Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve středu příběhu stojí bohatá rodina Villanueva. Hlavou rodiny je Juan Angel. Jeho žena Olimpia je krásná, ale v jádru je zlá a stále intrikuje. Olimpie nenávidí Evu, která je vdovou po bratrovi Juana Angela Luisi Felipovi. Eva a Luis Felipe měli jediné dítě: Valentinu, která vyrůstala od smrti otce v internátě a je univerzální dědičkou majetku svého otce, k němuž patří i sídlo Villanuevů, jež obývá Juan Angel se svou rodinou. Olimpie a Juan Angel mají 4 děti: Oresta, Aquila, Ariadnu a Pandoru. Olimpia nechce za žádnou cenu opustit sídlo Villanuevů. Z Evy se po smrti jejího muže stala alkoholička. Bývala skvělá zpěvačka, ale alkohol ji zničil. Olimpie dělala vždy vše proto, aby Evu zdeptala a mohla se tak snáze zmocnit majetku po Luisu Felipovi. Eva je nyní vyléčená, vrátila se na výsluní slávy a chce začít s Valentinou znovu žít v sídle Villanuevů. Valentina končí internátní školu s vynikajícími výsledky. Spolužačky ji mají rády pro její milou vstřícnou povahu, ale lehce si ji dobírají kvůli její váze. Valentina miluje svého bratrance Oresta, který je velký sportovec, letos opětovně obhajuje titul Železného muže. Vyhrává nad Romanem, který chodí s jeho sestrou Ariadnou. Pandora, druhá Orestova sestra, je nevypočitatelná, ponurá osoba, která nenávidí svou matku Olimpii. V domě žije ještě Roque, který pro Olimpii vykonává veškerou špinavou práci. Eva letí ve vrtulníku za dcerou, aby se účastnila její oslavy na ukončení studií. Přijíždí tam i Tza Tza, excentrická herečka, která je sestrou Evy. Eva slibuje Valentine, že teď už budou žít jen spolu. Má výčitky, že celá ta léta s Valentinou nežila, ale nešlo to jinak, smrt manžela ji tvrdě zasáhla. Věnuje Valentině stříbrnou lilii Villanuevů, váže se k ní nějaká legenda, zmínil ji i Valentinin otec těsně před smrtí. Eva odlétá a vrtulník ve vzduchu vybuchuje. Eva je pochována. Vše nasvědčuje tomu, že v havárii má prsty Roque a Olimpie. Olimpie se vloupe do části domu, kde bydlela Eva s rodinou a bere tam šperky, dobropisy a vše cenné. Valentina přichází do sídla Villanuevů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Marienn 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekala takovéhle hodnocení od diváků, kteří tuto novelu ani neviděli a snaží se všechny házet do jednoho pytle. Ne vždy se novela povede tak, jak má, to jako jo... Ale zrovna tahle stála za to a pokud někdo odsuzuje lidi, kteří se na ně dívají a myslí si, že se na ně dívají z nudy, tak se fakt plete... No jo, to je ta ČR... V zemích Jižní Ameriky je tento žánr naprosto normální. Aby se mnou někdo souhlasil a nepovažoval mě za idiota, že se dívám na telenovely, se tam musím odstěhovat? ()

wdc 

všechny recenze uživatele

Asi 40% dílů je otravných nebo nezajímavých. Ale jinak to není vůbec špatná telenovela. Je to místy i zábavné a zajímavé. Super hlavní herečka. Velmi přitažlivé a spoře oděné herečky. Místy to tam jiskří. Herecké výkony jsou vesměs uvěřitelné a herci nejsou unudění jako u některých jiných jihoamerických telenovel. Je na tom pozitivně znát, že je to seriál s nádechem let 199*. Určitě doporučuju pokud telenovely sledujete. ()

Reklama

bax odpad!

