Reklama

Reklama

Shameless

(seriál)
Velká Británie, (2004–2013), 111 h 19 min (Minutáž: 43–77 min)

Tvůrci:

Paul Abbott

Hrají:

David Threlfall, Rebecca Atkinson, Elliott Tittensor, James McAvoy, Maxine Peake, Dean Lennox Kelly, Corin Redgrave, Annabelle Apsion, Anne-Marie Duff (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(139)

Obsahy(1)

Chatworth Estate v severní Anglii není rajskou zahradou, jak u každého úvodu lakonicky oznamuje Frank Gallagher, otec 5 dětí, alkoholik a nihilista... Jenom jedna z mnoha postaviček barvistého sousedství vesměs žijícího ze sociálních dávek a zmítajícího se ve všech neduzích současné britské společnosti. Seriál na půlceste mezi rodinnými sitkomy typu Bill Cosby Show a šíleností Little Britain s černým britským humorem a nevybíravým jazykem až na kost... (ČSFD)

(více)

Recenze (24)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Téma a prostřední není zrovna můj šálek čaje - hulení, loserovskej táta (cítím závan My Name Is Earl). Kamera vypadá dost amatérsky, žádné perfektně vybrané scény jako v amerických seriálech (neříkám, že je to dobře ani špatně). Britský (logicky) přízvuk (který mám rád) je na mě až MOC silný, ale co. Humor není prvoplánový, SUPER! Cenzura neexistuje - je to ještě otevřenější než Californications, je znát evropská produkce, něco podobného by ve Státech nenatočili. Po prvním díle dávám 3* s výhledem na 4, protože je to něco úplně jinýho než jsem kdy viděl, líbí se mi to, ale i to má svoje mouchy, tak uvidíme. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Celou první sérii jsem si dala na posezení, ačkoli jsem původně měla zájem jen o sondu do mladistvých rolí Jamese McAvoye. Opravdu vynikající seriál z TÉ Velké Británie, jiné, než si ji představují cizinci. Černý humor, absurdita, dramatické momenty, propírání společensky tabuizovaných témat, politická nekorektnost a výborně napsané postavy, především ty hlavní, Frank, Fiona a Steve. Nesmím taky zapomenout na sousedství plné nejrůznějších existencí, každá z nich v rámci možností propracovaná. Taky bych chtěla poznat takového šarmantního zloděje automobilů alias Steva alias mladého McAvoye. Doporučuji. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

"Massive!" Zatím po třech sezónách musím konstatovat, že se jedná o výjimečný seriál. Sonda do moderní britské společnosti (na okraji), velké nekompletní rodiny plné sociálních i kriminálních problémů. Ale vše je to přeplněné černý humorem a bizardními postavičkami, prostě vším co správný seriál potřebuje k úspěchu. Myslím, že má zatím náběh stát se v mých očích kultovním seriálem a jen mě zaráží jak málo je takový skvost u nás známý. Fanouškovských webů o mnohem horších počinech je jako hub a na Shameless ani nejsou české titulky (aspoň anglické jsou ale povinnost pokud jste nežili půlku života v Anglii). Povedená rodinka za 5*. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Po 2. serii to nejde jinak ***** To je jeden velký srdcervoucí smích. Seriál o rodině Gallagherovic, který díky špinavému Chatworthskému sídlišti a přirozeně působícímu castingu vypadá tak uvěřitelně (jen ta Veronica už by se nemusela před kamerou nikdy svlíkat:) ), i když je to plné absurdních situací a jejich řešení. Teď už jen počkat, jestli se někdo ujme v pokračování překladu dalších řad, kterých není zrovna málo. Tento seriál si zaslouží větší pozornost, než která se mu doposud dostala. Šiřte jej dál. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Britská rodinka "úžasných-Gallagherovcov-alebo príbehy z britského mestečka bez servítky, a bez potlesku :). Rodinka, od ktorej by ste asi neradi počuli vetu: "Dobré ránko, sused" :DDD Drsný a tvrdý, aj taký vie byť život v UK. Vychutnajme si ho v kľude, doma v kresle, s kávou (čímkoľvek) v ruke. Ako podobná záležitosť, ma momentálne napadá iba Skins (2007), ale aj Shameless je kúskom podareným, i keď ho zatiaľ zrejme veľa ľudí neobjavilo.Všetci herci sú skvelí, ale najviac mi v pamäti tkvie James McAvoy ako Steve (asi preto, že som ho ako jediného z celého dobrého hereckého ansábla tohto seriálu videl už aj v iných veciach). Takže, takto to chodí, v našej "malej británií"/////////////////////////Lip Gallagher:" Fake Muslim cheats on white funamentalist wife with gutless gay boy says more about United fans than it does the rest of us. " ///////////////////////////// ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Když sleduju tento seriál, a tento způsob života, jako bych se vrátila do svého malého městečka, do své hospůdky, k přátelům, ke svému dřívějšímu postoji, prostě jako bych se vrátila k lidem se kterýma jsem zažívala obdobné problémy, a obdobné party. Je to městečko kde se téměř všichni znají..v tomto opravdu reálném způsobu života se doslova vidím..a líbí se mi jak je zde zvýrazněno, několik pospolitních společností, jedni chudí, druzí bohatí přesto velmi sevření do silného pouta jak rodinného tak sousedského..výborně zpracováno..nic zbytečně přehnaného, trocha černého humoru, trocha nenávisti, lásky, závisti a radosti nad maličkostmi tak jak to v životě prostě bývá..navíc je zde zvýrazněna britská komunita, různých sociálních skupin..tento seriál nemá chybu!!! ()

Axident 

všechny recenze uživatele

1. serie - skvěle jsem se bavil, výborný McAvoy i celý ansámbl, radost poslouchat manchesterskou angličtinu, z kteréž v podání některých aktéru nerozumím ani zbla :o) ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle seriál mě fakt nezaujal. Po třech dílech první sezony jsem to vzdala. Víceméně o jedné rodině z nižší vrstvy, kde táta je alkoholik, matka zdrhla a zanechala po sobě šest dětí... hodně se mluví, hodně se nadává a relativně málo se toho děje. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Konečně něco osvěžujícího, po všech těch Amerických seriálech a filmech kde jsou všichni dokonalí a vypucovaní, přichází drsná a často i vtipná sonda do života pár lidí menší čtvrti v Manchesteru, kteří se s ničím příliš nepářou. Určitě to má co do sebe, je to něčím takové opravdové, hodně zábavné, a na chvíli to člověka i chytí. Mě tam ale vadili ty nahotiny, a to se vztahuje tedy vlastně jen na ženy, myslím že skoro všechny co se objevili v těch dvou sériích které jsem si dala, se tam rovnou i svlékly. Otřesné. Co se týče herců, byli skvělý, skvělý, skvělý. Nikdy nechci vidět Americký remake. Další série mě jinak zvlášť nelákají, možná se k nim třeba ještě někdy v čase depky vrátím, nevím. Občas jsem se docela zasmála, ale občas mě to překvapilo i naprostou plytkostí. Možná kdyby to méně chtělo šokovat a bylo to více upřímnější v jiných směrech, bylo by to hodnotnější. ()

Landier 

všechny recenze uživatele

Britský seriál, v kterém nenajděte žádnou BBC English, kde hlavní představitelé nechodí v saku a košili a každý den o páté neusedají k pravidelnému čaji ... proč taky - v Anglii toto nedělá prakticky nikdo ... a tenhle seriál je o většině Angličanů- Angličanů, kteří mluví sprostě (titulky nutné :) ), kteří rádi pijí vše od 8 % výš, a kteří mají spoustu problémů ... pro někoho možná mírně zvrácené, pro mě sonda do současné anglické (britské) společnosti ... (doporučení pro všechny, kdo se do Anglie chystají - před odletem aspoň 2-3 díly nutností) :) ()

