Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Temný cypřiš (S09E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Sad Cypress (více)

Obsahy(1)

Elinor Carlisleová by si nikdy nepomyslela, že si na vlastní kůži ověří pravdivost rčení o staré lásce, která nerezaví. Jenomže pouto, pojící jejího snoubence Rodyho s jeho přítelkyní z dětství, která se po letech strávených v Evropě vrátila do Anglie, by neviděl leda slepý. Může se někdo Elinor divit, že k Mary Gerrardové nezahořela zrovna velkou láskou? Ale může se pak někdo divit policii, že po tragické Maryině smrti je Elinor hlavní a de facto jedinou podezřelou? Je ale opravdu pachatelkou obou těch zločinů, z nichž je obviněna? Předivo lží, které bude muset tentokrát na žádost svého přítele Hercule Poirot rozplést, je mimořádně složité a spletité. (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

e-arthworm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl s nečekaným rozuzlením. Překvapilo odlišné pojetí závěrečného odhalování pachatele - obvyklé sezvání všech zúčastněných do jedné místnosti se tentokráte nekonalo. Vyzdvihl bych scénu, kde Poirot předstírá otravu, a zejména humornou "pomazánkovou" pasáž (jak trefné, tehdy i dnes) :-) "Sestra Hopkinsová má zajisté bystrý intelekt, ale v žádném případě se nevyrovná tomu mému." ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmy s Herculom postupne temnejú a strácajú atmosféru, na ktorú som bol dlhšie zvyknutý, čo spôsobil najmä odchod postáv kapitána Hastingsa a inšpektora Jappa. V tomto prípade to ale za zlé neberiem, pretože atmosféra hustla každou minútou a asi najviac (doteraz) sa priblížila thrillerovej skladačke. 80%. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem zrovna ve fázi, kdy Agathu načítám. Mám za sebou již tolik jejích knih, že nebylo zase tolik těžké odhadnout, jak to vše bylo. Přesto velmi poutavě natočené, herecké výkony v Poirotově sáze již klasické. Takže pokud je chuť na toho směšného belgického mužíčka, proč se nepodívat na Temný cypřiš. Lepší 3*. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je prozatím moje nejoblíbenější poirotovka (počkám, jak dopadne Vražda v Orient Expressu 2010), trochu se od ostatních odlišuje zřetelnou pochmurností, oprátka visí ve vzduchu... Výběr herců byl jako vždy znamenitý, myslím, že hrát v adaptaci Agathy Christie je čest pro každého. Jedná se asi o ojedinělý film, kdy mě na jedné straně baví číst předlohy a přitom se pak nebojím dívat na ztvárnění, protože se jim to pokaždé povede. Hercule prostě umí. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • V knižní předloze se příběh odehrává v roce 1939, kdežto v televizní adaptaci o dva roky dříve. (PhillM.)
  • Natáčelo se ve vesnici Hambleden, která se nachází v anglickém hrabství Buckinghamshire, a také v Sue Ryder Hospice, které se nachází ve vesnici Nettlebed a kde se nacházelo sídlo Laury Welman. (Trajektt)
  • Film vyšel v roce 1940 a byl prvním příběhem Hercula Poirota, který se dá označit jako "courtroom drama", tedy drama ze soudní síně. (PhillM.)

Reklama

Reklama