Reklama

Reklama

Paříži, miluji Tě

  • Francie Paris, je t'aime (více)
Trailer 2
Romantický / Drama / Povídkový
Francie / Lichtenštejnsko / Švýcarsko / Německo, 2006, 115 min

Hrají:

Bruno Podalydès, Marianne Faithfull, Elias McConnell, Gaspard Ulliel, Steve Buscemi, Catalina Sandino Moreno, Barbet Schroeder, Javier Cámara (více)
(další profese)

V Paříži, miluji Tě se sešli světoznámí režiséři, mezi něž patří bratři Coenovi, Gus Van Sant, Gurinder Chadha, Wes Craven, Walter Salles, Alexander Payne a Olivier Assayas, aby společně ukázali Paříž způsobem, jaký tu ještě nebyl. Natočen lidmi stejně kosmopolitními jako město samo. Americký turista vidí rasové napětí a paranoidní vize města. Mladá emigrantka pracuje v buržoazním prostředí. Americká hvězdička natáčí film. Muž neví, zda být s manželkou nebo milenkou. Mladík pracuje v tiskárně a touží po jiném muži. Otec se pere se vztahem ke své dceři. Pár se snaží okořenit svůj sexuální život. To je jen pár zážitků, které tvoří PAŘÍŽI, MILUJI TĚ... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Simheona

Simheona (hodnocení, recenze)

Krásný film, který se snaží v divákovi vzbudit pocit, že život stojí za to žít. Nejvíc na mě zapůsobila povídka s černochem a taky s Natalií Portman. Ale všechny byly působivé.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

jak která povídka dobrá,pár se mi jich líbilo,s Woodem,Portmankou,nebo Stevem Buscemim :) 4*

yobailarine

yobailarine (hodnocení, recenze)

Tyhle příběhy fakt doporučuju! Některé bych sice vypustila, jako třeba ten s Nickem Nolte, ale na druhé straně byl zase dokonalej Elijah Wood, nebo Juliette Binochete! A do toho všeho jedno z nejkrásnějších měst na světě!!!

ZOUi

ZOUi (hodnocení, recenze)

hmm, no neviem,....dlho som toto dielko odkladala a ked som si teraz k tomu sadla tak som dost sklamana. alebo sa to zda len mne ze za nieco stali len COENOVCI a Alex PAYNE?

Michi19

Michi19 (hodnocení, recenze)

Tento film jsem sledoval nadvakrát...Poprvé jsem ho shlédl do poloviny a myslel jsem si, že druhou půlku si už druhý den ani nezapnu, ptž mě film až na dvě povídky nezaujal ( těmi 2 povídkami je ta ,,mimová", ta druhá o arabce s šátkem přes hlavu, a to jen proto, že se mi líbila ona herečka). Ostatní povídky se mi příliš nelíbili - především pak ta japonská a první montmartrovská podivná balící scéna v autě, která mi přišla naprosto nevěrohodná. Nakonec jsem se přeci jen podíval i na druhou část filmu a nelitoval jsem. Zdá se mi, že druhá část je více kvalitní (ačkoli pár povídek bych znovu vidět nemusel), což lze argumentovat například povídkou o slepci (kde mimochodem hraje i dle mě nejhezčí herečka Natalia Portman), která je dle mě velmi kvalitní a zajímavá. Po shlédnutí i druhé části jsem tedy změnil názor na tento film. Nyní bych ho shrnul takto: Je to film složený z rozmanitých povídek, které mají stejné téma - lásku - ale rozdílné prostředí (rozdělění podle čtvrtí mě zaujalo), styl, atmosféru, ale bohužel i kvalitu. To je dle mě hlavní problém filmu - některé povídky bych si docela rád pustil znovu, ale jiné povídky, které se nacházejí mezi nimi, mě od toho odrazují. A tak nemohu říct, zda to byl dobrý nebo špatný film, protože to v mých očích byl jednoduše dobrý i špatný film, záleželo na povídce. Tím pádem hodnotím 3mi hvězdičkami

UjoLenin

UjoLenin (hodnocení, recenze)

Mozaika príbehov, z ktorých niektoré ostanú vo vašej hlave ešte mesiace po tom, čo skončia záverečné titulky. Vystrihol by som dve poviedky a bola by to dokonalosť sama. Napriek týmto "kazom" musím vrelo odporučiť.

Rudovous

Rudovous (hodnocení, recenze)

Pardon, ale na tohle se neda uplne nezaujate reagovat. Slova jako vata ... Kunderovsky hrave... . Cukrovou vatu miluji a Kunderu take. Kundera je geniealni, ale hlavne je to autor osudovosti a hravost nepatri ke stezejnim atributum jeho tvorby. Nebo resp. hravost ve smyslu te lehke Île-de-France, parizske rozpustile romantiky, neni podle meho nazoru s Kunderovou poetikou a tezkou (mistr odpusti) ceskou fatalnosti (to rozhodne neni vytka) vubec mozno spojovat.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

1. Bastille (Isabel Coixet) - Bezkonkurenční vítěz. Červený šátek, smrt, láska.
2. 14e arrondissement (Alexander Payne) - Tragikomika ze zámoří
3. Tour Eiffel (Sylvain Chomet) - Neanimovaná paráda
...
4. Parc Monceau (Alfonso Cuarón) - Nick Nolte v jediném záběru

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

vecsina pribehov neni nic vlasne nic.. akokeby kniha bez textu musis preskocit pretoze nic tam neni.. ale boli tam krasne pribehy.. niektore

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Niektoré scénky sú fakt o ho**e, Matty to zhrnul v komentároch kásne :-)

Cliqq

Cliqq (hodnocení, recenze)

Film velice zajímavý pro ty co jsou šíleně zamilovaní a nevidí nic než sebe a protějšek. Asi po 20-ti minutách v kině jsem se modlil, aby začala nějáká zápletka nebo aby film konečně zkončil.

vorheese

vorheese (hodnocení, recenze)

Mě teda nejvíc pobavili Coeni, nejvíc dojal Tykwer a nejvíc překvapil pointou Van Sant. A jestli šlo něco úplně mimo mě, tak to byla povídka o asijském kadeřnictví. Nevíte někdo co touto povídkou "chtěl básník říci"?

burina

burina (hodnocení, recenze)

Najviac sa mi pacili : 14e arrondissement, Faubourg Saint-Denis a Loin du 16éme....naopak absolutne mimo mna sli Tour Eiffel(nemam rada mimov) a Porte de Choisy(absolutne najhorsie z celeho filmu, co to malo znamenat?!)

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Jaké jsou vaše nejoblíbenější povídky?
Mou TOP 3 tvoří Tour Eiffel (Sylvain Chomet), Faubourg Saint-Denis (Tom Tykwer), 14e arrondissement (Alexander Payne)

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

DaViD´82: ok, pořídím si :) CheGuevara: lepší pozdě než nikdy, ale i tak maj pěknej skluz :D

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Bay_watch: Je pohyblivý a zároveň i barevný, takže ano, je to  "hezký" film ,o)

Tweety1

Tweety1 (hodnocení, recenze)

Kopec roznych pribehov, ktore spaja laska. Odporucam pozerat na viackrat, lebo z toho mnozstva vznikne chaos. Najviac sa mi pacil pribeh Coelovho turistu, ale Tykwerov slepy chlapec a herecka boli super, ako aj mimovia, ci upiri, ci Auburtin/Depardieu - ovi zvlastnym sposobom sa rozvadzajuci manzelia.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Mně se líbli povídky Metro, Slepec, Mimové a Upíři. Jinak to blyo nějaké divné :-( Pořád jsem čekal že na konci bude nějaké pointa (když byly všechny příběhy tak umělel useknuté ) , ale na konci nebylo nic extra.

pan.Kaplan

pan.Kaplan (hodnocení, recenze)

Myslím že až se najde nějaký odvážný distributor, pokud vůbec. Je to skvostné a příjemné, ale na pět hvězdiček to není. 85%

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Festival krátkých filmů Praha

Festival krátkých filmů Praha

09.01.2016

Vyznání lásky osmdesátkovým akčňákům jménem Kung Fury, sonda do světa pornohereček, ale i pocta slavnému kameramanovi Jima Jarmusche a Guse van Santa. Takový bude 11. Festival krátkých filmů Praha,… (více)

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Clooneyho „bokovka“

Clooneyho „bokovka“

04.11.2009

George Clooney začne tento pátek v amerických kinech zírat na kozy a to je čas, kdy je potřeba upozornit na jeho osobu novinkou o nějakém dalším projektu. Král hollywoodských sympaťáků právě v těchto… (více)

Reklama

Reklama