Jung sa
Je-yong LeeHudba:
Sung-woo JoHrají:
Jeong-jae Lee, Mi-suk Lee- komentáře
Adrian
Ľúbostná melodráma. Zakázaná, resp. neprípustná láska, ktorá v sebe môže okrem nádherných citov ukrývať aj bolesť a trápenie. Ona a on - dvaja ľudia, v rozdielnom postavení či už sociálnom, spoločenskom alebo náboženskom, ktorých spojenie a skutočné vzplanutie jeden pre druhého je pre okolie neakceptovateľné. Áno filmov na dané téma už bolo natočených veľa, ale len málo z nich to "veľké srdce plné citov" nielen predstiera, ale skutočne aj obsahuje. Jung Sa (anglický názov: An Affair) medzi ne patrí a veľmi mi pripomenulo svojou kvalitou a diegetickým vtiahnutím mňa, ako diváka do svojho príbehu Wong Kar Waiove snímky "In the mood for Love" a "2046". Dej sa po celý čas odvíja pred nami pomaly, podtrhnutými hlavne iba obrazom (jemné švenky, dlhšie statické zábery, expresívnosť hercov) a zvukom (nádherná, melancholická hudba od klasiky až po šansón). Výsledkom je neopakovateľná atmosféra plna osudovosti a atmosférických sekvencí zastaveného času spoločných chvíľ milencov, ako keby vyseknutých z bežnej reality plynúceho dňa. Tento film (a jemu podobné) je ako jazero. Na pohľad, počas bezveterného počasia z vrchu pokojné, ale aj napriek tomu v sebe ukrývajúce veľkú energiu a nespútanú živelnosť. Jing a jang. Krása a sila spočívajúca vo vlastnej subtílnosti.(16.1.2005)
kitano
Ak by tento film vznikol o pár rokov neskor a zasiahol ho kórejský filmový boom, vyzeral by úplne inač. Zrejme by sa stal jednou z tých mnohých slzotvorných limonád, ktorých sa v kórei vyrojili v posledných rokoch tucty. To sa však nestalo. An Affair je drámou silno komornou, kde je romanca hlavných hrdinov úzko prepojená s okolonosťami v akých sa postavy nachádzajú. Nieje to vzťah dvoch mladistvých ktorí sa do seba bezhlavo zamilujú, ale vzťah dospelých ĺudí, ktorých osud spojil v momente, kde ich životné cesty už dávno nabrali svoj vlastný smer. Film nedojíma sladkými scénami, ale dusí, pretože láske dvoch hrdinov osud zahatal cestu ešte skor, ako sa začala. Vychutnajte si aj vy tento nenápadný, no prenádherný filmový klenot, ktorého zatienil lesk novších, no omnoho povrchnejších filmov, ktoré sa v kórei začali po roku 1999 natáčať. (10/10)(13.4.2010)
ladynka
Sinusoida jednoho vztahu - moje poznámky(7.2.2009)
neoBlast
Pro mě největším problémem Aférky je režisér. Právě ten nedokázal jakkoliv oživit či zvýraznit své dílko. Proto je pro mě jeho film jen takovým tím nic neříkajícím klábosením nad jinak hodně zajímavou a hodně intimní zápletkou. 40 %(18.10.2008)
NoFiction
Nic co by skutečně stálo za to, naprosto průměrný film.(16.3.2010)