Ajka1 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou sériích mohu zcela upřímně konstatovat, že tenhle seriál má "koule". Všechno to drama, absurdnost a příslovečný britský černý humor... už jenom samotný nápad, natočit seriál o outsiderech na sociálních dávkách, a to s takovou lehkostí, že ze začátku ani nebudete schopni se odtrhnout od obrazovky! Co postava, to exot, co slovo, to perla. Hlavní role jsou obsazené tak dokonale, že jim budete žrát první-poslední, vtípnými hláškami počínaje a emocemi konče. Shameless je pro mne nový favorit na seriálovém poli a naprosto odmítám remake od pruhovaných bratrů ze zámoří. David Threlfall (Frank), Rebeca Ryan (Debbie), Maxine Peake s Deanem L. Kellym (Kev a Veronika) a vůbec všichni z osazenstva této bizarní rodiny jsou naprosto nenahraditelní. A hlavně nesmím zapomenout na Jamese McAvoye a Annu-Marie Duff (Steve a Fiona), jejichž výkony mi přišly jednoznačně nejlepší. Jen houšť a více takovýchto seriálů!!! ()

Myrddin89 

všechny recenze uživatele

Po první sérii britských a originálních Shameless musím trochu překvapivě vyzvednout do popředí jejich americký remake. Herci tu jsou sice taky kvalitní, zejména James McAvoy a David Threlfall, a ten skotský akcent je fakt síla. Dějově se obě verze liší jen minimálně, především v dějové linii Frank - Karen, ta britská je trochu drsnější a ještě méně si bere servítky. Přesto je mi americká verze sympatičtější - hereckým obsazením, prostředím a hlavně hudbou. Proto ve stavu, kdy jsem viděl od obou verzí jednu sérii, hodnotím tu původní o pár bodů níže... 80 % **** ()

Nowasek22 

všechny recenze uživatele

Neskutečně mě to mrzí, ale k této verzi seriálu jsem se bohužel dostal až teď. Ač je to ironické, americký remake je mnohem slavnější a tím pádem jsem na něj narazil dřív. Ze seriálu jsem byl neskutečně nadšený a okamžitě se zařadil mezi mé nejoblíbenější seriály vůbec. Když jsem se ale dostal k této verzi, zjistil jsem, že je americká verze absolutní kopie, akorát s jinými herci. Problém ale je, že casting v britské verzi mě absolutně nebaví a bohužel jsem to nedokázal překonat, což je asi největší mínus oproti svému nevlastnímu sourozenci z USA. ()

shi_sha 

všechny recenze uživatele

Shlédnuté první dvě série. Což mi aji stačí, neboť už nejsou k dispozici titulky, a bez Fiony a Steva to není ono. Roztomilejší dvojice na světě není. Ano, seriál viděn z důvodu přítomnosti McAvoye, a vůbec nelituji. ()

Devilskitten 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikátní kousek! Skvěle jsem se u tohoto seriálu bavila, je to velmi originální sonda do života rodinky z britského předměstí plná vtipných hlášek a komických i vážných situací...Viděla jsem zatím jen jednu sérii, ale už teď to stojí za to a vsadím se, že další série budou také...jen je škoda, že u nás tento seriál není více známý, zaslouží si větší pozornost! :) ()

ajfelka 

všechny recenze uživatele

K seriálu jsem se dostala proto, že jsem byla zvědavá na herecké kreace Jamese McAvoye. A musím říct, že jsem si během první série oblíbila všechny postavy a seriál se během jednoho týdne zařadil k mým oblíbencům. Takže po dvou sériích 5 hvězd, další série bez Fiony a Steva už mě tak nechytly, ale furt jde o nadprůměr v seriálové tvorbě. Jen škoda, že ho u nás mnoho lidí nezná a asi hned tak znát nebude, televize se vrhly na vlastní tvorbu a jde to do kytek... Ale je třeba k tomu anglických titulků, jinak vám unikne něco podstatného. ()

Reklama

Reklama