všechny recenze uživatele

Túto telenovelu sledovávala kedysi dávno moja sestra a tak bolo jasné, že niekedy si ju budem musieť chtiac-nechtiac pozrieť ň. Aj keď som videl asi len 5 dielov a aj to len čiastočne stačilo mi to na to, aby som si spravil obraz o tomto "diele". Táto telenovela stelesňuje snáď všetko, čo na telenovelách nemám rád - sústavné kričania, hrozné výkony hercov, strašne jednoduchá dejová línia, ktorá je navyše u väčšiny telenoviel rovnaké. Proste najhoršia adaptácia príbehu o škaredom káčatku, ktorú som videl. ()

luciasce 

všechny recenze uživatele

Tenhle serial ma v sobe vsechno, cim trpi dnesni moderni spolecnost a nemyslim tim pozitiva. Vrazdy. Unosy. Znasilneni zeny, pokusy o znasilneni zeny. Pokusy o znasilneni muze. Viktimizace zeny. Haraseni. Sikana. Body shaming zeny. Body shaming muze. LGBT+ shaming. HIV+ shaming. Omezovani osobni svobody. Patriarchat. Zena=bitch, slut. Muz=hrdina. Stockholmsky syndrom. Pretvarka. Adorace postav. Romantizace nasilneho chovani. Co mi vadi. No vyse popsane. Plus mytologicky zpracovani. Od mytologickych jmen az po situace, kdy dva neco resi a treti se tam objevi zcistajasna, i kdyz byl pred peti minutama na druhym konci mesta. Ty kulisy, vic low budget uz to ani vypadat nemohlo. Upistenost, uslzenost a obcas ta logika tam nejak chybela. Je tam krasna laska, tragicka laska, nenavistna laska, zakazana laska, krehka laska... message je jasna, zpracovani extremni. Pozitiva, pekny kluk se muze zamilovat do tlusty holky, mrcha se muze stat hodnou holkou, na kazdou svini se vari voda. Oblibene postavy Pandora, Franklin, Olympia, u tech bylo videt, ze drzi integritu postavy a herecky vykony byly na solidni urovni. Neoblibene postavy Valentyna, Orestes. Ale ja nikdy netihla k adoraci hlavnich postav, takze v poradku. ()

DzejjPii 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když navštěvuju prarodiče, tak tahle hovadina hraje v televizi a začíná to pro mě být jistým způsobem guilty pleasure. Neuvěřitelně dementní slátanina, která je svým způsobem ale extrémně vtipná a zábavná. Příšerné herecké výkony na hraně parodie. Neustále se tu křičí a hádá, na což je expertka zvláště tmavovlasá modelka, která nevím, jak se jmenuje, ale neřekneme jí jinak, než Viktorka. V každém díle je milion šokujících zvratů, které jsou vždycky následované dramatickou hudbou a dramatickými záběry na nehybné obličeje herců, kteří vypadají šokovaně a neví, co na situaci říct. Děje se to tak často, že se velmi bavíme předvídáním těchto situací. Když se v příběhu děje něco mezi dvěma osobami, co se hůře vysvětluje, tak tam vždycky někdo vtrhne a jsou všichni překvapení - to se taky typicky stane několikrát za epizodu. Tlustá Valentýna evidentně tlustá není, ale nosí nafukovací ramínka a nějaké výstelky, kvůli čemuž je oblečená od hlavy až k patě, což vypadá neuvěřitelně komicky, protože vypadá směšně disproporčně, když má hubený obličej, ale jinak je naducaná jako při dosažení jateční hmotnosti. Je to také jako pěst na oko mezi ostatními postavami, které tam chodí oblečené velmi spoře a jediná Valentýna tam je nabalená od hlavy až k patě. Nejlépe to vyniklo v jedné epizodě, kde Valentýna ležela v nemocnici, měla na sobě zelené nemocniční oblečení a měla ramena jako Arnold Schwarzenegger. Na závěr musím říct, že jestli jsou vztahy ve Venezuele tak komplikované, tak se nedivím, že je ta země totálně ve sračkách a na pokraji občanské války. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Ve Venezuele byla telenovela natolik úspěšná, že se v roce 2003 začala prodávat panenka se vzhledem hlavní hrdinky Valentýny (Natalia Streignard). Panenka se objevila i přímo v telenovele. (B.Wilde)
  • Natalia Streignard strávila v maskérně minimálně hodinu než se proměnila v boubelku. Její kostým jde vidět i v průběhu telenovely, když se mění z hubené zpět na tlustou. (B.Wilde)
  • Pandora (Marianela González) se v jedné etapě telenovely vydává za novináře Huga. Její partner v telenovele, Jordi (Hugo Vasquez), se naopak vdává za psycholožku Marianelou. Jde o využití reálných jmen herců pro účely příběhu. (B.Wilde)

Reklama

Reklama