Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dánská rodinná komedie vypráví o dobrodružství, která zažije pětice dětí v Egyptě. Zpočátku to ovšem vypadá, že z výletu, na který se všichni tak těšili, sejde, protože otec Erik onemocněl. Nakonec sice odletí, ale až v Káhiře děti zjistí, že zůstali sami, protože táta zmeškal letadlo. Po handrkování s místnímu úředníky, kteří chtějí děti šupem poslat zpět, se jich ujme paní Flinthová, jejich sousedka, která do Káhiry přijela za svou sestrou, manželkou dánského velvyslance. Zaručí se, že se o ně postará, ale má o prázdninách zcela jiné představy než děti. Ty by se chtěly koupat v bazénu, užívat si volna a vydat se na závody velbloudů, zatímco paní Flinthová je tahá po muzeích a nudných přednáškách. Podaří se dětem přesvědčit ji o svých přáních a své představě nádherných prázdnin? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Toto by si povinně jako instruktážní film "jak přežít v extrémních podmínkách", měli pustit účastníci amerického Survivora..aneb jak rozdělat oheň behem tří sekund, opatřit spoustu potravy za další 10 minut tak podobně. Tito spratci by i samotmotnému Richu Hatchovi natrhli zadek. A btw..já si myslel, že černá vdova je pavouk:O. A za tu patnáctiletou slečnu, která už nikdy nechce chodit s klukem, dávám hvězdu. ()

Reklama

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle se snad skoro ani nedalo vydržet, už podle prvních chvil jsem poznal, že toto nebude aroma mé oblíbené limonády. Příšerní herci, příšerná prvoplánová hudba. Pfuj. Vrcholem bylo vytvoření celé zápletky pomocí záchodu a také tvrzení, že černá vdova je brouk. Takovéto lapsy mě ve filmu vždy dorazí. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem všech sedm filmů této série a jelikož všechny jsou na jedno brdo, bude stačit, když napíšu komentář pouze k jednomu z nich. S velkým sebezapřením jsem je všechny poctivě dokoukal až do konce, ale znovu vidět nemusím. Jeden jako druhý přes kopírák - banda smradů, která neustále někoho podvádí, lže a krade jezdí po světě se strýcem, jehož mají pořádně na háku. Takový trouba, co si dá leccos nakecat si říká dětský psycholog? Snad jedině kdyby dělal doktorát v Plzni bych to chápal. V každém z filmů narážejí na nějaké extrémně tupé lupiče, strýc odolává svodům všudypřítomné sousedky a nesmí chybět ani blonďatý manekýn, do něhož se vždy zakouká ta puberťačka a sedm filmů je na světě. Tomuto jedinému dávám 2 * (jinak všem ostatním pouze po jedné), neboť se přece jen trochu vymyká zajetému standardu těch ostatních. Zejména díky absenci strýce (tentokrát ty smrady měla na starost jejich ne příliš oblíbená sousedka), čímž odpadá hlavní zápletka filmu ve stylu "dělejme ze strýčka blbce". Zde bylo o něco méně klišé a trapnosti než obvykle a zaujalo i prostředí pouště a pyramid. Jinak ale také vcelku předvídatelné, i když trochu invence a komediálního prvku by se tu našlo. Každopádně už ani dánské rodinné komedie natočené po roce 2000 nedosahují kvalit let dřívějších. 35% ()

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Tohle dávali v televizi jednoho sobotního rána. Jako záležitost k probouzení se je to velice slušná, když to neberete příliš vážně, můžete se i docela dobře pobavit. Není to 90 minut šíleného smíchu, ale minimálně úsměv vám to na tváři určitě vykouzlí. Pak jsou tady scény, které nemají absolutně hlavu a patu, a které nejsem ochoten snímku odpustit ani v rámci žánru a záměru režiséra: spoiler: Chlapci poškodí automobil, aby se zbavili protivné opatrovnice. Když se vše povede, auto zase opraví, a chtějí se nechat odvézt řidičem, který je příslušenstvím vozu, na závody velbloudů. Řidič však začne ujíždět a chlapce-autoopraváře nechá venku. Následuje zběsilý běh kloučka a naskočení do vozu za jízdy stylem á la Chuck Norris konec spoileru. Tohle už do rodinné komedie rozhodně nepatří, ale Semir Gerkhan by se mohl nechat inspirovat. Souhrn: koukejte na to jako já k probouzení se a ke snídani a budete spokojeni. Jestli ale na jiném kanálu běží přímý přenos závodů motorek, koukněte raději na něj, ať máte rádi motorky nebo ne.30% ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama