Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nancy (Heather Langenkamp) prožila smrt svých přátel. Matka a její blízké okolí si myslí, že se zbláznila a vytváří si vlastní postavu, která je zabila. Jenže postupem času napovrch vyplouvají důkazy, že vrahem je Freddy Krueger (Robert Englund), který se jí zjevuje prostřednictvím snů. Nancy zjistí, že v minulosti zabil 20 dětí a rodiče se sami pomstili, když selhaly vyšetřující orgány. Nezbývá jí než se vydat do posledního nerovného boje s Freddym a záchranou jí může být právě její otec (John Saxon). (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (718)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Totálna hororová klasika. Diabolský Robert Englund dokáže aj viac než štvrťstoročí poriadne nahnať strach a niektoré pamätné scény stále utkvejú v mysli. Wes Craven potvrdzuje titul kvalitného hororového režiséra. Mladý Johnny Depp vo svojej prvej serióznej filmovej úlohe je už len čerešničkou na poriadne nabrúsenej torte. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Divné. Očakával som podstatne lepší, zaujímavejší, desivejší a atmosférickejší horor. Pozeral som to v noci (ako každý horor, nechápem ako niekto môže pozerať horory cez den) a tak som očakával, že sa aspon párkrát zlaknem. Nikde nič. Atmosférou veľmi slabé a všetky scény s Freddym pôsobia skôr smiešne ako strašidelne. Otrasná hudba! Stále dokola tá istá melódia. Už ma z toho bolela hlava. Lakačky sú natočené slabo - predvídatelné a veľmi hlučné (hudba doslova vybuchne). Chystal som sa pozrieť celú sériu Nightmare on Elm Street, ale ak je toto čudo považované za najlepší diel série, neviem, či to má zmysel. Ale možno mi tie humornejšie pokračovania sadnú viac ako táto vážna, nechcene smiešna ptákovina. Jediné, čo môžem pochváliť je originálny nápad. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Krueger je správně děsivý - oproti Michaelu Myersovi a Jasonu Voorheesovi navíc groteskní a lascívní - bubák a jeho řádění na pomezí snu a reality bere vyvražďovačky na nový level. Hororové scény jsou navíc mnohem imaginativnější než u konkurence, počínaje stropní vraždou, přes rukavici ve vaně a smrt v posteli, až po závěrečnou tečku u dveří. A Heather Langenkamp je skvělá final girl - cute, sexy i přesvědčivě odhodlaná a naštvaná. Jen to finále a la Sám doma to trochu shazuje - aspoň na to kladivo se měli vykašlat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je zkrátka mrcha, která vás nakonec vždycky dožene. Vpravdě surrealistický film s důmyslnými vyvražďovačkami. Nejvíce mě dostal brutální konec J.Deepa. Postel chrlící gejzír krve, která se rozlévá po stropě! Hned jsem si říkal, že to určitě točili vzhůru nohama, což nemění nic na sugestivnosti. A protože jde o snový film, těžko se lze pozastavovat nad případnými nelogičnostmi. Od dob, kdy jsem viděl na ošoupané VHS a později v kině, se příležitostně podívám znovu. Kolik filmů vykradlo Noční můru? Dost...ale zvláštní atmosféru a fantazijní poetiku filmových obrazů nezopakovaly. Nemám ovšem na mysli pokračování, kde 3., 4. i 5. díl považuji za vydařené. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný horor. Viděl jsem ho už kdysi jako děcko, ale tehdy na mě nějak nezapůsobil, moc jsem ho totiž nechápal. Dnes jsem se na něj podíval znovu a jsem nadšen. Skvělý záporák, výborná atmosféra a docela vynalézavé mordy (i když vzhledem k námětu mohly být ještě lepší) vyšvihly tento snímek do mé osobní topky. A dokonce jsem se místy trochu bál, takže plné hodnocení je opravdu na místě. Horror movie of the year ()

Galerie (178)

Zajímavosti (134)

  • Efektu roztékajících se schodů bylo dosaženo použitím ovesné kaše a lepidla. Scénu režíroval Cravenův kamarád Sean S. Cunningham, byť není uvedený v titulcích. (Duoscop)
  • Johnny Depp (Glen Lantz) dostal roli ve filmu náhodou. Když se Wes Craven zeptal na názor své dcery, kdo by se jí v roli líbil, tak na fotkách vybrala právě Deppa. Šlo o jeho první filmovou roli. K tomu, aby se stal hercem, ho přesvědčil Nicolas Cage. Na casting šel v doprovodu svého kamaráda Jackieho Earla Haleyho, který sice roli nedostal, ale o 26 let později si zahrál samotného Freddyho. (Duoscop)

Související novinky

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Reklama

Reklama