Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně nedoceněný film! Wes Craven si pohrává s realitou, herci hrají sami sebe, místo Freddyho z filmů je tu nový Freddy a skoro všechno funguje jak má. Snad jen ten konec mohl být originálnější. Škoda, že diváci nevzali Novou noční můru za svou, protože je zábavná, chytrá a znepokojující... *** 1/2 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Wes Craven se rozhodl napravit reputaci jedné ze svých slavných sérii a po nevydařených předchozích dílech natočil podařený comeback Freddyho Krugera. Rozhodl se však vydat novou cestičkou a připravil pro hlavní hrdiny pár pořádných hororových dnů. Tentokrát se totiž děj neodehrává jen ve filmovém studiu, ale i ve skutečném světě, kde jde opravdu o holý život. Zatímco Freddy nahání své potencionálně oběti a chce si vyskoušet své nové drápy, které jsou ostřejší než kdy dřív, snaží se všichni ostatní neusnout a uchránit se tak před tímto přízrakem. Jenže ono to není tak jednoduché, sestřičky v nemocnici nabíjí své injekční stříkačky a posílají ke Krugerovým rukavicím jednoho spáče za druhým, přitom však neustále myslí jen na vaše dobro. Wes to zvládl velice dobře a své chmurné představy převedl do povedeného scénáře, který vám ukáže, že spánek vždy neznamená jen klidné přečkání noci, ale může také přinést nepříjemnou smrt. Skvělá práce s černým humorem a plno efektivních scének, jen ten malý chlapec mě občas přiváděl do rozpaků, nemám totiž rád "dětičky, které vědí", zvláště v hororech ne. 80% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Spolu s Vreskotom, Cabin in the Woods a nedávnym It Follows najlepší post-moderný horor a presný opak toho, čo v 90tych rokov v tomto subsubžánri stvárali Halloween 6, Piatok 13 9, či samotný šiesty Freddy. Siedma nočná mora pracuje hlavne v rovine rozumu, najúžasnejšia je v tom, ako v nej do seba zapadá bravúrny viacrozmerný scenár, ako geniálne kombinuje filmovú realitu, realitu filmových hviezd a meta rovinu medzi scenárom, filmom a skutočnosťou. Keď sa to všetko definitívne pretne 20 minút pred koncom, mal som zimomriavky. New Nightmare nie je film pre bežného diváka (a tak i dopadol v kine), je to film pre hardcore fanúšikov ságy, no najmä pre ľudí, ktorí sa radi zamýšľajú nad viacerými rovinami príbehov a ich dotykom/odrazom reálneho sveta. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, ale nuda. Heather (Nancy) tu hraje sama sebe a s tím jak Wes Craven píše novou Noční můru, Freddy jí skrze hrdinčina malého syna začne pronikat do reality. Wes si s tím pohrál, ale moc to nedopadlo. Fred je jiný, ďábelštější, ale moc se na něj nedostane, většinu filmu se totiž řeší ten kluk a jeho zlé sny, kterých přitom ani nejsme svědky(!). A jelikož chybí i pořádná atmosféra, Heather to prostě neutáhne.. Je to sice TA Nancy, ale jako herečka za moc nestojí a hrozně rychle se okouká (už ve trojce mě štvala). Tak tedy pro mě zklamání – oproti dílu 6 to není blbost, ale zkrátka mě to ničím pořádně nezaujalo. Přesto vnímám jako relativně důstojné zakončení série – má blíže ke svaté jedničce. 6/10. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Jaký ortel si odnese doposud poslední díl jedné slavné série? Wes Craven se vrátil, aby důstojně zakončil to, co kdysi sám začal. Přiznám se, že po šestém dílu nebylo kam spadnout a tak jsem byl mile překvapen, že nejde pouze o výkřik do tmy, ale o ničím neředěnou zábavu, ve které Wesův setrvačník bez větších ofrků boří mýty a navíc si z nich dělá legraci. Pouze mi trochu vadilo, že Freddymu sebral jeho pověstný sarkastický humor, s čímž nemohu sympatizovat, zrovna tak jako s jeho novou maskou. Ať už to bylo s touto za léta nabobtnalou sérií jak chce, prozatímní tečka sedla na své místo skoro tak, jak bych chtěl. ___ Můj žebříček série: N1, N3, N4, N5, N7, N2, N6 ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Pracovní názvy filmu byly A Nightmare on Elm Street 7: The Ascension a A Nightmare on Elm Street 7: The Real Story. (Chatterer)
  • Ve scéně, kde Heather Langenkamp, která ve filmu hraje sama sebe, zvrací v márnici, byla použita směs polévky ze škeblí a fazolové polévky. (facojurka)

Reklama

Reklama