Reklama

Reklama

Hustle a Flow

  • Česko Snaž se a jeď (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pouliční podvodník a pasák DJay v sobě objeví nadaného rapera. S pomocí starého kamaráda ze střední - Keye, talentovaného nahrávacího technika a nejrůznějších lidí ze svého memphiského okolí se rozhodne od základů změnit svůj život. DJay je memphiský pasák, který tráví většinu času přemítáním o životě ve svém zaparkovaném Chevy, na jehož zadním sedadle si to mezitím prostitutka Nola rozdává se zákazníky. Kuplířství mu zrovna moc nejde, ale protože dokáže vydělat téměř na čemkoli nebo komkoli, nedělá mu problém schrastit tolik peněz, aby udržel sebe i své tři dívky spokojené a ubytované v pronajatém domku. DJay však prožívá krizi středního věku - tiše sní o tom, že se stane uznávaným raperem. Když se od majitele místního klubu Arnela dozví, že se do města chystá raperský magnát Skinny Black, DJay se rozhodne natočit vlastní nahrávku v naději, že ji dostane až ke Skinnymu. S malou pomocí přátel a "rodiny" se mu podaří rozehrát největší partii svého života a vyburcovat všechny lidi kolem sebe. Je totiž jasným důkazem toho, že "každý musí mít svůj sen". (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (67)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem, že existuje popová verze rapu. Právě ten totiž hrdinové, kteří si urputně chtějí splnit svůj sen, dělají. Snímek je podivuhodně nevyrovnaný, některé scény jsou překvapivě otevřené (pasák vyhazující prostitutku z domu nebo zpověď ve vězení), jiné zoufale podbízivě (vnucování nahrávky někomu, kdo ji ocení, mladičká prostitutka najednou se bouřící proti tomu, že je platidlem). ___ Hlavní hrdina je drsný pasák s měkkým srdcem (patrně), legrační když si navlékne absurdně velký řetěz, nebo když si načesává vlasy zpod natáček, ale přesto si sní svůj americký sen a je pro něj ochoten udělat téměř cokoliv. Co mě na jinak nepříliš atraktivním filmu zaujalo, byla pozice žen. Buď jsou absolutně oddané (věřící spořádaná manželka a dvě vzorné prostitutky) nebo děsné mrchy (prostitutka, která si troufne po svém pasákovi něco chtít). Ostatně, hlavní „hit“ popových raperů o vztahu k ženám dost vypovídá. ___ Jednoznačný výsledek snímku je pro mě poučení: rapery nebrat! A to ani ty popové. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem na tenhle film ani nechtěl koukat, ale po chvíli černošského hláškování jsem uznal, že chvíli vydržím. Nakonec jsem vydržel až do konce, ale ne proto, že bych z filmu byl nadšený, jako spíš z toho zděšení, jak někdo může žít. K tomu Hip hop jde mimo mě, ale uznávám, že tady ta muzika měla vcelku smysl. ()

Reklama

Easykill 

všechny recenze uživatele

Tohle ultimátní hudební drama, je spíše pro milovníky rapové muziky, ale celkově kdo má rád hudbu a cítí ji, tak bude mít husí kůži zaručeně taky. Terrence howard je zde dokonalý a nadmíru přesvědčivý. Je to autentický náhled do zákulisí výroby pouličních hitů a do života jednoho pasáka. Hudební skvost, byť se jedná o rap.5* ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Špička v žánru. Mám sympatie k tomuhle filmu, protože popisuje příběh, který je společný všem, včetně mě, kteří makají na své hudbě, na svém rapu, ke kterému ten hustle patří taky. Když trávíte svůj čas s klávesy, mixákem a mikrofonem, denně škrábete "puzzle" na papír, snažíte se prosadit a pustíte si tenhle film, je to jakoby Vám někdo postavil zrcadlo. Zkrátka režisér moc dobře rozumí tomu "started from the bottom". Jsem rád, že tenhle film je a je skvělý. Zesnulý Isaac Hayes a Ludacris ve vedlejších rolích moc potěšili. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Velice slušně vyvedená cesta za americkým černým snem, nigga... S naprosto úžasnou hudbou... Skvělé dialogy i svižně plynoucí děj přidávají na atmosféře příběhu ze zaflusaného předměstí (čti ghetta) Memphisu, aneb jak si pasák a dealer splnil svůj sen... Jen to děcko nemusel vyhazovat... uprostřed noci... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Terrence Howard udělal během dvou a půl let v Memphisu, rozhory se 123 pasáky a 78 prostitutkami. Sám hraje ve filmu totiž hlavní postavu pasáka. (Pumiiix)
  • Skupina "Three 6 Mafia" obdržala za titulnú skladbu "It's Hard Out Here for a Pimp" Oscara ako vôbec prvá hip-hopová skupina v histórii. (Ludo444)
  • Na ceste do New Yorku pre propagáciu tohto filmu 21. septembra 2005 bola herečka Taryn Manning pasažierkou nepríjemného letu JetBlue 292, ktorý po poruche predného podvozku hodiny krúžil na nebi pri príprave na núdzové pristátie. (Arsenal83)

Související novinky

Plavecký tým z ulice

Plavecký tým z ulice

14.02.2006

Černošský komik Bernie Mac je v jednání o první vážnou roli své herecké kariéry. Producenti z Lions Gate ho chtějí postavit do dramatu PDR vedle Terrence Howarda, nominovaného na Cenu Akademie za… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama