Reklama

Reklama

Adolescentní matematický génius Paul se čerstvě přistěhoval. Netrvalo dlouho a seznámil se s přitažlivou Sam. Že by klasická lovestory? To by nesměl za touto hororovou komedií stát americký mistr hrůzy Wes Craven. Dívka záhy umírá a chlapec se rozhodne ji oživit... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím sice jako odpad, to ale neznamená, že to nestojí za vidění. Naopak - je to taková blbost, že se u toho potrháte smíchy. Nejlepší je scéna, kdy robot hodí protivné sousedce do obličeje míč a její hlava se rozprskne všude kolem. Je to natočeno tak neskutečně naivně, že jsem se málem udusil smíchy. 0 % ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Wesovi sa podarilo všetko, cez brutalitu až po krv, len keby jej bolo viacej, mohlo vzniknúť pozerateľné béčko. Snímok zbytočne kazí prvá polhodinka, ktorá miestami nudí a nedočkáte sa tu vôbec ničoho. Za to druhá polovica má slušný rozjazd, pekne sa rozbehne nabehne vraždiaca priaťelkyňa, ktorá si to zúčtuje so svojim otcom, ktorého hodí do pece a ešte starú tetku, ktorej hodí do ksichtu basketbalovú loptu takou silou, že jej praskne celá hlava. Občas náš to začne nudiť, ale len trošku, ale zato Craven má pozerateľné horory takže umňa to zabralo 60 percent. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hodnotiť Deadly Friend ako dielo autora Posledného domu naľavo, Hory majú oči a Nočnej mory z Elm Street museli by sme asi všetci dať odpad a okomentovať toto dielko ako typické guilty pleasure. Ak ho budeme ale hodnotiť bez ohľadu na meno režiséra, tak utečie rýchlo, patrične (nechcene) pobaví a niektoré scény sa z neho nedajú popísať slovami, tie treba jednoducho vidieť. Je jasné, prečo tento film zapadol, podľa ďalšieho vývoja Cravenovej kariéry mu ale nijako zvlášť neublížilo, aspoň v dlhodobom horizonte, neviem, ako to bolo tesne po jeho uvedení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Wes Craven byl původně rozhodnutý, že natočí scifi thriller s romantickou zápletkou, ale ve chvíli kdy se blížila premiéra, rozhodlo vedení Warner Bros., že uspořádají „testovací“ promítání a když se film setkal s velkou kritikou pozvaných diváků, rozhodli se zatlačit na režiséra, aby o dost přitvrdil a přitočil nové scény, které původní verze vůbec neobsahovala. Diváci totiž očekávali podobnou podívanou, jaké se jim dostalo ve filmech The Hills Have Eyes a A Nightmare on Elm Street. Craven byl tak donucen dokonce předělat i celý závěr filmu. No a já ho za to musím pochválit, protože alespoň díky tomu, se na to dalo dívat. Už tak byl na mě tento film dost „měkký“ a to si ho nedovedu raději ani představit, bez všech těch gore scén a hororové atmosféry. Vždyť prvních čtyřicet minut připomínalo skutečně spíše romantický film a popravdě jsem se u nich dost nudil. Bylo sice pěkné sledovat rozvíjející se vztah dvou mladých lidí a srandovního robota v akci, ale kromě škádlení sousedky, tu moc zajímavých momentů nebylo. V duchu jsem si říkal, proč je tohle vůbec vedené jako horor. Potom však přišlo zlepšení a na scéně se konečně kromě hororové atmosféry, objevilo i napětí. Je to však hodně průměrné béčko, které nám sice nabídne několik zajímavých momentů, ale negativa tady převládají. Podruhé bych do toho už asi nešel. 50% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, o ktorom si samotny Wes Craven myslel, ze natocil len romanticku konzervacku, ale na natlak studia po odzneni kritiky od diviakov sa Wes Craven rozhodol natocit horor. Teda ZaplatKakuryuRikisaburo bol Craven dotlaceny do toho, aby popridaval nejake sceny ako plus. Zaciatok je nielen priserne rozvleceny, ale aj hodne makky, bez strasidelnej atmosfery a bez poriadnej hororovej jazdy. Nastastie sa v strede pritvrdilo, a Craven zacal tocit to, co vedel najlepsie : kvalitne hororove sceny. Napatie tu je, akurat na konci je sled finalnych scen trochu utnutry, skoda. Takto je toto len hororove becko. A to dost priemerne. 56 % ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Herečce Kristy Swanson bylo během natáčení pouhých 15 let. Za svůj herecký výkon se vůbec po letech nestydí. Naopak je na sebe velmi pyšná. (Valenta28)
  • Na internetu byla vytvořena také veřejná petice pro vydání speciální režisérské prodloužené verze tohoto filmu na DVD či Blu-Ray, která bude obsahovat původní vymazané, nikdy nezveřejněné scény. Stále nemá dostatek hlasů pro zaslání přímo do studia Warner Bros. (Valenta28)
  • Herečka Kristy Swanson měla dokonce na učení robotických pohybů do filmu speciálního učitele, který se živil jako mim. Učení Kristy bylo podle režiséra Wese Cravena zdlouhavé, ale stálo za to. (Valenta28)

Reklama

Reklama