Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Meryl Streepová v roli učitelky, která rozezní tóny svých houslí jednu zapomenutou školu v Harlemu... Počátek příběhu zní docela banálně. Roberta Guaspariová věnuje svůj čas manželovi a dvěma synům. Jenomže Charles od ní jednoho dne odejde s její přítelkyní. Roberta zůstane sama s kluky a musí se rozhodnout, jak naložit se svým životem. Naštěstí má i moudrou matku, která jí nedovolí dlouho zahálet. Roberta si najde práci v obchodním domě. Když tam potká přítele z mládí Briana, je to její osud. Brian jí připomene dávnou lásku k hudbě a houslím. Roberta má praxi i jako učitelka. Ukázala svým malým synům, že hra na housle je radost a vychází přímo ze srdce. A právě Brian ví o jedné základní škole ve východním Harlemu, kde se nedrží jen tradičních metod výuky a kde by Roberta mohla uplatnit svoje schopnosti. Jejím heslem je, že každému se může splnit jeho sen, i když to všichni kolem považují za nemožné. Právě tak děti z chudé čtvrti, kde se denně přepadá a krade, nejsou předem odsouzeny k cynismu a ignorantství. I ony mohou objevit s pomocí Roberty „hudbu v srdci“, přestože se jí nebudou věnovat profesionálně... Snímek, vyprávějící nejen o síle a moci hudby, je postaven i na vynikajícím výkonu Meryl Streepové v roli svérázné učitelky a matky. Film poněkud vybočuje z bohaté filmografie režiséra Wese Cravena, který je podepsán pod řadou horrorů, včetně snímku Vřískot a jeho pokračování. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prakticky neznámy film nakrútený na základe pekného príbehu zo života. Ono to bolo v reále možno trochu komplikovanejšie a veci išli ešte ťažšie, to je ale samo sebou. Popravde bez Meryl Streep by bol film asi polovičný, herečka sa do svojej úlohy oprela ako vždy. Len treba neriešiť veci, ako že spoločne s Gloriou Estefan alebo Angelou Bassett aj po desaťročnom skoku v deji vyzerajú stále rovnako úžasne, ale aby sa nepovedalo, vidno jej zopár šedín v ofine. Na meno režiséra zabudnite, Craven točí presne tak, ako si žáner vyžaduje. Ak by bol sám sebou, asi by sme sa filmu nedočkali v televízii práve počas vianočných sviatkov. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Meryl Streepová v roli učitelky Roberty, která rozezní tóny svých houslí jednu zapomenutou školu v Harlemu. Jedna z  oscarových nominací Maryl Streep (po rok 2021) . A přitom proměnila jen 3. V tomhle filmu je opět vynikající. Učitelka hudby, která se prosadí se svým houslovým programem. V osobním životě se jí moc nedaří, o to více úsilí věnuje své práci. Závěrečný koncert v Carnegie hall je strhující. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Obávam sa, že fakt, že túto snímku režíroval hororový guru Wes Craven je na nej to jediné skutočne zaujímavé. Inak len banálny scenár, mdlá atmosféra, televízna výprava, scenár plný banálnych klišé a nesympatická Meryl Streep v titulnej úlohe. Celé to vyzerá tak, ako keby Wesa do réžie tohto "zázraku" prinútili. Pritom to bolo presne naopak - dal si podmienku, že Vreskot 3 nakrúti iba pod podmienkou, že mu štúdio dá peniaze na Hudbu môjho srdca. Miestami sú niektoré pasáže také citlivé, až pôsobia parodickým dojmom. Po hodine dôjde k prekvapivému zvratu a dej sa posúva o 10 rokov dopredu. Vďaka tomu si Craven so Streepovou mohli dovoliť príjemné dojímanie diváka (na scénu prichádzajú prví žiaci, už dospelí mladí ľudia). Napriek tomu to stále nie je ono. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než za pět. Takové filmy jsou potřeba! Nemůžu uvěřit, že to režíroval Wes Craven! Klobouk dolů. Jestli se nemýlím, tak je to podle skutečnosti, takže nějaké naříkání, že je to doják, asi nemá smysl. Dojemné je to, protože se prostě povede úžasná věc. No a klasickou hudbu miluju, Meryl Streep taky, Itzaka Perlmana a Isaaca Sterna taky, proto končím, jak jsem začala: nemůžu jinak, než za pět! ()

progression 

všechny recenze uživatele

Film, který jakoby nepatřil do filmografie Wese Cravena, ale to zdaleka neznamená, že je to "chudý příbuzný". Wes si splnil svůj sen a asi moc dobře věděl, proč si dává podmínku k natočení tohoto filmu před dalším Vřískotem. Skoro neuvěřitelný skutečný příběh učitelky hry na housle Roberty Guaspariové je dalším z hereckých koncertů Meryl Streep. Ale hodně zajímavé jsou i postavy v podání Angely Bassett, Glorie Estefan i většiny dětských představitelů. O hudbu zde jde především a v závěru filmu si sami sebe zahrají i takové houslové ikony jako Isaac Stern, Jischack Perlman, Joshua Bell, Mark O Connor a mnoho dalších. Závěr filmu je strhující, tématicky je film z podobné kategorie jako Opus pana Hollanda. Podle mého názoru jeho kvalit nedosahuje, ale ani nezůstává moc pozadu a na divákovi, který má rád hudbu, může zrovna tak zanechat následky, které se jen tak nezapomínají. V souvislosti s Joshuou Bellem, jedním z nejlepších houslistů současnosti, který beznadějně vyprodává prestižní koncertní sály po celém světě, se mi vybavila zajímavá perlička. Nechal se přemluvit k zajímavému experimentu a v přiměřeném převleku předváděl svůj koncertní program v metru. A skoro nikdo si ho ani nevšimnul :-) To je ta relativita. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme si mala zahrať kráľovná popu Madonna, nahradila ju však kráľovná filmu Meryl Streep. (Fabrinka)
  • Michael Angarano se v rámci své role také učil hrát na housle. I několik let po natáčení pořád uměl na housle hrát. (jezurka42)
  • Většina dětí ve filmu skutečně studovala hru na housle u Roberty Guaspari. (jezurka42)

Reklama

Reklama