (kiddo)

(více)

Recenze (115)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Možno trochu moc gýč, ale to nevadí, kebo ke to strašne pekné. Pekný je príbeh, pekné sú myšlienky ("Dôvod prečo trpíme, nie je ten, že naša láska je v koncoch, ale že stále pokračuje. Aj keď už je po láske..."), pekná je hudba, pekná (krásna) je Ji-hyeon Jeon a najkrajší je záver. Ideálny film na romantický večer vo dvojici. A nezáleží, či sa zrovna nachádzate v rovnakom miléniu. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Krásný srdce rvoucí milostný film, který nutí k zamyšlení o lásce. Perfektní film se spoustou krásných scén a detailů. Trochu depresivně podbarvená hudba k ještě většímu zpestření zážitku. Scénář je velice dobře napsaný a divák si herce hned zamiluje. Záběry na dům a pláž jsou úžasné a celkový film mi vyrazil dech. Výborně prolínající se příběh, záběry a hudba dělají z Korejského Il Mare neuvěřitelně krásný film, který nadlouho uvízne v paměti. 95% ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Spíše než o romantickou komedii se jedná o drama se zajímavou zápletkou pohrávající si s "cestováním v čase". Jednotlivé zvraty dokonce dávají smysl, což bych nečekal (po zkušenostech s Project Makeover / Go Go Sister (2006) a Cyborg Girl / Cyborg She (2008). Jak celý film dopadne jsem odhadl už na 35. minutě, ale naštěstí to nevadí, snímek je dost působivý i tak. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

A je to tu zase! Ako je možné, že Kórejci dokážu romantické príbehy, z ktorých by Hollywood spravil prinajlepšom priemernú podívanú plnú patetických momentov a citového vydierania až na strop (pozor, chystá sa remake so Sandrou Bullock), natočiť s takou ľahkosťou, citom a úprimnosťou, že človek je vtiahnutý od začiatku do deja a bez všetkého sa filmu poddá, a v prípade Il Mare ani nemá srdce rozmýšľať nad možnými logickými lapsusmi v deji, to pochopiť neviem. Pravda je taká, že Il Mare ma emocionálne tak neprevalcoval ako MSG alebo všetky filmy so Son Ye-jin, ale je to proste "len" krásna surreálna love-story s krásnym koncom. 9/10, ale do Ji-hyun Jun som zaľúbený už od MSG, tak tých 5* proste musím dať :-)). P.S.: The Lake House (onen remake) nakoniec ani nedopadol tak zle, ako by jeden čakal, ale na Il Mare samozrejme nemá... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Podivuhodný příběh, ve kterém jsem raději nad časovými rovinami moc nepřemýšlela, protože to stejně nebylo to podstatné, ale ten děj mě stále víc vtahoval do sebe a ke konci jsem měla u několika scén slzy v očích. Krásné, prosté i spletité, o lásce až za hrob a také o té, která za mnoho nestojí a jen ubližuje. Možná by se nám všem hodila občas schránka na dopisy z IL MARE. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Rybka ve filmu je nožovka běločelá (Apteronotus albifrons). Pochází z Jižní Ameriky, dorůstá až půl metru, je zaznamenaný případ, kdy se dožila 16. let. Orientuje se pomocí elektrického pole, které vydává (podobně jako sonar u delfínů). V akváriu vyžaduje množství úkrytů a chov ve skupině. Není pro začínajícího akvaristu. V mořské vodě nepřežije. (Jirka_Šč)
  • Názov filmu v preklade znamená „Láska, ktorá presahuje čas“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama