Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký televízny film. Dramatický príbeh z Ameriky 60 - tych rokov. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 26.6.1985 + R: ČST 2 = 9.7.1988, réžia slovenského znenia = ETELA BALGOVÁ - HARANTOVÁ (ČST Bratislava) (30.5.2009) ()

peter4 

všechny recenze uživatele

zajímavý pohled na Ameriku 60. Do Angel city přijíždí rodina, otec, syn,.manželka, dcera a jejich pes. Nejdříve jsou na plotě ostnaté dráty. A hlavní brána se zamyká. Po čase strážní zabili jejich psa, potom při výplatě v sobotu mu majitel naparil vysokou částku za nájem v táboře. Když chtěl taťka odjezd pryč, bylo mu majitele sděleno, že až splati dluh, tak může. Taťka podplatil strážného, že půjde večer zavolat policii, ale strážní ho dojeli autem a odvezli zpět na tábor. Vyndali mu baterku z auta. Dále mu vzali i dceru. Řadě pracovníků odebrali deti, aby měli závazek a nemohli odejít. Když poprvé přijela dcera, podařilo se všem uniknout a tábor zapálili. ()

zeyer 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl jako dítě, když mi bylo devět let. Tehdy to byl pro mne jeden z nejhorovitějších filmů - ztráta svobody, nemožnost se vymanit z dané situace ... Ačkoliv hrdinové pracují, jejich dluhy narůstají a tím - jak je jim sděleno - nemůžou opustit Anjelské mesto (tuším, že šlo o slovenský dabing) ... ocitají se v bludném kruhu. Naděje na útěk je zmařena, vše nakonec končí apokalypsou. Ač tento film ČST do vysílání zařadila poněkud prvoplánově (zlý americký kapitalismus), hodnotím 5 hvězdičkami za husí kůži, kterou mám i po letech. ()

Reklama

Reklama