Děti štěstí (TV film)

Osudný útek

Krimi / Drama / Mysteriózní

USA, 2000, 96 min

Sheldon Larry

Příběhem docela zajímavé - leč ztvárněním nikterak - zkrátka pomale plynoucí typicky televizní drama... Bohužel v tomhle případě zůstalo u průměrné filmařiny. Navíc viděno v televizi s typicky otřesným dabingem, který samozřejmě ubírá na autenticitě a atmosféře filmu. Škoda.(28.12.2005)

• ScreamJay

Oficiálně pro bulvár je tohle řadová televizní kriminálka. Pro mě osobně však do mrtě ubíjející nuda s minimálně stejně nudným Jamesem Brolinem. Trošku jako pěst na oko oproti tomu omšelému hemžení kolem je pubertální, nervově hyperaktivní dcera hlavního hrdiny (Amanda Fuller), jejíž barevný přeliv a k tomu pár náhledů do principů polygamie alespoň trošku hýbou základy toporného příběhu. Sem tam nějaká důchodcovská procházka s typickým momentem „pokecáme si o tom,“ hudební doprovod únavný, však nadmíru přiměřený. Citový deathmatch otce a dcery je tak pro diváka spíš bojem s padajícími očními víčky. Ta populární konfrontace rozdílných kultur je zde prezentována tak zmateně, že jsem si v tom připadal jak křovák na technopárty (hlavně díky obrovským skokům od lidských vztahů zpět do vyšetřování případu). Takže při rozuzlení furt vidíte prd, protože v tom guláši kolem se tenhle bod totálně ztrácí. Ale celkově, to co se dá o takovéhoto filmu čekat, to tu víceméně je. Jen já ten souboj s nastupující únavou prohrál. Tož tedy za 2 televizní hvězdičky. [4/10](28.4.2005)

Prošedivělý policajt ze staré školy, James Brolin, se svojí nezvladatelnou pubertální dcerou, přijíždí do mormonského městečka, kde má hledat podezřelého z vraždy. Postupně se seznamuje s místními zvyklostmi a ještě si stihne střihnout nudnou romanci s fešnou starousedlicí. Krom poměrně pomalého tempa filmu (ne v dobrém slova smyslu), je největší úrazem práce střihače, díky němuž jsem měla každou chvíli pocit, že se Brolin jednoduše teleportuje z místa na místo ( střihač byl asi velký fanda Star Treku). Slabé tři hvězdy. Fakt jediný, co to zachraňuje, jsou mormoni s tou jejich polygamií (jistým způsobem fascinující), kriminální zápletka hraje druhý housle. Na nedělní TV večer trávený s rodiči ok, ale znovu už bych do toho asi nešla.(18.5.2011)