Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný fotoreportér Harrison Llyod se rozloučil s nebezpečným povoláním válečného zpravodaje, aby se konečně mohl věnovat svým dětem a manželce Sarah. Ambiciózní mladý kolega ovšem Harrisona přemluví, aby s ním naposledy vyrazil zachytit pravdivou tvář války, která přávě vypukla v Jugoslávii. Když dorazí zpráva o Harrisonově tragické smrti, neváhá Sarah ani minutu. Milující žena se vydává s několika Harrisonovými kolegy do pekla jugoslávské války pátrat po jeho osudu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je dosť nepravdepodobné a neuveriteľné , že by sa nejaká novinárka vybrala hľadať ihlu v kope sena práve do oblasti kde zúria tuhé boje. Pristúpil som na to a i keď ma tento nedostatok sral počas celého filmu, musím uznať, že inak je to film veľmi podarený. Bojové scény sú výborne natočené a zaujímavá je hlavne celá cesta do nebezpečného Vukovaru. O napínavé scény nieje núdza a herecké obsadenie je veľmi zaujímavé, takže celkovo spokojnosť. 80%. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Harrisonove kvety je drama,ktora sa odohrava v byvalej Juhoslavii,kde zuri chladna vojna a je zobrazovana ocami fotografov,ktori nasadzuju svoje zivoty,aby ukazali ludom,ake krutosti a zverstva sa robia vo svete,musim vyzdvihnut perfektne az realne zobrazene prostredie i samotne boje,klobuk dole,fakt super,tento film sa fakt vydaril...:-) ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

První, co mě napadlo po shlédnutí filmu bylo, jak strašně důležité dílo to je, a hned potom jak strašně málo filmů se zabývá tématikou oné zrůdné války v civilizované Evropě, bývalé Jugoslávii, se kterou se žádná velmoc a organizace nedokázala vypořádat dostatečně rychle, aby zabránila takovým masakrům. Viděla jsem několik filmů, které se zabývaly touto, většinou opomíjenou problematikou, a za sebe tak mohu říct, že tohle mě dostalo hned po Warriors snad nejvíc, bez citového vydírání krutá realita podivné války, ve které není nikdo dobrý a je dobré obávat se všech. Asi žádný podobný válečný počin ve mě nevyvolal ono velice důležité uvědomění si, že se tohle stalo na tolik vyspělém kontinentě, v tak nedávné době..... už jen, když přejeli hranice, bylo mi ouzko, a co se dělo potom, pro to už nemám slov.....hrůzy války jsem snad v žádném filmu tolik intenzivně nevnímala, jako zde. Mimořádně dobrý film, o mimořádně příšerné době. Z tohohle se dost možná nevzpamatujete, a to je dobře. Tleskám. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Příběh, který na psychiku člověka dopadá o to více, o co jsou nám tyto události bližší jak časově, tak vzdálenostně. Realisticky zachycená občanská válka, smrt na panelákových sídlištích ne nepodobným těm z našich měst, to vše působilo mrazivě autenticky. Ústřední příběh ženy, která milovala svého muže natolik, že za ním šla i do pekel, dokonce (pro mě trochu nezodpovědně) opustila své děti je velmi silný a dojemný. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Strhující válečné drama o ženě, která se vydává do bývalé Jugoslávie hledat svého muže, který tam fotil válku a teď je prohlášen za mrtvého. Zcela nezvyklá role pro Andie MacDowell je třešničkou na dortu sice syrového, ale velmi reálně natočeného filmu z prostředí občanské války. Velmi skromný, o to však kvalitnější film. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Velká část filmu se natáčela také v Čechách, kde se simulovaly válečné scény a vesnice v Chorvatsku. Konkrétně probíhalo filmování v bývalém vojenském prostoru u Milovic, v Čachovicích a na severu Čech v Teplicích, konkrétně v ulicích Dubská, Brožíkova a Hornická. (Sifaka)

Reklama

Reklama