Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Víkend, který začíná jako jeden velký úlet, se pro partu šesti přátel stává hrůzným bojem o přežití. Z jejich cesty na každoroční největší fotbalové utkání univerzit se stává noční můra v okamžiku, kdy jsou Carly, Paige a jejich přátelé nuceni přespat v lese. Již tak stísněnou atmosféru ještě zhorší hádka s tajemným řidičem kamiónu, a Carly má co dělat, aby usmířila svého přítele Wadea s bratrem Nickem. Když se ráno vzbudí, zjistí, že jejich auto bylo někým záměrně znepojízdněno. Není se tedy co divit, že přijmou nabídku odvozu do města Ambrose, které je široko daleko jediným lidským sídlištěm. Když se dostanou na místo, okamžitě je upoutá největší atrakce – Trudyho muzeum voskových figurín, které je plné soch, jež vypadají jako živé. A zanedlouho přijdou na šokující důvod toho, co jim dává tak realistické vzezření. Jakmile přátelé odhalí temné tajemství města, začne je pronásledovat šílený zabiják a oni stojí na počátku krvavé bitvy o přežití. Skupina se musí probít z města a nebo se navždy stát součástí sbírky Domu voskových figurín ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (597)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nepekne zdĺhavý pásový produkt s príliš skromnou dávkou napätia, klišé a najväčším možným hereckým trapasom v podaní Paris Hilton. Ale múzeum je pekné, digitálne finále v tomto žánri nevídané a zopár masakrov chuťovkových (najviac ma potešil prstík Elishy Cuthbert). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Těm, jenž se nemilosrdně pouštějí do kritizování slaboduchých hororových vyvražďovaček, bývá diváky z řad cílové skupiny mnohdy doporučováno „ať se na to nedívaj, když se u toho nebavěj“ časté jsou rovněž nechápavé dotazy typu „a co ste čekali, umělecký dílo?“. Jenže s podobnou logikou by byla automaticky vyloučená kritika kteréhokoliv filmu, jež plní svůj účel. Třeba bylo účelem Kameňáku nepobavit ani jednoho diváka staršího dvanácti let, kdoví. Tímto obšírnějším úvodem se chci dostat ke konstatování, že bychom měli být rádi za současné americké horory nevalných kvalit, moc dobře se totiž kritizují. Dům voskových figurín přitom nedopadl zcela katastrofálně, přinejmenším v závěru to dokázal pořádně rozpálit. Otázkou je, zda-li má smysl vyměnit bezmála dvě hodiny svého života za to, co zmíněnému finále předchází. Všichni mladiství herci jsou otřesní, alespoň že herecká účast Paris Hilton je kompenzována (POZOR blíží se SPOILER) roztomile morbidním způsobem jejího skonu (konec SPOILERU). Malinko silnější dojem ve mně zanechaly postavy vraždících bratří, z nichž jeden připomíná Ozzyho Osbournea a jejichž vražedné metody vzbuzují přinejmenším znepokojení (představte si, že jste zaživa zalití do vosku…). Množství klišé je přímo úměrné množství logických kiksů, atmosféru nemá film žádnou, všehovšudy jsem sebou jednou ucukl, režie je nudná, závěrečné titulky odfláknuté… stačí? Myslím, že ano. 40% Zajímavé komentáře: Djkoma, choze, Ruut, Damielka, ABCD Marta ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch zajímavějších a zábavnějších teenagerských slasherů. Při sledování nelze nevzpomenout film Tourist trap ze sedmdesátých let. Za jedno zhlédnutí House of Wax rozhodně sotjí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já blbec si myslel, že je to dokument o nově otevřené pobočce Muzea voskových figurín Madam Tussaud ve městečku Athelston, ale byl jsem jen svědkem neuvěřitelného plýtvání voskem . No a Paris Hilton podala daleko lepší výkon v dokumentu 1 Night in Paris. Reakce na koment uživatele FINGON -- ona tady v každé scéně šoustala? Pro samý vosk, mě koukám uniklo to podstatný !!! ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Rutinní vizuální tapeta, jež absolutně postrádá napětí, tempo i řádnou rytmiku vyprávění. Rozvleklý úvod načrtává přímočaré charaktery, které se nijak neodkloní od zavedených šablon současného teen hororu, což by nijak nevadilo, kdyby snímek absolutně neabsentoval krom zmíněného napětí taky zábavnost. Hrdinové umírají v předem odhadnutelném schématu bez řádnější režisérské inovace a ochoty ukázat divákům něco nového. Jistě, většině patnáctiletých to pocuchá nervy i žaludek, ale ne všem bude vosková sprcha či přesně zapíchnutá trubka připadat úplně košér k tomu, aby se pobavili. Absolutní zbytečnost bez jediného pozivita. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $32,064,800Tržby Celosvetovo $68,766,121║ Na moje prekvapenie celkom slušne zvládnutý horror, z dávkou napätia, dusnej atmosféry, Elisha Cuthbert tiež spraví svoje čaro, na záver to je trikovo úchvatné ako sa všade valí roztavený vosk, a je to iné než pôvodné Múzeum voskových figurín a to je dobre, moc dobre.... jedine Paris Hilton tam dosť zbytočne vyčnieva, aspoň že jej nevenovali toľko priestoru aby to mohla svojou umelou hereckou kreáciou viac skaziť. /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ze 113 minut jsem se nudil celých 110 (ty 3 minuty trvalo sledování Elishy :)). Prostoduchý horor, který si neumí vybrat čim chce být. Buď atmosférickou podívanou nebo vyvražďovačkou mladých lidí (na to však je málo herců). Velmi hezký však byl dům z vosku a závěr (nechci spoilerovat), který milovníky vosku potěší. Zbytečný horor. ()

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář: Chad Hayes, Carey Hayes .. Dějově vyprázdněná sračka natažená do přepísklé stopáže, kde zejména první polovina nudně plyne, je bez vtipu, obsahuje hloupé dialogy a nakonec debilně graduje... House of Wax se - podobně jako hovadina Hostel, který lákal na jméno Tarantina - alespoň opírá o provařenou tvář Paris Hilton. Marketingově chválihodné, pro výsledek zcela nepodstatné. Nepotěší tím ani masturbátory, neboť přítomnost Paris je trestuhodně nevyužitá a o cudnosti Elisha Cuthbert se nemá ani cenu rozepisovat. Ještěže Paris padla statečně a zábavně. Ale mohla při striptýzu sundal i vršek. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ach Vincente, Vincente, keby si videl tento polstoročie mladší remake jedného z tvojích vydarených filmíkov, určite by si od vzrušenia začal ako cirkulárka rotovať v hrobe, pričom ani náhodou by to nebolo spôsobené vnadami Paris Hilton... :-) Je to veľmi smutné, ale tento remake sa nezmohol na nič viac, iba na preťahované (hlavne prvá polovica) a chabé kopírovanie Sawyerových rodinných eskapád z Texasu. Jedna hviezdička je potom za tých zopár príjemných inovácii zažitých klišé a ta druhá SPOILER: za cynicky zvrhlé, ale neodolateľne "príťažlivé zakillerovanie" postavy Paris Hilton... . To sa musí proste vidieť :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Elishu mám rád hodně. A naprosto chápu, že je tenhle film blbost se straaaaaaašně dlouhým rozjezdem. Když už dojde na vyvražďování, tak se dočkáme docela hodně originálních momentů (rozteklej barák, bodání do Paris skrz podlahu) a jedné vyloženě geniální scény (ano je to ta s prstíkem v kanále :-) Jenže rejža to naneštěstí vždycky stihne něčím shodit a pokazit (mrkající hlava, zmrtvýchvstání zlého týpka). Duo vraždících bratrů taky není moc hrůzostrašné, zvlášť benzinkář Bo by nenahnal hrůzu ani miminu, to maskovaný rocker Vincent je jiný šálek kávy, ale stejně mu na coolovosti ubírá fakt, že mu nasranej teenager jde v klidu rozbít hubu, místo aby se pomočoval hrůzou. Celkově mě ale House of Wax pobavil, takže dávám 60% s čistým svědomím. P.S. Paris Hilton sice na Oscara nehraje, ale zas takovej průser to taky nebyl. