Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sharon Stone ve své první velké roli v hrůzostrašném snímku od režiséra filmů Vřískot a Noční můra v Elm Street. Když manžel Marty Schmidtové tragicky zahyne pod koly vlastního traktoru, pozve si zoufalá vdova své nejbližší přítelkyně, aby jí pomohly se s nenadálou situací vyrovnat. Manželova smrt však není jediné úmrtí, do kterého se ženy zapletou, a tajemné nehody brzy prostoupí celý kraj. Stojí za nimi děsivá sekta Amishů, vedená fanatikem Isaiahem? Nebo snad v okolí řádí krvelačný sériový vrah? Či některá z žen skrývá více, než je ochotna přiznat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

cariada 

všechny recenze uživatele

Na venkově cosi vraždí. A k tomu je tu sekta modlících se magorů, kde až na jednoho mladíka jsou všichni naprosto posedlý. Mladík radši hřeší a dělá dobře. Do toho je tu parta kamrádek z niž jedné zemře manžel. Ale pořád je tam něco děsivého. Atmosféra je velice pěkná a ženský taky. Pointa je taková zvláštní, kterou by asi nikdo nečekal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Isaiah (vskutku děsivý E, Borgnine, co by mohl od hodiny hrát Satana) vede sektu Hittiteiů (jakási odnož Amishů) tvrdou rukou a úklady Ďábla vidí za každým rohem. Když Marta ovdoví, přijedou za ní proti její vůli dvě kamarádky z L.A. Temný příběh začíná nabírat obrátky a smrt si bere víc a víc. Děsivá scéna s autem je předzvěstí hrůzného finále. Běsnící smyčce a boj na život a na smrt. Samotný závěr pak dává filmu úplně jiný rozměr a mě potěšil. Film jsem si popravdě téměř nepamatoval, ale zas jsem si ho mohl alespoň znovu užít. Hodnocení ponechávám. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný a napínavý detektívny horor z prostredia Amišov. Skutočné napätie prichádza ale až v druhej polovici, dovtedy skôr poznávame prostredie a postavy. Kde je teda chyba? Craven sa na môj vkus, či skôr arachnofóbiu príliš spolieha na pavúkov v kôlni alebo hadov vo vani. Vyzerá to, že má pre týchto domácich maznáčikov slabosť a tu sa s ním zásadne rozchádzam. Postavy sa nechovajú príliš racionálne, ak je možnosť vystúpiť z auta, blondínka ju nevyužije a nemá zmysel sa pýtať prečo. Záver sa vydáva novým smerom a i keď je nám naznačovaný v priebehu deja aj tento variant, mám dojem, že pre takéto riešenie nie je vybudovaný pevný základ v scenári. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak tento je jeden z tych slabsich filmov hororoveho guru Wesa Cravena. jednak ma pomale a nudne tempo, herecke vykony su mizerne a dialogy tiez podpriemerne. Sharon Stone vsak herecky nie je nejaka extra vyhra, poznam radu lepsih hereciek ako je ona. Krasna bola, to jo, ale neveril som jej. A zo zvysku som poznal len Ernesta Borgnine /Emperor of the North/ 62 % ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dnes udělal opáčko téhle Cravenovy klasiky z osmdesátých let a líbilo se mi to víc, než při prvním zhlédnutí. I když může Požehnání smrti někoho mírně mořit svou délkou, tak já se velmi dobře bavil a některé scény mi naháněly i dost silnou husí kůži. V pár momentech snímek dokonce předznamenává i následující hit Wese Cravena Noční můra v Elm Street. Finální scéna je pro mne nezapomenutelná. Pro mne je tohle podařená hororová klasika z netypického prostředí. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Při scéně, kdy se Martina kamarádka a vesnický kluk projíždějí džípem, zazní song Roda Stewarta „Maggie May“. (K.I.N.G.)
  • V jedné scéně, když hlavní postava vychází z kina, je vidět, že byla na filmu Stranger in Our House, což je odkaz na Cravenův předchozí film z roku 1978. (Campbell)
  • V úvode filmu William Gluntz (Michael Berryman) vynadá Faith (Lisa Hartman), pričom ju mylne označí termínom "incubus". Incubus je druh mužského sexuálneho démona zo stredoveku a jeho ženským ekvivalentom je "succubus". Chybu neskôr zdôrazní aj nápis na stene. (BlackTom)

Reklama

Reklama