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Ottman: 1. Spitfire - The Prodigy ,2. I Never Told You What I Do for a Living - My Chemical Romance ,3. Minerva - Deftones ,4. Gun in Hand - Stutterfly ,5. Prayer - Disturbed ,6. Path to Prevail - Bloodsimple ,7. Dried Up Tied and Dead to the World - Marilyn Manson ,8. Dirt - The Stooges ,9. Not That Social - The Von Bondies ,10. Cut Me Up - Har Mar Superstar ,11. New Dawn Fades - Joy Division ,12. Taking Me Alive - Dark New Day , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Styl když se rozbije auto, někde v pustině, mě už opravdu přestává bavit. Páni režiséři buďte více tvořivější. A kriste pane, v cizím baráku když se zhasne, vemte nohy na ramena!! Jak Vás to vychovali?? Bonbonek by jste si od cizích taky nevzali. Další filmek alá masakr, pach krve apod. Ale pár scén mě donutilo podívat se víckrát. Například přefiklá achylovka, uštíplý prst, návod jak zavřít pusu otravným lidem, závěrečná scéna v domě a dům celej. Jo a vlastně krásná smrt Paris Hilton ;) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Figuríny sice neboří hranice žánru, ale pohybují se v nich více než dobře a v místních komentářích často kritizovaná kombinace teenagerské vyvražďovačky s atmosferickým horrorem mi ani náznakem nevadila. Když připočtu ultravoskové finále, krásnou Elishu a solidního drsňáka Chada Michaela Murraye, vychází mi, že americký horror není mrtvý. Jakkoli je mi jasné, že jde o sezónní záležitost, kterou mi oblíbení herci vyhnali do subjektivně vysokých míst. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zvyknete si na všetko, ak je treba. Mäso ako mäso.“ Mne sa to páčilo takmer na 74* a nehanbím sa za to. Pôsobivá výprava (les, mestečko, múzeum), drastické vyvražďovanie, krásne nechutná práca s voskom a zaujímavý vrah(ovia?). Pripravte sa na dlhú noc v mestečku Gatlin, pardon Ambrose. Spomedzi obetí nevyzdvihujem ani tak Paris Hilton (predsa len, svoj vrcholný herecký výkon mala v tom čase už za sebou), ale skôr prekvapivo charizmatického a "dospelého" Chada Michaela Murraya ako problematického Nicka (ktorý nie je bežnou hororovou postavou, lebo po väčšinu minutáže má príjemný a v hororoch netradičný zlozvyk, že len čo uvidí gaunera, namiesto toho, aby utiekol kade ľahšie, mu ide naproti... a s kušou). Výsledkom je hustá hixploitation vyvražďovačka, kde sú sily spravodlivo rozložené – zlosynovia prichádzajú o oči, pekné dievčatá o prsty. Diváci vtedy boli na podobné látky pozitívne naladení, takže pri rozpočte 3O miliónov snímka zarobila slušných 70. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Jedina trochu originalni vec v celem filmu je prace s voskem a i ta je opravdu vyuzita jen v zaverecnych peti minutach. Zbytek je neuveritelna, sterilni, nenapadita nuda. Za zapamatovani stoji vpodstate pouze jedno jedine zabiti, ktere mozna i evokuje Jasonovo radeni v 80. letech (jo, myslim Paris). A to samozrejmne naoprosto ignoruju fakt, ze by mel tenhle podprumernej slasher mit neco spolecneho s klasikou s Pricem. Skoda no, celkem jsem se do kina tesil... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

První polovina je téměř bez vyjímky nudná, v té druhé se vše rozjede v celkem slušnou zábavu. Nakonec to po zásluze zbořilo moje předsudky. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom absolútne nič nefunguje. Teda až na Elishino tielko. Prvá polovica je samoúčelne natiahnutá ako nohavičky na Parisinom zadku, tá druhá nevydesí , lebo obsahuje len zopár slušných kruťáren. A desiť by horor asi mal.....takže 2/10 za Elishu v tielku a za to, že vďaka Paris Hilton dostáva spojenie "zadrbať tyčou" nový obohacujúci význam. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Dobré - ale bylo by to lepší, kdyby tam nedávali tu Paris. Nebo kdyby jí alespoň hodili hadr přes hlavu, pak by za něco stála. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu tak jsem poměrně mile překvapen. Neříkám, že je to nějaká bomba, ale za shlédnutí to určitě stojí. Elisha Cuthbert společně s Chadem Michaelem Murrayem utáhnou spolehlivě celý film na svých bedrech. Jaume Collet-Serra předvedl slušný režijní debut. ()

Související novinky

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama